שאלה

אבנר.

New member
שאלה

שלום לכולכם! אני בד"כ לא כותב בפורום הזה, אבל בכל זאת רציתי לשאול את חברי הפורום היקרים: מה היא ירושלים בשבילכם? מה יש לנו בה שהצדיק את שחרורה?? (האם שחרורה מוצדק בכלל?!) ומה היא מסמלת בחיי האומה הישראלית?!

haddas

New member
כשאתה אומר אומה ישראלית...

אתה מתכוון רק ל-50 שנים האחרונות, או גם לתקופת המקרא?

אבנר.

New member
אני מתכוון...

בכלל, איך את רואה את ירושלים מבחינת מרכז הסטורית בהוויה של עם ישראל אז והיום -ושוב, את! -כלומר מבחינתך!

haddas

New member
בעיני, ירושלים היא...

תראה, ירושלים היא מאז ומתמיד מרכז דת של שלושת הדתות העיקריות בעולם. בשבילי ירושלים היא...אין לי הגדרה לתת לה... היא מקודם מאוד מיוחד, והיא עוד יותר מיוחדת בגלל ההסטוריה שיש בה. מקווה שהבהרתי את דעתי על ירושלים... הדס

שני~!

New member
מה הקשר בין אם הוא יהודי או לא...?

הוא בסך הכל רצה את דעתכם בנושא, ואמר את דעתו למשל אני חושבת בערך כמוהו, לא למדתי את כל התנ"ך כמוכם אולי.. אבל בכל מיקרה, אני יודעת למה היא חשובה ליהודים, בגלל ששם היה בית המיקדש או מש´ו כזה.. ShAnY

קלימרו

New member
בדוואי....

מי שכל הידיעה שלו בנושא ירושליים מסתכמת באימרה "משו´ כזה" גם כאשר ישאל אודותיו האם הוא יהודי יש לענות : "משו´ כזה". שני,תצטרפי להיסטוריון הראשון שכתב את ההודעה, וקחו שיעורים פרטיים בהיסטוריה כדי שתוכלו לענות תשובות קצת יותר מקיפות מ"משו´ כזה"... בירושליים, עיר אבותינו, בחר הקב"ה שנקים עבורו את בית המקדש, שני בתי המקדש נחרבו בתוך חומות ירושליים, כ"כ זו העיר היחידה שמאז ומעולם שכנו בה יהודים, למרות שהוגלנו מארצנו,ירושליים היא לב ליבה של העם היהודי, והיא שייכת לעם היהודי ורק לו! ישנה גם מורשת קרב צה"לית מפוארת בירושליים, מ48 ועד לשחוררה ב67. בירושליים שכנו כל ממלכות ישראל, ולאחר פילוג העם כל ממלכות יהודה. כמובן שלמה המלך בנו של דוד בנה את העיר ובנה את מקדש ה´ בה. תחי ציון.

metal_slug

New member
תגובה:

על העניין של "שייכת רק לעם היהודי" אפשר להתווכח. לשתי הדתות המונוטאיסטיות האחרות יש קשר לירושלים, לא פחות חזק מהקשר שיש ליהודים. אמנם אני לא חושב שזה נורא הגיוני שמוחמד עלה משם לשמיים על חמור, אבל העובדה שישו נצלב בירושלים הופכת אותה לקדושה לא פחות לנוצרים. גם לך יש אי דיוקים במה שכתבת: לא שלמה ולא דוד בנו את ירושלים, היא כבר הייתה קיימת לפניהם. ירושלים נכבשה על ידי דוד, ושלמה שיפץ אותה. לא "מאז ומעולם" שכנו בה יהודים, למעשה, היא הייתה עיר נוכרית ממוצעת לפני שנכבשה על ידי דוד. וירושלים היא לא "עיר אבותינו", אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. אבותינו, ואני מניח שאתה מדבר על אברהם, יצחק, ויעקב, לא נולדו בירושלים. לפי מיטב ידיעתי, חוץ מעקידת יצחק בהר המוריה (לא משוכנע שזה המקום הג"ג המדוייק, לא זוכר), אבותינו כלל לא היו בירושלים. אם יש "עיר אבותינו", אז זאת אור כשדים.

קלימרו

New member
הבהרות!

כשאני אומר "בנו את ירושליים" אני מתכוון למה שמכנים ירושליים הבנויה, כלומר בית המקדש וסביבתו. וכן, מאז ומתמיד היו יהודים בירושליים, שכן אברהם יצחק ויעקוב לא היו יהודים אלא עיברים, כלומר אביהם של היהודים, היהדות תחילתה ממעמד הר סיני, וכן, מאז כיבוש הארץ בידי יהושע וכלב, היו בה יהודים. תזכור שיהודים הם רק ממעמד הר סיניי. וכמובן שכל עם יכול לבוא ולהגיד שהיא קדושה לו, השאלה היא איזו גרסה אתה מקבל ובמה אתה מאמין, אם אתה מאמין במוחמד אשריך, אם בישו אז סבבה. ואם אתה יהודי, אז תשקול את הדברים שאתה אומר לגביי שייכות ירושליים. תחי ציון!

metal_slug

New member
תגובה:

טוב, אז הנה אתה כבר טועה: לא מאז ומעולם היו יהודים בירושלים, מהסיבה הפשוטה שירושלים נכבשה על ידי היהודים, ומכאן שלפני כן יהודים לא היו בה. בקשר לשייכות ירושלים: אין דבר כזה "גירסה". ישו נצלב בירושלים, זאת עובדה היסטורית. באם אני מאמין שהוא קם לתחייה אחרי זה או לא, זה לא משנה. העובדה שישו אכן נצלב בה, הופכת אותה לקדושה לנוצרים. ביהמ"ק היה בירושלים, עוד עובדה היסטורית, לכן העיר קדושה גם לנו. לא אמורה, ולא צריכה להיות שום התנגשות בין שתי שייכויות אלה, אלא אם כן אתה פנאט ששולל את האמונה הנוצרית בגלל שלך יש אמונה אחרת. ואני אומר מה שאני חושב, מתי שאני חשוב, למי שבא לי, אז אל תבוא לי עם יציאות בסגנון של "תשקול את הדברים שאתה אומר".

קלימרו

New member
תגיד אתה משחק בקטנות או מה?

בשבילך - מאז שנכבשה כנען ביד יהושוע וכלב היו בה מעם ישראל אוקיי????? העיר מצידי יכולה להיות קדושה לנוצרים מוסלמים ומיצדי גם לבודהיסטים.... אבל אני בעד שמי שרוצה מטעם דתו לעלות לביקור בירושליים שייכנס כתייר לשטח ישראל וישלם כמובן את כל מה שתייר צריך לשלם. אני לא בעד אף בן דת אחרת שיהיה תקוע כמו עצם בגרון בבירה שלי.

metal_slug

New member
אז תלמד לנסח את עצמך

לא חסר אנשים שטוענים שגם "מסגד אל אקצה היה קיים מאז ומעולם". גם תלמד קצת היסטוריה : יהושע לא כבש את ירושלים, אבל whatever, זה לא קשור. כל מה שקשור לביקור מטעם דת: אני מסכים אתך, מי שרוצה לבקר, שיבקר כתייר.

קלימרו

New member
אמרתי שיהושוע כבש את כנען...

ואחר כך ישבו בירושליים יהודים כמיעוט.... עד ממלכת ישראל שכבשה ובנתה את ירושליים.

ועוד הבהרה...

כאשר בנ"י קיבלו את התורה במעמד הר סיני, הם קיבלו את תורת ישראל ולא את תורת היהודים. המונח יהודים החל להתקיים כאשר ממלכת יהודה התחילה להתקיים. יהודים זה מונח יחסית מאוחר.

metal_slug

New member
משהו ששכחתי להוסיף

אין שום קשר בין השייכות הדתית של ירושלים, לשייכות המדינית שלה. ירושלים נכבשה על ידי ישראל, ולכן היא שייכת לה. ויתור על חלק מעיר הבירה של המדינה לא יביא לשלום, אלא למתן סיבה טובה למדינות אחרות להלחם בנו. אבל, אני לא רואה שום סיבה שלא להכיר בירושלים כעיר הקדושה לשלוש הדתות הגדולות (היא כבר מוכרת ככזאת, לא?), בזמן שאנחנו שולטים בה.

שני~!

New member
לא! לא! לא רוצה!!!

אותי כל הדברים האלה ממש לא מעניינים! אני מאמינה במה שאני רוצה אול יתר דיוק.. לא מאמינה.. ו..את כל הסיפורים של התנ"ך שמלמדים בכיתות הנמוכות אני בקושי יודעת אני מכירה את זה רק בתור..סיפורים.. אף פעם לא למדתי את זה.. ShAnY

Kgt1

New member
אובייקטיבית אני שונא את העיר...

הסיבה לכך היא במה שיש בירושליים: דוסים, ערבים ואוהדי ביתר/הפועל
סתם נו באמת איזו מין שאלה זו? ירושליים היא העיר שמסמלת יותר מכל אותי וכל אחד אחר אם הוא יהודי (מאמין?!!?). היא העיר שבמשך תקופה כל כך ארוכה היוותה ועדיין מהווה את מוקד הוויכוח מספר אחד ביניו לבינם. היא המקום עליו נחלמו ולמענו מתו אלפי חיילי ישראל במשך השנים. היא העיר שאי אפשר לשכוח אותה. היא העיר שלא נוותר עליה לעולם...

.המוסד

New member
רק בשביל הפרוטוקול

ירושלים לא נכבשה ע"י היהודים אלא ע"י הישראלים

למעלה