שאלה

זו שאלה שאין ממש תשובה עליה

לדעתי, מיתוס הוא גם וגם, והוא אף אחד מהם. המיתוסים, לדעתי, באים למלא צרכים אמיתיים מאוד של האנשים המאמינים בהם מחד, וכוללים דוגמאות פנטסטיות ולא מציאותיות כדי להדגים זאת, מאידך.

riant70

New member
תודה

תודה,יש לך עוד הוכחות לכך ? האם אתה יכול להפנות אותי לאתר שיש בו מידע על היכן צמחו סיפורי המיתולוגיה ועל אילו צרים ענו? תודה מראש

Dia Leoghann

New member
ביקור במוזיאון

אני ממליץ לך, ולמעשה לכל חברי הפורום, לבקר במוזיאון ישראל בתערוכה בראשית, הסיפור האמיתי, הולדת המיתולוגיה. מצורף לינק הכולל גם סיור ווירטואלי בתערוכה.

Y. Welis

New member
תלוי באמונה.

אחת ההגדרות של דת היא שעבורה המיתוס הוא אמת. הגדרה למיתוס מודרני היא שהוא דמיון. בני אדם בעבר האמינו במיתוסים, וכך יצרו פולחנים ודתות. כיום מיתוס הפך לשם נדרף לעיוות דמיוני של המציאות. עוד בעניין ר' הויכוח שלי עם 'נביא זעם' לשעבר על ההגדרות של המונח 'מיתולוגיה' - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=994&msgid=34632837

Mirrorshades

New member
זה די מוזר,

הויכוח הזה התרחש רק לפני שנה וחצי אבל אני נשמע שונה לחלוטין. בעצם, לטעמי כיום, אני נשמע שם די מתנשא ומתלהב. הנימוקים שלי עדיין נכונים, אבל אם הייתי צריך לכתוב את זה ברגע זה - הייתי מתנסח בצורה הרבה יותר מסודרת.

Y. Welis

New member
האמת שגם אני נשמע שם פסקני מדי...

ודמגוגי לעיתים. אבל זה היה ויכוח מעניין...

למעלה