שאלה

א.א.אפל

New member
לא נכון!

אני חושב שראוי שיכירו בזכות הפלש´ להגדרה עצמית, בדיוק כמו שלישראל יש זכות כזאת. לעומת זאת, בעולם אוטופי לא היינו צריכים הגדרה עצמית ולדון בלאומיות. לא זה ההבדל בין אזרחי העולם השונים, ועם זה תסכים איתי. אני גם תומך ומכיר בדרישות היהודים לכשיהיו לחופש פולחן בהר-הבית, בדיוק כפי שאני תומך בזכות המוסלמים לעשות את זה. לעומת זאת, אינני מתפלל בהר-הבית, לא כיהודי ולא כמוסלמי, ואינני רוצה שיטפחו בי ובתלמידים אחרים רגשות לאומיים, במיוחד שכאלה באים על-חשבון סבלם של העמים האחרים במלחה"ע ה-2, וזאת לאומיות טהורה. אני כמובן מודע (יותר נכון שמעתי ואני מאמין שזה נכון) על טיפוח הלאומיות ברשות הפלש´, ואם היה משהו שאני יכול לעשות נגדה הייתי עושה, במיוחד בתור תלמיד במערכת החינוך הפלש´. כל זה לא אומר שלנו מותר לעשות אותו דבר, ובטח שלא חובתי להשתתף בטיול כזה.

אם אתה מכיר..

מדינה שלא מטפחת רגשות לאומיים, ספר לי עליה. באותה הזדמנות ספר לי אם יש מישהו שמנסה להשמיד את אותה מדינה ובכלל יש בה צורך ברגשות לאומיים, כדי להמשיך ולרצות לשמור על הארץ. אפילו ארה"ב, שאינה נמצאת בסכנה קיומית, מאז ומתמיד מטפחת רגשות לאומיים. גם אנגליה, שם זה אפילו יותר קיצוני, וגם בכל מדינות האיסלאם. בקשר לטיול - זה לא ברור שעם יתאבל יותר על קורבנותיו? חוץ מזה - מה זאת אומרת על חשבוןסבלם של העמים האחרים? משהו בא על חשבונם? ודבר נוסף - בכל העולם מתייחסים לשואה כאל שואת העם היהודי. סליחה, כל העולם חוץ ממדינות האיסלאם הקיצוניות והשמאל הרדיקלי בישראל. (עכשיו אתם תתייחסו רק לזה שרשמתי רדיקלי? או שיש סיכוי שתענו לי על מה שכתבתי בגוף ההודעה?)

רעות כ-ץ

New member
ספוקס

מדינות אכן מטפחות רגש לאומי. ממסדים אכן שוטפים את מוחות נתיניהם במסרים שמשרתים את מטרותיהם. האם פירוש הדבר שעלינו, כ"נתינים", לשתף פעולה עם נסיונות אלה של הממסד וגם לחזק אותם? "מישהו מנסה להשמיד את אותה מדינה.." - אם אנחנו מדברים על מדינת ישראל, אז כאן בעצם הענין: הרעיון שמישהו מנסה להשמיד את מדינת ישראל (כלומר, מישהו מלבד מספר מצומצם וזניח של פנאטים), הוא בעצמו איזושהי מנטרה שמטפטפים לנו, וזאת בדיוק מהסיבה שציינת: כדי שנשתכנע שיש "צורך" ברגשות לאומיים, ואולי גם לאומניים וכו´. ארה"ב, שבדומה לישראל אינה נמצאת בסכנה קיומית, היא מדינת לאום פוליטי ולא אתני, כלומר הלאום שלה מבוסס על אידיאולוגיה דמוקרטית - קפיטליסטית משותפת ולא על מוצא אתני משותף, ולכן זה לאום עדיף בעיני. מה גם שבלאו הכי ארה"ב היא לא מדינה שאני רוצה שתשמש לי מודל ומופת. בקשר לשואה: אני לא מתכוונת לפתוח דיון בנושא (אלא אם אתם מאד רוצים), אבל בעיני לפחות, הטרגדיה של השואה היא קודם כל אנושית, אוניברסלית, וככה אני גם בוחנת אותה. אח"כ אפשר להיכנס גם לבחינה ה"יהודית" של הענין. ותזכורת קטנה: במלחמת העולם השניה השמידו הנאצים במחנות 11 מליון בני אדם, ולא ששה מליון.

Aeroguy

New member
ירושלים...

ירושלים מהווה למעשה מיקרוקוסמוס של החברה האנושית על כל תחלואיה: מפולגת לקבוצות יריבות השונאות אחת את השניה, חלק מערבי "מודרני" וחלק מזרחי תחת כיבוש, ואדמה, שמספר האנשים שהרגו ונהרגו (והורגים ונהרגים) בגלל קדושתה המזוייפת והמצחינה מכוחניות לא ניתן לתיאור. ירושלים היא זוועת המין האנושי. (ידידי לבטח לא יופתעו מאימרה זו...)

למעלה