שאלה

zilbermali

New member
שאלה

כשאתן מדברות על אנדו' קל האם הכוונה היא לגודל הציסטה או להדבקויות? האם ייתכן שמישהי עם ציסטה בגודל של 15 ס"מ לדוגמא, תוגדר כמצב קל בדרגה 1-2? חשוב לי להגדי שעצם הפורום הזה ממש נותן לי תמיכה נפשית. שיש עם מי לדבר שיש את מי לשתף. תודה לכן!!!!

ר ו מ י ה

New member
דרגות

מחלת האנדומטריוזיס מחולקת לארבע דרגות, כאשר דרגה 1 היא הקלה ביותר ו-4 היא הקשה ביותר, למרות שאם תשאלי אותי ישנם גם תתי דרגות . את הדרגה ניתן לקבוע רק בניתוח לפרוסקופיה ע"פ כמות הממצאים- מוקדי אנדו' ומיקומם, ציסטות, הידבקויות וכו'. ע"פ ציסטה בלבד לא ניתן לדעת דרגה, כפי שכתבתי זה תלוי בפרמטרים נוספים. נשמח אם תספרי על עצמך ברוכה הבאה

ד"ר סוריאנו

האמת, בדיוק ביום רביעי שאלתי את ד"ר סוריאנו (הייתי אצלו) מה הדרגה של האנדו' שלי. הוא אמר שהיום כבר לא מקובל לדרג אנדו'. בכל מקרה, הדירוג הוא לפי מידת הכאב ופגיעה בפריון (מיקום). אצלי יש מוקד אחד בגודל 3 ס"מ בתחתית צוואר הרחם (רחוק מהרחם) ועוד מוקדים קטנים מפוזרים והוא אמר לי שאם אני ממש רוצה דרגה, אז היא נמוכה מאד. אל תייחסי חשיבות לדרגות. חומרת האנדו' היא מאד אישית. יכול להיות מוקד או ציסטה ענקית שלא באיזור בכלל שקשור לפריון (שחלות, חצוצרות, רחם) ואפשר לנתח בקלות, אז זה לא נורא ולעומת זאת מישהי שיש לה מוקד קטנצ'יק אבל בשחלה.

לא מסכימה בכלל

עם ה"אפשר לנתח בקלות".. כולנו כאן יודעות או רובנו המכריע כאן יודע שניתוח לא עובר בקלות ולא משנה כמה חורים יש לך בבטן.

למעלה