שאלה

chelchuk

New member
שאלה

האם מישהו מכיר את הקינואה?? והאם מותר אותו לצליאקים??

מכיר חלקית, ומותר

כמה הודעות קודם לכן, היה דיבור על היצור בשם קינואה, שהוא מתאים לקוסקוס, והבישול שלו דומה לאורז (כוס קינואה על כוס וחצי מים). בתיאבון

יש לקינואה טעם מאד ייחודי- אפשר

להוסיף לאורז- חצי כוס קינואה ו\או דוחן, מעשיר את האורז ומעלים את טעם הלוואי של הקינואה. צריך רק לשטוף אותה טוב לפני ההקפצה. טובה גם לסלטים קרים. מה קורה עם אמרנט? מותר?

נצל"ש

פילה עוף של עוף טוב נראה לי, שמגיע במקרר ולא קפוא וכתוב שמכיל עמילן ולא מצויין איזה, הוא תקין עבורנו?

איזה בעסה

אני מקווה שמישהו ידע לתת לי תשובה אחרת... ובהקשר הזה, זוכר ששאלתי אותך לגבי טעמי? אני אשמח אם מישהו יודע בוודאות אם מותר או לא. ברשימת המרכיבים לא כתוב שום דבר חשוד ואין הזהרה כמו שבדרך כלל יש, אבל אני עדיין לא משוכנעת לגמרי. נכון שעצם זה שמדובר במשהו חלבי יכול להסביר את הבלאגנים שנגרמים לי, אבל עדיין משהו לא ברור לי.

Reznik

New member
אולי בעמותה ידעו יותר,

תתקשרי לשם ואם לא לעמותה, אז לחברה המייצרת

אמאדנה

New member
הקינואה שייכת למשפחת הסלקיים

והיא איננה דגן. שייכת לסוגי המזונות שבמחלוקת מבחינת הכשרות לצליאק. מבחינה בוטנית היא רחוקה מהחיטה אך קיים חשש לערבוב עם גרגרי חיטה ושאר דברים אסורים בעת הגידול והאריזה. אני מתכוונת כן לבשל לבני את הקינואה . היא בריאה מאוד ומזינה. פה נדרשת מידה של שיקול דעת שכל אחד יכול לבחור לעצמו.

meitush123

New member
מכירה!

מותר ומומלץ ביותר! גם המחיר הולך ויורד... באמת אחד הדברים הטעימים שגיליתי בזמן האחרון אפשר לבשל אותה בהמון דרכים טעימות (עם כל מיני דברים)

למעלה