שאלה

יש לזה הסבר?

מה ההבדל בין לשמוע מוזיקה במערכת של האוטו בווליום מטורף לבין לשמוע באוזניות?

be_roo

New member
באזניות, גם ווליום חלש יחסית יפריע

באופן משמעותי לקשר עם הסביבה. וזה שמותר לנהוג עם ווליום גבוה במערכת לא הופך את זה למומלץ.

RAMI TA

New member
169. איסור שימוש באוזניות בדרך

" 169. איסור שימוש באוזניות בדרך [תיקון: תש"ל(3), תשמ"ב(2)] לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובד דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות למכשיר להשמעת צלילים או קולות למעט אוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי. " מהתקנה שלעיל, ניתן להבין שלא רק שנהיגה עם אוזניות אסורה, אלא גם הליכה.

MrJacKasS

New member
אבל אבל ..

אני לפעמים שומע באמפי3 שאני הולך לביצפר או משו .. חחח ..

WildLove

New member
אז מה זה אומר בקשר לפלאפונים?

עד כמה שידוע לי, החוק מבקש ממך או להשתמש בדיבורית או באוזניה אישית שמתחברת לפלאפון, שזה בעצם ממש אוזניות אז אוזניות לפלאפון מותר - אבל בשביל שמיעת מוזיקה אסור? או שאני טועה, ואסור גם אוזניה לפלאפון?

Daemonlior

New member
איפה שמעת את זה?

אוזניה לפלאפון נחשבת דיבורית, ולפי מיטב ידיענתי, גם חוקית לחלוטין..

be_roo

New member
מותר.

בית המשפט העליון פסק כי שימוש בדיבורית אישית בעת נהיגה מותרת, למרות שבלשון החוק כתוב "דיבורית המותקנת ברכב".

MrJacKasS

New member
נו באמת ..

תעשה מה שבא לך זה באמת שטויות חחח אני לא חושב שקיים שוטר שיגיד לך לא לדבר באוזניה של הפלאפון בזמן שאתה הולך לתומך בדרך ..

Daemonlior

New member
המממ

לפי מה שאני יודע, אוזניה לפלאפון מותרת.. הפלאפון שלי לדוגמא בא עם זוג אוזניות ולא אוזניה אחת.. לכן החוק לגבי איסור השימוש באוזניות די נתון למשחק, כמו הרבה חוקים אחרים.. (שלא להזכיר עישון בזמן הנהיגה)

אורטל16

New member
אצלך זה גם אוזניות למוזיקה, לא?

גם אצלי זה בא עם 2 אוזניות אבל זה בגלל הmp3 שיש במכשיר. ובשביל דיבורית אפשר להסתפק באחת מהם...

Daemonlior

New member
אכן בגלל ה mp3..

אבל השיחה מועברת בשתי האוזניות (למרות שזה כביכול Mono ולא Stereo)

Daemonlior

New member
אני משתמש בשניהם..

כדי לשמוע יותר טוב.. ואני רוצה לראות שוטר שיתן לי קנס על זה..

למעלה