שאלה

מרישה

New member
שאלה

היי,יש לי 2 חתולות ואני שוקלת לקנות חמוס, אבל אמרו לי שהם לא יסתדרו...ושזה מסוכן גם לחתולים וגם לחמוס. מישהו פה יכול לייעץ לי? מומלץ/ לא מומלץ? תודה!

Sweet Fantasy

New member
ממליצה לך לקרוא בשאלות נפוצות

יש שאלה שמתייחסת לנושא, מעבר לכך, ברוכה הבאה
ממליצה לקרוא המון מאמרים פה בפורום ובשאלות נפוצות וגם לקרוא קצת בדפי הפוקום לקבלת מידע.. אשמח לענות על כל שאלהף מיכל

מרישה

New member
תודה על התשובה

בדקתי בשאלות נפוצות. לא כל כך ברור. אחד המוכרים בחנות אמר לי שחמוס יכול לנשוך את החתול עד כדי פציעה רצינית. אם יש מישהו בפורום עם חתול וחמוס אשמח לשמוע חוויות. תודה

Lovable Stray

New member
הכל תלויה בחתול ובחמוס

חמוסים נושכים מתוך משחק דיי חזק אבל היתרון של החתול הוא שהוא יכול לקפוץ וחמוס לא, לכן קל לו לעזוב אם המשחק הופך לאגרסיבי מדי.

WTR

New member
הכל תלוי באופי ובהסתגלות

אם החתול אוהב בד"כ חיות אחרות ורגיל לבעלי חיים, אז לא תהיה בעיה. מבחינת החמוס - את יכולה להביא גור קטן שיתרגל אליו מגיל צעיר. החמוס יכול נשוך חזק, אבל לחתול יש ציפורניים אז תסמכי עליו שהוא יגן על עצמו. חשוב להפגיש ביניהם בהדרגתיות. קודם שיריחו אחד את השני דרך פתח של דלת או דבר דומה, לאחר מכן דרך מצעים אחד של השני, אח"כ אפשר להפגיש כשהחמוס על הידיים שלך, ואז לשחרר בהשגחה שלך. לאחר כמה ימים, כשאת רואה שהם מסתדרים ביניהם ולא נגרם נזק פיזי, אפשר לשחרר עם השגחה קצת פחות צמודה (לא אמרתי "ללא השגחה" מפני שכדאי תמיד להשגיח על חמוס משוחרר)

למעלה