שאלה

ש איילת

New member
שאלה

נניח יש לכם הון עצמי של 50 אלף דולר. נניח אתם בגפכם. כלומר, ללא בן זוג. ונניח שכרגע אתם בבית ההורים. ונניח שסיימתם ללמוד.. ומצאתם עבודה שמכניסה משכורת קצת מתחת לממוצע (משכורת ממוצעת היום היא 7000 ש"ח..משהו כזה?!), אתם עובדים בה כשנה וחצי.. והחלטתם שאתם מעוניינים לעזוב את קן ההורים . הכל בגוש דן..סמוך לת"א. השאלה שלי היא : מה הייתם עושים: קונים דירה או שוכרים דירה ? פרטו ונמקו כל מה שעולה במחשבתכם.. תודה על שיתוף הפעולה. איילת. ..

ללא ספק, שוכר דירה

היום קשה למכור דירה וחבל שתשקיע את כל כספך בקניית דירה כשאתה יכול להשקיע אותו בבנק ולקבל עליו ריבית נאה . בעתיד ודאי תקים משפחה וייתכן שאתה ומשפחתך תרצו דירה גדולה יותר או במיקום שונה מהמיקום הנוכחי, תצטרך למכור את הדירה ומי יודע אם תקבל עליה . כיום יש לך משכורת יפה שבעזרתה תוכל לממן שכר דירה ואז בעוד כמה שנים לא תהיה לך בעיה של מכירת הדירה, תוכל לעזוב מייד ולקנות/לשכור דירה במקום אחר . בעיה אחרת היא שהסכום שיש בידך לא יספיק לקניית דירה ותצטרך לקחת הלוואה שאותה תצטרך כמובן להחזיר בריבית, כך ייצא שתשלם הרבה יותר מערך הדירה . מקווה שעזרתי

ש איילת

New member
תודה רבה על התגובה..

נתת לי חומר למחשבה.. בחיי שהנושא מבלבל. לשכור או לקנות.. (העיקר כבר לצאת מבית ההורים בגילי המופלג..:)) מפחיד להיות פתאום לבד..לא? (שותפים זה כבר לא לגילי. אם כבר אז למצוא חבר. אולי בכלל עדיף להשקיע בחיפוש אחר חבר :)) ). העתקתי 4 מספרי טלפונים של שכירויות. והתקשרתי לדירה למכירה הערב. הכל במקביל.. אולי תוך כדי העשייה תבוא גם התשובה.. תודה רבה בכל אופן. איילת

ללא ספק קונה דירה

למה? כי דירה שקנית, החזר המשכנתא יהיה בערך כמו שכירות, רק שאחרי 15-20 שנה הדירה תהיה שלך, לא כמו בשכירות שאת יוצאת עם כלום. אם תרצי לעבור דירה זו לא אמורה להיות בעיה אם מדובר באיזור מבוקש (לאו דווקא יוקרתי, פשוט מבוקש מבחינת שכירות) כי תוכלי להשכיר אותה ולשלם בשכ"ד את המשכנתא או לשכור לעצמך דירה במקום אחר. כל זה בהנחה שמדובר בדירה שעולה סכום סביר משהו כמו 100,000$ או קצת יותר ולא משהו כמו 400,000$ כי אז הסכום ההתחלתי זניח ולא משמעותי. באיזור המרכז בת"א נראה לי שתהיה בעיה למצוא דירה בתקציב כזה,אבל נראה לי שבערים מסביב לת"א יש יותר סיכוי, זה כבר תלוי בך איפה את עובדת ולומדת ואם יש לך רכב כי זה מה שיקבע אם יהיה לך נוח לגור שם.

ש איילת

New member
תודה על התגובה

אני כנראה מתכוונת לקנות בעיר הוריי..אני לא כ"כ בטוחה שהאזור עד כדי כך מבוקש..(פחות מבוקש)..ההורים מדרבנים אותי לקנות (למרות שאני רציתי בהתחלה לשכור..צ'מע, אף פעם לא גרתי מחוץ לבית ההורים ואני צריכה להרגיש מה זו התחייבות כספית ואיך החיים הטובים הבזבזניים מתמוססים :)..) החלטתי להתחיל לראות דירות. ההורים רוצים שאראה דירות בסכום של כ 120000$. אני מעדיפה גם קצת פחות כמו 100000$.. האמת אני מאוד מבולבלת אם לשכור או לקנות. ..מתלבטת מה עדיף בשבילי.. שכירות ..תהיה לי גמישות לעבור אחר כך..אבל אולי לא אוכל לחסוך כל כך הרבה בגלל הוצאות השכירות... לקנות..זה מחייב. זו משכנתא של 700000$ (בהנחה שאקנה דירת יד שנייה ב 120000$).. תודה רבה על התגובה.

Easy_Rider

New member
מבחינה כלכלית

רכישת דירה היא עסקה גרועה להפליא בהנחה שאין לך את כל הסכום ואת תלויה בהלוואה. במידה ויש לך לפחות 50% מהסכום, אזי השיקולים הם בעיקר פסיכולוגיים. רציונלית, לא משתלם. וזה ממש ממש ממש על קצה המזלג ...

לקנות או לשכור

תכלס המעבר לגור מחוץ לבית של ההורים יעשה לך טוב. לפני שעזבתי את בית הורי היה לי די טוב שם. חדר משלי, פרטיות, לא התערבו לי בעניינים, אוטו+דלק, אוכל לפי הזמנה אז חשבתי לעצמי וואו איזה חבל יהיה לוותר על כל זה. אבל מה שעבר לי בראש אחרי שעברתי מחוץ לבית היה "למה לא עשיתי את זה קודם לכן?". זו באמת הרגשה אחרת. בגדול אני חושב שעדיף לך לקנות, אבל גם אם תשכרי דירה לשנה אחת או יותר ואז תחליטי לקנות זה לא כזה משמעותי. מה שמשמעותי זה המעבר עצמו.

moria007

New member
אני נראה לי הייתי שומרת את הכסף...

נראה לי הייתי שומרת את הכסף לעתיד. לכי תדעי מה תרצי לעשות עוד שנתיים. אולי תוכנית חיסכון לילדים שיהיו. אולי בכלל תפגשי את אהבת חייך ותחליטו לחיות באלסקה? או אולי לפתוח עסק? לדעתי כדאי לעשות החלטות לגבי העתיד יחד עם הבנאדם שאיתו תיבני את העתיד. נראה לי התחייבות מאוד גדולה, לקנות דירה. לא יודעת, זה נשמע לי גדול בכמה מידות. *יש לציין שהדוברת לא יודעת על מה היא מדברת מכיוון שבחיים לא התגלגל לידיה ורוב הסיכויים שגם לא יתגלגל לידיה סכום כסף בסדר גודל כזה....

שוכרת. ללא ספק.

המשכורת מספיקה כדי לשכור דירה יפה. אם את קונה דירה, לעומת זאת, תצטרכי להתמודד עם כך שהדירה מתבלה על הזמן (מה שגורר עוד הוצאות, שבדירה שכורה המשכיר מטפל בהן), קיימת אפשרות לירידת ערך הדירה, ובכלל, אם אי פעם תרצי לעבור מת"א תגלי שאין לך ממש כוח לכל הסידורים של מכירת דירה (אלא אם כן תבחרי להשכיר אותה וזו כבר אופרה אחרת לגמרי, עם הסיבוכים שלה). אני הייתי שוכרת.

SPnage

New member
מבחינה כספית בלבד

אם את קונה דירה בסכם של 100K-120K אז יקח לך בערך 10 שנים להחזיר את המשכנתא. בהנחה שאת בחורה צעירה זה עסק מאוד משתלם ויחסוך שנים של תשלומי שכר דירה. מצד שני אם את עדיין לא יודעת איפה את רוצה לגור או מה את רוצה לעשות בחיים, ואולי חושבת על להתחתן בעתיד ולעבור לדירה יותר גדולה, זה נראה לי קצת מיותר לקנות עכשיו ולהשכיר/למכור עוד כמה שנים. אם לא בוער לך ואת לא סגורה על עצמך חכי כמה שנים, תשקיעי את הכסף ותחליטי בעתיד מה לעשות. קחי בחשבון שכל עוד משלמים משכנתא הדירה לא יותר זולה משכירות. באופן אישי הייתי שוכר ולא קונה.

למעלה