שאלה

שאלה

המ. הרגע חזרתי מהבית של סבתא שלי, ומצאתי שם ספר בשם "עלילות חרב האופל, כרך א' - חישול החרב". את הספר כתבו ידידינו היקרים מרגרט וטרייסי, אך הוא אינו מהסדרה של רומח הדרקון ומתרחש בעולם אחר. מישהו מכיר את הספר? מישהו יכול לתת לי עוד פרטים על הסדרה הזו? דרך אגב, זה די מוזר - יש שם קטעים שאני זוכרת ושמוכרים לי מאוד, אבל קטעים אחרים נראים לי חדשים לגמרי, וחוץ מזה סגנון הכתיבה שונה לגמרי מהסגנון של הרומח.

strahd

New member
Here I come to save the day

אממ.... נראה לי שקצת איחרתי, האוטובוס נפל מהגשר ומושים את הגופות... לא נורא. בכל אופן, הסדרה על חרב האופל היא מעין אליגוריה לעולם שלנו ובאמת יש בו חלק די גדול. מסופר על המכשפים של העולם שלנו שרדפו אחריהם ושרפו אותם למוות כמכשפים ומכשפות (האמת, זה הגיע להם), אז הם החליטו שהם עוברים לעולם משל עצמם, והוא תימהאלן. אנחנו נזרקים כמה מאות שנים קדימה, אל העולם תימהאלן ובו קיימת היררכיה של מכשפים שלכל אחד מהם יש את המיסתורין שלו, מיסתרי האש, המים והאוויר, בין היתר. לרוע המזל, יש להם גם אתה מיסתורין התשיעי, והוא הטכנולוגיה, אותו הדבר שהם זנחו מהעולם הקודם. כאשר נער אחד נולד עם המיסתורין התשיעי ונאלץ לברוח אחרי שרצח את אחד המכשפים הוא מגלה את כת הגלגל, אשר מורדת נגד שלטונם של המכשפים המושחתים. הספר נכתב די באותה התקופה של רומח הדרקון, ונועד גם הוא למשחק תפקידים, אבל מכיוון שהסדרה לא כל כך הצליחה, הפרוייקט די נגנז. אני זכיתי לראות את ספר משחקי התפקידים, אבל מכיוון שלא אהבתי את הסדרה, הוא נשאר בחנות. לפני כחמש שנים יצא הספר החותם את הסדרה, "מורשת חרב האופל" והוא לא הצליח כל כך, והסדרה נקברה סופית.

strahd

New member
תמיד אמרו לי שאני דומה למאקי

מלבד העובדה שהוא שמן וקרח... אממ.... כנראה זה היצר הסאדיסטי שבי, שגורם לי לצחוק בזמן שאני רואה מישהו עולה בלהבות. ראיתי את העונה הרביעית *שיעול* חמוריקו *שיעול* והיא מצויינת. סוגרת הרבה חלקים שנפתחו בעונה השלישית וגם מופיע באדגאי חדש בשם אנטואן מיטשל, שהיה דווקא חמוד ב"מת לצחוק 3" ו"רומיאו חייב למות".

Mystic Dragon

New member
כן, הוא שחקן מצוין

אני אוהב אותו. איפה ראית ת'עונה הרביעית? הורדת/סטארוורלד?

python 4

New member
מדובר בסדרה גרועה במיוחד..

עלילות חרב האופל, טרילוגיה שהורחבה מאוחר יותר ל- 4 ספרים: חישול החרב, גורל החרב, הריסת החרב, ושמישהו כבר יתקע בי חרב - השעמום הזה הורג אותי. הוא מספר על עולם של קוסמים, ועל בחור מצחיק אחד שנולד בלי קסם ובגלל זה הוא מחליט לנקום בכולם ע"י שעמומם למוות. כמו שציינתי - לא מיצירות המופת של מגי וטריי. יצירת המופת המוחלטת שלהם זה שער המוות (אחת מיצירות המופת המופלאות אי פעם), וטרילוגיית וורד הנביא המעולה. למדתי שחוץ מזה למגי וטריי אין הרבה מה להציע..

זה ממש מוזר../images/Emo54.gif

אני עוד יכולה להבין שהעלילה משעממת - אולי נגמרו להם הרעיונות. אבל סגנון הכתיבה שונה לחלוטין משאר הספרים שלהם. הסדרה נכתבה לפני הרומח או אחרי?

python 4

New member
אחרי הרומח, כמו כל ספריהם

דרקונים של דמדומי סתיו הוא ספרם הראשון, מ- 1984. יש לי הרגשה
משונה
, שמי שכתב את חרב האופל באמת זה טרייסי, ומרגרט רק צירפה את שמה לכריכה בשביל המכירות והמוניטין. כידוע מרגרט היא הסופרת האמיתית מהשניים.

La Gamba

New member
הגיוני, סה"כ סגנון כתיבה

זה לא הצד החזק של טרייסי, וזה מתאים לסגנון המשחק שלו שהוא תורם. מה שטרייסי תורם לספרים לא בהכרח מתאים להוות ספר שלם

עוריט

New member
הוו><

הכתיבה ממש לא כול כך נוראה-וזה די נחמד,אם כי שונה. למרות שהסיבה היחידה שקראתי את זה הייתה בגלל הדלי ~.~ בכול מקרה,כדי שתנסי לקרא לפחות חלק מהספר ותחליטי כבר בעצמך^^

קראתי את הכל../images/Emo54.gif

זה מוזר, זה נראה יותר כמו חיקוי לספר פנטזיה מאשר ספר פנטזיה אמיתי. עם כל מיני שמות ביזאריים כמו "בלאכלוך".

הסדרה הזאת באמת גרועה../images/Emo54.gif

סיימתי אתמול את הספר ואין בי שום דחף לקרוא את השאר. בקושי סקרנות מעורפלת מה קורה הלאה. כשקראתי את הספרים של הרומח הייתי במתח נוראי עד שקראתי את הספר הבא. והספר הזה... איכשהו הגישה שלי לגבי ההמשך היא: Don't know, don't care. זה לא אמור להיות ככה!

morashty

New member
אני דווקא ממש אהבתי אותה...

הספר הראשון ממש מעפאן(גם "שער המוות" די מדשדשת בהתחלה),אבל שתי הספרים שבאים אחריו מקפיצים את הרמה של הסדרה הזאת,וגם הספר הרביעי (שלא תורגם לעברית) היה לא רע בכלל. טוב, למען האמת קראתי את הספרים האלה די מזמן ואולי הייתי פחות ביקורתי אז,אבל ממה שאני זוכר זאת אחלה סדרה,לא כדאי להתייאש מהספר הראשון. דרך אגב היא יצאה השנה בהוצאה מחודשת ע"י אופוס.

למעלה