שאלה

yoelmati

New member
שאלה

שלום, בחודשיים האחרונים, במהלך ריצות הכנה למרתון וגם אחרי התחרות עצמה (אך לא במהלכה), התחלתי להרגיש כאבים עמומים בשוק שמאל התחתונה, כאבים המורגשים בעיקר בהליכה מהירה או בהתחלת ריצה, ונעלמים לאחר מכן. עשיתי את מה שכעיקרון אסור לעשות, אבל הרבה ספורטאים עושים, והמשכתי לרוץ למרות הכאבים. כעיקרון ממה שקראתי היה מדובר בשבר מאמץ קל, ותכננתי לנוח לאחר המרתון. בכל אופן, לאחר המרתון החלטתי לפנות סוף סוף לאורטופד, שהוא גם במקרה מומחה לפגיעות ספורט וטריאתלט בעצמו. הרופא הנ"ל שלח אותי ל-MRI ורנטגן של ברך ושוק שמאל, בחשד לפגיעה רצינית ברצועות הברך שהיא הגורם לכאבים בשוק. הפגיעה הנ"ל נגרמת לדבריו מדריכה לא נכונה על כף הרגל עקב GENU VARO, או רגלי O, שכלל לא ידעתי שקיים אצלי. בבדיקות הנ"ל מתברר שהוא צדק: קרע ברצועה הצולבת הקדמית, ו"סדק" דרגה 2 בקצוות המיניסקוס ה-INTERNAL POSTERIOR. לדבריו נשלל החשד לשבר מאמץ, והכאב בשוק נגרם עקב סטיית ציר הברך לצד שמאל, כפי בשמראה הרנטגן, בכל דריכה על כף הרגל. אותו רופא המליץ לי לעשות, לא בדחיפות, ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית בברך שמאל, ועוד ניתוח ליישור הרגליים ותיקון ה-GENU VARO. בינתיים אני צריך לוותר על ריצה, ולעשות במקום זה שחייה ואופניים. למרות שאני אבקש חו"ד שנייה, הייתי רוצה לשמוע גם את חות דעתך, ואם אפשר גם להסביר לי מדוע לא כואבת לי כלל ברך שמאל בזמן ריצה אם היא "דפוקה" לגמרי כמו שהראו הבדיקות? האם פיתרון זמני יכול להיות גם מדרסים מתאימים לנעלי הריצה או שבאמת אני אצטרך לוותר לגמרי על ריצה? תודה מראש על תגובתך. יואל

ברכיים

הסיפור קצת מסובך וצריך להפריד את הבעיות השונות. רגלי O או בקיצור Genu Varum בד"כ לא מחייבים ניתוח ומהווים בעיקר בעיה אסטטית. בדרגות חמורות יותר יכול להווצר נזק למפרק הברך ואז ממליצים ניתוח לתיקון. לגבי הרצועה הצולבת, אם אתה לא ספורטאי מקצועי, לרוב ניתן להסתדר ללא ניתוח ולשפר את המצב ע"י פיזיותרפיה ותומך ברך. ניתן לעסוק ברוב סוגי הספורט בלי מגבלות מיוחדות. לגבי הקרע במניסקוס, אם יש קרע שגורם לסימפטומים (כאב, נעילות וכו') ולא מסתדר תוך מס' חודשים לרוב מומלץ לעבור ארתרוסקופיה ולתקן את העניין.

למעלה