שאלה

vertzbergor

New member
שאלה

מה זאת אומרת שבשליחות נסתרת, לפי סעיף 7 לחוק השליחות, השולח הסתר יכל לאמץ לעצמו את הזכויות של השלוח כלפי הצד השלישי ? מישהו יוכל לתת דוגמא כיצד ייתכן כדבר לסיטואציה שבה השולח מאמץ את הזכויות של השלוח כלפי צד שלישי ?

חוק השליחות

בהיותו השלוח, יכול השולח לקחת לעצמו את הזכות, אלא אם מדובר בזכות שאינה ניתנת להעברה לאחר מלבד זה שהתקשר בשליחות למשל: הסכם להעסקת עובד או למתן שירות אישי. חוק השליחות, תשכ"ה-1965 7. שליחות נסתרת לא ידע הצד השלישי בשעת הפעולה על קיומה של השליחות, או לא ידע את זהותו של השולח, תחייב פעולת השלוח את השולח והשלוח יחד ולחוד ותזכה את השלוח בלבד; אולם יכול השולח לאמץ לעצמו זכויות השלוח כלפי הצד השלישי, זולת אם הדבר נוגד את הזכות לפי מהותה, תנאיה, או נסיבות הענין.

vertzbergor

New member
מה הכוונה ?

איזה זכות מתכוונים שכן ניתנת להעברה. אם שלחתי שלוח לרכוש דירה מאדם שלישי שהוא צד שלישי. זו הכוונה ?

vertzbergor

New member
אז אם אמשיך

את מה שרציתי להתחיל, אם שלחתי שלוח לרכוש דירה מאדם שלישי שהוא צד שלישי. אז אימצתי את זכויותיו של השלוח. נכון ? אבל בשליחות נסתרת, המוכר לא יודע שהקונה הוא סך הכל שלוח שלי. השלוח לא מציג למוכר יפוי כח שמראה לו שהוא הקונה סך הכל שלוח שאני שלחתי אותו לקנות. איך פתאום אתערב ואדרוש מהמוכר לקיים את זכותי שאימצתי ?

vertzbergor

New member
הקפצת השאלה

את מה שרציתי להתחיל, אם שלחתי שלוח לרכוש דירה מאדם שלישי שהוא צד שלישי. אז אימצתי את זכויותיו של השלוח. נכון ? אבל בשליחות נסתרת, המוכר לא יודע שהקונה הוא סך הכל שלוח שלי. השלוח לא מציג למוכר יפוי כח שמראה לו שהוא הקונה סך הכל שלוח שאני שלחתי אותו לקנות. איך פתאום אתערב ואדרוש מהמוכר לקיים את זכותי שאימצתי ?

הדוגמה שנתת אינה טובה

ולו מן הטעם שאם השלוח אינו מציג עצמו כשלוח הרי שהעברת הזכות לרכוש את המקרקעין אל השולח הינה עסקה במקרקעין לכל דבר ועניין ויהיה חיוב נוסף במס. באופן כללי אומר שהמצב בסעיף הזה הוא לא ממש מהמקרים הנפוצים ולכן, אם אין באמת מקרה ספציפי המתקשר לסעיף זה, חבל"ז לדון בו.

vertzbergor

New member
אז דוגמא אחרת

אני אנסה דוגמא אחרת ואכתוב את כל מה שאני חושבת עליה איך היא השולח מאמץ בה את זכויותיו של השלוח. אני לוקחת כדוגמא סיטואציה שבה אני שולחת ידיד שלי לקנות חולצה. המוכר לא יודע שהוא שלוח וזוהי שליחות נסתרת. אני לפי סעיף 7 לחוק השליחות מאמצת את הזכויות שיש לידיד שלי על החולצה כך שהזכויות שלו על החולצה הופכות להיות הזכויות שלי (עד כאן נכון ?). אחר כך, אני שואלת אם החולצה שכבר נקנתה, אבל נשארה עדיין בחנות (מפני שלידיד שלי לא היה מקום פנוי בשבילה ברכב), אני כשולחת,באה לחנות ודורשת את החולצה. המוכר חייב לתת לי אותה ? או שבעצם השאלה המתאימה יותר היא אם כשולחת באה לידיד שלי ודורשת את החולצה ממנו. הידיד שלי כשלוח, חייב לתת לי אותה ?

vertzbergor

New member
האימוץ הוא לא כלפי המוכר ?

אז אם כך, האימוץ זכויות שאני כשולחת מאמצת את זכויותיו של השלוח, הוא אימוץ שתקף אך ורק כלפי השלוח ולא כלפי הצד השלישי ?

למעלה