שאלה...

עידן פ 19

New member
כן.מרדף ממונע אחרי אופנוע משובלר...

הפך לפריקה מהאופנוע של שני החשודים ולמרדף רגלי (באיזור הקריות).במרדף הרגלי נתפס אחד החשודים על ידי ועצרתי אותו ישירות.החשוד השני הסגיר עצמו אחרי שעתיים בתחנת המשטרה.סוף טוב הכל טוב.

סבבה...

אז אני מניח שאם אני מסתובב עם אזיקים אני יכול לעצור אדם על תקיפה או משהו חמור.. נכון?

מה לא? לעצור

זה לעצור.. אין חצי מעצר חוץ מזה שעד כמה שאני יודע קרשום בחוקי המשאז שמתנדב רשאי לשאת עליו כבלים ולהשתמש בהם בעת הצורך..

benpual

New member
נכון.....

אבל אתה נוער? אם כן , אז תשכח מזה אם לא , יש לך חוקים עיכוב , סירוב לעיכוב ויש לך שוטר לידך מעצר. אם אין לך שוטר לנסות לעכב אותו כמה שיותר........

איזה חצוףף

לא תפסתי את עצמי... תפסתי איזה חבורה של איזה 20 ערבים.. מזה פחדתי.. כולם היו איזה 2 מטר ורק אני קטנה כזאת עם הפנס והנשק.. ואז באה עוד ניידת לעזור לנו כי הם היו ממש מלא.. וזהו מפה לשם מעצר.. ואנערף איך זה התגלגל משם.. רשמתי דוחות פעלה ועפתי הבייתה..

חחחחחחחח

היה לנו מתנדב ביפו לפני שנה כתב דוח פעולה. "היינו סרקנו ועפנו" אם זה לכתוב דוח פפעולה אז לכתוב אותו ברצינות . תחשבו על זה.

חחחחחחחחחחחח

אויי זה היה פעם ראשונה שמילאתי דו"ח ולא ידעתי איך רושמים.. כמה צחקו עליי.. וואיייי..

yossiovadya1

New member
כמו שהחוק אומר

למתנדבים אסור לעצור...אבל עוצרים..והרבה עוצרים וגם לי היו מקרים...ואף אחד לא בא אלי בטענות.. ובכללי שאתה לא בתפקיד..אין לך שום סמכות...אתה אזרח לכל דבר כמובן שאם יהיה עליך אזיקים ואתה תראה רצח או אונס או דוגמה לזה אם אתה תעצור אז יורידו לך ת'כובע

יוסי, אתה אומר משהו לא מדוייק

זה לא נכון שאסור לעצור. יש סייגים. אם נתקלת באירוע, וצריך לבצע מעצר, רק לאחר כמה שלבים תוכל לעצור את האדם: לבקש משוטר להגיע למקום, אם לא הגיע תוך זמן סביר (נבצר ממנו), לבקש מהאדם להתלוות איתך לתחנה, מסרב-- רק אז קמה לך הסמכות להודיע לו שהוא עצור.

למעלה