שאלה

t a l i l a 3 6

New member
שאלה

זו הפעם הראשונה שהבת שלי עוברת טפול שיניים. הטיפול עלה 200 ש"ח. ביקשתי מהגרוש שישלם את חלקו. אמר שקנה לה משחק שעלה 200 ש"ח השבוע ושהוא לא ביקש מימני השתתפות ושאפסיק להיות קטנונית. כמובן שבהסכם רשום שהוא חייב במחצית מתשלום של טפולי שיניים. ברור גם שהתשובה שלו טיפשית וילדותית ובכלל לא עומדת בהסכם. מה לעשות ? לשלוח לו מכתב מעו"ד ? איך להסביר לו שהוא חייב לשלם.

maof

New member
אם יש לכם בהסכם סעיף....

שכתוב בו שהוא צריך לשלם את חלקו פשוט תבקשי ממנו שיקרא את ההסכם. ואין קשר למתנה שהוא קנה לפני מעוף

a n a t i 3 3

New member
100 ש"ח../images/Emo130.gif

מכתב מעו"ד..
כאב ראש..
עצבים..
מריבות..
כל זה שווה לך יותר ממאה ש"ח
לפעמים כדאי להתגמש קצת.. למרות הכתוב/חתום בהסכם

אני משלמת עכשיו אורטודנט..

התענוג הוא כ 6000 ש"ח , ואין לי מי שישתתף איתי.... בשביל 100 ש"ח לא הייתי מטלפנת בכלל ... אז סתם שיהיה לך נחמד לדעת שהמצב שלך מעולה !!!!!!

a n a t i 3 3

New member
המזל שלי שאמא שלי נשואה..

לרופא שיניים
גם אדם מקסים וגם רופא מעולה

בעצמך רשמת שקנה לה משחק שעלה

200 ש"ח... אז? לא נשמע לך הגיוני ? חושב שאת באמת קטנונית. אבל לא לכעוס. זו רק דעתי

° זואי °

New member
איכשהו

נראה לי שההשוואה בין משחק לטיפול שיניים כל כך לא נכונה. ואיכשהו נראה לי שיש אנשים ש 100 ש"ח זה כמו מליון עבור אחרים. ואיכשהו נראה לי שהיא כל כך לא קטנונית כשבמקרה שלו זאת הייתה בחירה ובמקרה שלה זאת היתה חובה. לא כועסת אבל זאת רק אני, שיודעת שהאקס שלי, היה מציע בעצמו לשלם חצי גם אם היה קונה לילדים דירה יומיים לפני ויודעת שאם היה קונה להם דירה, הייתי מותרת לו. שוב רק אני שמצחיק אותה לקרוא את האנשים ולראות איך כל אחד עונה מהמקרה הפרטי שלו ואף אחד לא ממש אוביקטיבי (כולל אני).

t a l i l a 3 6

New member
תבינו את דעתי...

הפעם זה מאה שקל. מה יגיד כשאעשה לך טיפול אורטודנטי שעולה כמה אלפי שקלים ? אני חושבת שאם אוותר עכשיו על 100 השקלים הוא ירצה שאוותר שוב ושוב. אותי לא מעניין שהוא קנה לה משחק יום קודם. שלא יקנה משחק (כי אני קונה מכספי המזונות) ושיעמוד בהתחייבות שלו כמו שכתוב בהסכם. הסכמים צריך לכבד. וכנראה שבאמת אף אחד לא אובייקטיבי ומדבר מתוך המקרה האישי שלו.

אייל 401

New member
קטנטני

את בקטע של מילחמה ....ממש ככה,בואי תספרי אולי מה הוא משקיע מעבר להסכם ...

זה שמגיע לה החזר...

זה ללא ספק ואין שום קשר למשחק כזה או אחר גם אם ייעלה 2000 ש"ח. עם זאת לריב על 100 ש"ח, אני מסכימה איתך שזה יותר נוטה לקטנוניות. השיחות טלפון שתערכי רק בכדי לריב איתו... אפילו הדלק או הנסיעות שתוציאי עבור ה'תביעה' של הסכום הזה... יעברו את 100 ש"ח ולעיתים כדי להבליג ולמצוא מקום להתפשר.

../images/Emo18.gifאין קשר בין הדברים

ברם כדאי לקחת בחשבון מה המחיר האמיתי של המאה שקלים אצלי זה הפוך ! אני משלם לאורטודנט,לחוות דעת שונות,להוראה משלימה ועוד וכל זאת מעבר למתנות שאני קונה באופן שוטף והיא עדיין מנסה לסחוט בקטנות של 100 ש"ח או בכל הזדמנות שרק יכולה ..לפעמים היא מצליחה ולפעמים לא אבל הנזק של הנסיונות האלו הוא הרבה יותר גבוה מהמאה שקלים סה"כ נראה לי שהוא צודק למרות שמבחינה משפטית את צודקת ! אל תהיי קטנונית ! הרווח שלך בטווח הרחוק יהיה הרבה יותר גדול

jane34

New member
חוזים הרי נועדו כדי להפר אותם...

ואת זה לא אני אמרתי..... חושבת שאת צריכה להרגיל אותו בכל זאת לעמוד בתנאי ההסכם וכן גם אם מדובר על 50 ש"ח - אין קשר בין המזונות שהוא משלם...או המשחקים שהוא קונה! כי הרי עם המזונות מתארגנים מראש וכל הוצאה חריגה שכזו כשמה כן היא- חריגה-לא תמיד מתוכננת בסל ההוצאות.. את בהחלט יכולה לקצר תהליכים ולצוטט מפסק הדין ושלוח את המכתב... אם לא תיעני לבקשתו תוך מס ימי עבודה את בהחלט יכולה להוסיף סעיף שבמידה ולא ישלם עליו לצפות למכתב מעורך הדין (ולהדגיש במכתב שיהיה עליו לשאת גם הוצאות שכר הטירחה של העו"ד....) אולי כדאי שתתייעצי עם נקלעת היא בטח יודעת טוב יותר ממני....בכל מקרה הרבה בריאות.....

L o v e M e1

New member
גם אני חושבת שלטווח הרחוק לא שווה

להתעמת בגלל 100 ש"ח. טיפולי שיניים עלולים להגיע לאלפי שקלים וראוי לשתף את האקס שלך במידה והילדה צריכה טיפולים כאלה, שיהיה נוכח ויהיה שותף להחלטה היכן וכמה עולה טיפול. ברגע שיהיה שותך יתנהג בשיתוף כך אני מאמינה.

t a l i l a 3 6

New member
שימו לב...

להבדלים בתשובות מפי גברים ומפי נשים... לדעתי במקרה הזה דין מאה שקלים כ- אלף שקלים. ולאחר שקראתי את שלל עצותיכם החלטתי כן להתעקש על 100 השקלים האלו. הבנות שלי עוד קטנות ויש עוד הרבה שנים ולכן אני חושבת שצריך להיצמד להסכם. תודה לכם.

אייל 401

New member
יש לי קצת ציוד מהמילואים

אם את זקוקה להמשך הקרבות ...לא תגיעי רחוק עם זה ....תפעילי הגיון .

חומד את עלולה ליצור אווירה שרק תזיק

נסי אולי לדבר איתו ולהבהיר שיש מצב בסיסי שצריך להישמר לטובת כל הצדדים וכל תוספת תהיה רווח של הבנות אבל אל תיצרי אווירה רעה

t a l i l a 3 6

New member
על אוירה...

אתה מדבר. האוירה זוועתית. הוא ניהל גירושים מכוערים. עשה מעשים שלא יעשו !!! בלתי נסלח. איזו אוירה ? מדובר פה באחריות, אחריות לשתי בנות בנות 5 ועשר. מדובר על העתיד שלהן. מדובר על הצרכים שלהן. האוירה היא כבר אוירה של כעס מרירות . אני חושבת שדוקא בגלל המשחק המלוכלך שלו לכל אורך הדרך, צריך להיות קשים איתו.

יופי , טמטם נגד טומטום = תגיעו רחוק

מישהו צריך להיות חכם מתי שהוא , לא ? אם קנה להן אז יש איזה אור בקצה המנהרה תביני שיש לכם עוד 15 שנה להיות שותפים אז כדאי לשנות טקטיקה

malka3

New member
לדעתי.....

את צודקת, זה רק טיפול שיניים ראשון, מקווה בשביל הבנות שלא יזדקקו לטיפולים נוספים אבל מי יכול להבטיח שאכן לא יזדקקו ?? אל תוותרי, הסכם יש לכבד.

למעלה