שאלה

מצב
הנושא נעול.

קולור

New member
שאלה

שאלה
לי ולאשתי חשבון בנק משותף ואנו בהליכי גירושין. אשתי שינתה את המען למכתבים בבנק, ביטלה את הוראת הקבע למשכנתא וביטוחים אחרים. האם זה מותר? איך מטפלים \בזה?

תשובה

שאלה
לי ולאשתי חשבון בנק משותף ואנו בהליכי גירושין. אשתי שינתה את המען למכתבים בבנק, ביטלה את הוראת הקבע למשכנתא וביטוחים אחרים. האם זה מותר? איך מטפלים \בזה?
תשובה
אם היא הצליחה כנראה שטכנית זה ניתן. לא ברור מה כוללים הליכי הגירושין, אבל מוצע להגיע להסכם בענין הרכוש המשותף ופרעון המשכנתה. אפשר גם לפנות לביהמ"ש אם הדברים מגיעים למבוי סתום.

תשובה

שאלה
תשובה
כעיקרון אשתך זכאית לפעול כפי שפעלה. האם היא זו שהפקידה את המשכורת הגבוהה יותר לחשבון? הפעולות בהן היא נקטה אופייניות בדרך כלל למי שנחוש בדעתו לפרק את השיתוף הכלכלי, ומבקש למנוע מבן הזוג "לחיות" על חשבונו. הפרטים שנתת אינם מספיקים על מנת לייעץ לך מה לעשות, אך בכל מקרה מומלץ שתפנה ליעוץ משפטי פרטני על מנת לגבש אסטרטגית גירושין משלך, שכן נראה לי שאשתך כבר עשתה כך בעצמה...

תשובה

תשובה
כעיקרון אשתך זכאית לפעול כפי שפעלה. האם היא זו שהפקידה את המשכורת הגבוהה יותר לחשבון? הפעולות בהן היא נקטה אופייניות בדרך כלל למי שנחוש בדעתו לפרק את השיתוף הכלכלי, ומבקש למנוע מבן הזוג "לחיות" על חשבונו. הפרטים שנתת אינם מספיקים על מנת לייעץ לך מה לעשות, אך בכל מקרה מומלץ שתפנה ליעוץ משפטי פרטני על מנת לגבש אסטרטגית גירושין משלך, שכן נראה לי שאשתך כבר עשתה כך בעצמה...
תשובה
על מנת למנוע החמרת המצב ו/או פעולות נוספות מסוג זה, עליך ליתן הוראה בסניף הבנק בו מתנהל חשבונכם, כי לביצוע כל פעולה בחשבון (תהא הפעולה אשר תהא), תידרשנה 2 חתימות של 2 בעלי החשבון (מצב זה מסרבל גם אותך, אך מונע פעולות חד צדדיות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה