שאלה

קרן ב1

New member
שאלה

האם אתם זוכרים מה היה השיר הראשון של יהודה ששמעתם? השיר הראשון שאני ממש זוכרת שדרכו "הכרתי" את יהודה היה אפר ואבק, כשהייתי בת 11 או 12. מאוד יכול להיות ששמעתי לפני זה שירים אחרים שלו ופשוט לא ידעתי מי שר אותם, אבל זה השיר הראשון שאני זוכרת בוודאות שידעתי שהוא שלו. להורים שלי היה בבית את אפר ואבק על קלטת, ואני זוכרת את עצמי יושבת כילדה ושומעת את "אפר ואבק" ואת "חלון לים התיכון" ואת "כשתגדל". דמיינו לעצמכם ילדה בת 12 מסתובבת ומפזמת לעצמה את אפר ואבק, אני לא בטוחה שידעתי אז על מה השיר מדבר אפילו...

יהורמי

New member
השיר הראשון...

אממ... זה די מחזיר אותי אחורה... התעוררתי בבוקר באחד הימים העליזים של כיתה ה'. אבא כבר קרא לנו מהחניה כדי שנצא לבית הספר, היינו צריכים לצאת מוקדם יותר בגלל שישנו אצל סבתא והוא אסף אותנו משם. בעוד אחי ואני נכנסים לרכב, נגמרה מהדורת החדשות. השדרנית אמרה משהו על שיר חדש של איזה יהודה משהו והנה הוא "הצל ואני" השיר הראשון (שאני זוכר) ששמעתי. ערב מהנה! איתמר.

gadoso

New member
לא יודע

אני לא בטוח אם זה השיר הראשון ששמעתי,כי אבא תמיד היה משמיע לי בנסיעות את הדיסק "הילד שבך". אבל ת'שיר הזה זכרתי בע"פ ראשון,וכשלקחתי מאבא ת'קסטה שמתי רק ת'שיר הזה אז בשבילי זה השיר הראשון.

פוליקר

New member
וואלה לא זוכר...

היום אני יכול לכתוב לך משהו אחד ומחר דבר אחר כי בכל זאת פוליקר זה לא איזה אמן לא מוכר... תמיד היו מטפטפים שירים שלו לאוזניים שלי בכל מקום שהוא, אם זה רדיו, טלווזיה, אנשים ששרים או מנגנים וכו'... יש מצב שאת כל השירים שבדר"כ משמיעים ביום השואה או ביום הזכרון שמעתי לראשונה באיזה טקס בב"ס...

ענתי44

New member
שוטה הכפר../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

אני חייבת וידויי מביך. כשיודה עם בנזין כבשו את עולם הזמר הישראלי, הייתי כבר חיילת ולא נכבשתי ( היום אני חולה על שירי בנזין) כי אהדתי את תיסלם ( טוב סליחה לא אמרתי שאני מושלמת). ואת דיוויד ברוזה. רק באמצע שנות העשרים שלי, כשהייתי אצל חברה, שחולה על להקת " פליטוד מק" ( לפני שנתיים, למרות מינוס בבנק נסעה להופעה שלהם בלונדון) ולי כבר בא להקיא מהם, אז שאלתי אותה אם יש לה משהו אחר, היא שמה את פוליקר. השיר הנהדר שוטה הכפר " ... לו רק היה חשבון פתוח...." ואני שמעתי ונכבשתי והתחלתי להכיר את שאר השירים ולהתעניין במוסיקה הפוליקרית.באלבום של התקליט ( כן אז היו תקליטים)הוא נראה לי כמו אדוניוס, כזה יפה שממש בא לבכות. ואז בקיץ, חברה אחרת שלי פתאום נזכרה שלא התקשרה אלי באפריל לברך ליום הולדתי וחיפשה דרך מקורית לפצות אותי (למרות שאני בכלל לא הבנתי על מה היא התנצלה כל כך הרבה) היא הזמינה אותי להופעה של פוליקר באשדוד, במועדון הכפרי שמשקיף לים התיכון. עמדנו ראשונות מאחורי דלת הזכוכית מחכות,שיפתחו ונכנס מאחורינו קהל רב שהתאסף ולחץ עלינו. ואז חברתי אמרה לי שהנה יודה מגיע. הוא עבר שם אחרי החזרה בדרך לשירותים והיה במרחק נגיעה מאחורי הדלת. הוא עמד, נבוך מחייך והמום מכמות הקהל ( לדעתי עד היום הוא המום מכמות ההערצה כלפיו) אני, כמו ילד, נצמדתי לזכוכית, לוחצת אפי, בתקווה לנס. ואמרתי לחברתי " היי הוא הרבה יותר נמוך ממה שחשבתי", והוא שמע וחיוך רחב יותר התפשט על פניו. וחברתי נזפה בי ואמרה ששמע ולא ידעתי איפה לקבור עצמי מרוב בושה. וההופעה עצמה, הראשונה שלי של פוליקר, היתה פשוט שמיימית.פשוט משהו לא מהעולם הזה. ויודה שר שני שירים מהאלבום החדש שלו ( שלא ידעתי שיצא) שירים שעשו לי צמרמורת וגרמו לי לבכות את פרח ואת לאן את נוסעת??? שני שירים ששמעתים לראשונה באותה הופעה.כל הלילה לא ישנתי מרוב התרגשות, ולמרות שידעתי שחנות התקליטים נפתחת רק בתשע, לקחתי יום חופש מהעבודה ומשעה שבע וחצי חיכיתי מחוץ לחנות. קניתי את כל מה שהיה של יודה, כולל בנזין, ופשוט כל אותו יום האזנתי שוב ושוב,ומאז אני מעריצה שרופה שלו. ולא כמו רינה וקרן המקסימות, כשיוצא לי לפגוש אותו, אני מרוב התרגשות, מתעלמת ממנו ועל סף התעלפות.

willo1

New member
וואי אני לא זוכרת..

אני רק זוכרת שאחד השיחרים הראשונים שיתמר שלח לי היה גנב באפילה אבל בעיקרון תמיד הכרתי את כל השירים מההופעה בקיסריה - השירים המוכרים כביכול..
רק אח"כ התעמקתי בשירים הקצת פחות מוכרים וקניתי את כל הדיסקים של יודה בבת אחת (המוכרת בטאוור רקורדס הייתה מרוצה
)

ספי סול

New member
השיר הראשון ששמעתי של יהודה...

נו מאיפה לי לדעת, זה יהודה בטח היו מלא שירים שלו ששמעתי...זה היה מזמן לא זוכר, סורי... אבל השיר ששיכנע אותי לקנות את התקליט של גידי גוב היה שלל שרב.... יאלה חברים אני גמור הולך לנוח קצת...לילה טוב

ענתי44

New member
חחחחחחחחחחחח ספי../images/Emo24.gif

אתה לא זוכר כי זה היה מזמן??????????????. אצלי זה קרה שהעולם היה רק בתאוריה...ואני זוכרת כל פרט, איזה סוג פטיפון זה היה מה לבשתי ואיך נשימתי נעתקה כששמעתי את השיר.

למעלה