שאלה

shefshef

New member
שאלה

מה קורה כששחקן התקפה שנמצא עם הכדור מופל בתוך האנדזון שלו ?

omrili77

New member
סייפטי (safety)

2 נקודות לקבוצה השנייה, ובנוסף הקבוצה שמקבלת את הנקודות מקבלת גם את הכדור אחרי Safety Punt. כדאי לציין שהקבוצה הבועטת מחוייבת להעביר את הכדור לקבוצה השנייה, כלומר אין fake punt, onside kick ושאר ירקות.

shefshef

New member
2 נקודות הבנתי

כל השאר היה סינית... האם תוכל לפרט קצת יותר ?

omrili77

New member
סורי ../images/Emo9.gif

ועכשיו בעברית (אני מקווה): בניגוד לשאר המשחק, שבו הקבוצה שעושה נקודות מעבירה את הכדור לאחר מכן לקבוצה השנייה (כמו אחרי טאצ'דאון או שער שדה), אחרי סייפטי הקבוצה שעשתה את הנקודות מקבלת את הכדור. אם אתה רוצה אני יכול גם להסביר לך למה (ולמה בכלל קוראים לזה סייפטי). את הבעיטה מבצעים מקו ה-20 יארד (אם אני לא טועה), והקבוצה הבועטת (כזכור, זו הקבוצה "שנתנה" את הנקודות, ולא הקבוצה שזכתה בהן) יכולה לבחור את צורת הבעיטה. ניתן לבעוט מהקרקע (באמצעות tee, כלומר מעמד, או ששחקן יכול לייצב את הכדור על הקרקע עבור הבועט כמו לשער שדה), או בצורה של punt (כלומר וולה מהאויר, כמו בראגבי). בדומה ל-kickoff, אין כאן snap. הכדור מתחיל ב-tee או ביד של הבועט\מחזיק הכדור (ד"א ב-kickoff חייבים לבעוט מהקרקע, אין אפשרות לוולה). מה שניסיתי להגיד אח"כ זה שבמצב של 4th down, לפעמים עושים fake punt, כלומר מדמים מצב של פאנט ובעצם מבצעים מהלך התקפה. כאן זה אסור, חייבים לבעוט. כמו-כן, לקראת סוף משחקים צמודים, קבוצה שנמצאת בפיגור לאחר שעשתה נקודות, וחוששת שאם תחזיר את הכדור לקבוצה היריבה (ב-kickoff) לא ישאר לה מספיק זמן לסגור את הפער, עשויה לפעמים לנסות onside kick. מדובר בבעיטה קצרה שאמורה לאפשר לשחקני הקבוצה הבועטת להשתלט על הכדור ובכך להתחיל בעצם דרייב חדש. את כל זה הסברתי רק בשביל להגיד שגם זה אסור במקרה של safety...
בקיצור, אחרי סייפטי הקבוצה שקיבלה את 2 הנקודות מקבלת את הכדור בבעיטה מקו ה-20 יארד. מקווה שלא בלבלתי עוד יותר...

shefshef

New member
היא מקבלת את הכדור בקו ה-20 שלה ?

היא מתחילה מהלך התקפה רגיל ? ולמה קוראים לזה סייפטי ? ולמה היא בכלל מקבלת את הכדור ? מקווה שאני לא מנפח יותר מדי את המח עם כל השאלות האלו...

omrili77

New member
לא

הקבוצה שלא קיבלה את הנקודות בועטת מקו ה-20 יארד שלה. קוראים לזה סייפטי כי אם עושים את זה בכוונה (ועושים את זה לפעמים), המטרה היא לוותר על 2 נקודות על מנת להרחיק את הקבוצה השנייה מהאנד זון שלך (מן הסתם בעיטה מקו ה-20 תציב את הקבוצה השנייה רחוק יותר מבעיטה פחות או יותר מתוך האנד זון). כלומר זה מהלך הגנתי בהתקפה, במובן מסויים. אם זה נעשה, זה ייעשה בד"כ במצב שבו הקבוצה שנותנת את הסייפטי מובילה בהפרש כזה ששתי הנקודות לא משנות את סוג ה-scoring שהקבוצה השנייה צריכה כדי להשוות\להוביל. אני יודע שזה ממש לא ברור, אז אני אנסה להסביר: נניח שקבוצה מובילה ב-6 נקודות, זמן קצר לסיום (מספיק זמן רק לדרייב אחד). על מנת להוביל, הקבוצה השנייה זקוקה לטאצ'דאון. גם אם הקבוצה שמובילה תקח סייפטי, מה שיוריד את ההפרש ל-4, הקבוצה שבפיגור עדיין זקוקה לטאצ'דאון כדי להוביל. שער שדה לא יעזור לה. לעומת זאת אם ההפרש ההתחלתי היה 4 נקודות ולא 6 כמו בדוגמה, לקחת סייפטי היה צעד לא חכם בכלל. למה? כי אז ההפרש יורד ל-2, והקבוצה שבפיגור, שקודם הייתה צריכה טאצ'דאון, יכולה עכשיו להסתפק בשער שדה. הסיבה שהקבוצה השנייה מקבלת את הכדור אחרי הסייפטי היא שאם זה לא היה ככה, קבוצה שמובילה הייתה יכולה לבזבז המון זמן ע"י כך שתקח כמה סייפטיז ברצף, בלי הרבה סיכוי שהקבוצה השנייה תקבל את הכדור בכלל (נניח קבוצה שמובילה ביותר מ-10 נקודות הייתה יכולה לבזבז רבע שלם על סיייפטיז (3:00x5=15:00) ועדיין לנצח). מגוחך ולא ספורטיבי, אבל אפשרי.

omrili77

New member
וקבל תיקון

בניגוד ל-kickoff, אסור לבעוט עם tee. רק מהאויר או עם מחזיק כדור (כלומר שחקן בשר ודם...
)

omrili77

New member
2 דקות לסיום המחצית, לא הרבע

שאלה טובה, ברמת הקולג' ומטה אין את הדבר הזה (זה נקרא two minute warning, דרך אגב). יש לי כמה רעיונות, אבל זאת סתם דעה ולא עובדה. אם מישהו יודע למה זה באמת ככה אני אשמח לשמוע. אז ככה: אפשרות 1: בדיוק כמו שמשתמע מהשם, זה אמור להזהיר את הקבוצות שהמחצית\משחק עומדים להסתיים, וכדאי להזדרז (כי הרי דרייב שהתחיל ברבע 1 נמשך ברבע 2, אבל דרייב שהתחיל ב-2 לא נמשך ב-3, שלא לדבר על דרייב אפשרות 2: זה מין טיימאוט נוסף, שמפריע לסחיטת השעון ע"י הקבוצה שמובילה, במידה והיא מחזיקה בכדור. שהתחיל ברגע האחרון, מן הסתם). לא סביר אבל אפשרי. אפשרות 3: סתם עוד מקום לדחוף פרסומות, פרומואים וכו', כמו TV timeout בכדורסל. אבל כמו שאמרתי, אני סתם מנחש...

omrili77

New member
יצא קשקוש. בגרסה קצת יותר ברורה:

שאלה טובה, ברמת הקולג' ומטה אין את הדבר הזה (זה נקרא two minute warning, דרך אגב). יש לי כמה רעיונות, אבל זאת סתם דעה ולא עובדה. אם מישהו יודע למה זה באמת ככה אני אשמח לשמוע. אז ככה: אפשרות 1: בדיוק כמו שמשתמע מהשם, זה אמור להזהיר את הקבוצות שהמחצית\משחק עומדים להסתיים, וכדאי להזדרז (כי הרי דרייב שהתחיל ברבע 1 נמשך ברבע 2, אבל דרייב שהתחיל ב-2 לא נמשך ב-3, שלא לדבר על דרייב שהתחיל ברבע האחרון, מן הסתם). לא סביר אבל אפשרי. אפשרות 2: זה מין טיימאוט נוסף, שמפריע לסחיטת השעון ע"י הקבוצה שמובילה, במידה והיא מחזיקה בכדור. אפשרות 3: סתם עוד מקום לדחוף פרסומות, פרומואים וכו', כמו TV timeout בכדורסל. אבל כמו שאמרתי, אני סתם מנחש...

Yo-man

New member
האפשרות האחרונה היא הנכונה

ה-NFL הוא ענף הספורט הראשון בעולם ששינה את חוקיו בגלל התערבות התקשורת. בשתי הדקות האחרונות הצופים נמצאים (לרוב) בשיא המתח ובשיא המעורבות. בגלל שחברות התקשורת שלמות הון עתק לשידור המשחקים, הם הכניסו סעיף לחוזה בשנות ה-70 (אז התפתחו תיאוריות על כך שהפרסום חודר לתת מודע טוב יותר אם אתה מעורב המתרחש על המרקע כי אז הרגשות שלך פועלים, וזה מה שמוביל לקניה אימפולסיבית) שהמשחק חייב להעצר לפסק זמן לפני המחצית ולפני סוף המשחק. מאז שינו עוד ענפי ספורט את החוקים פה ושם, אבל אף אחד לא בכזו רמה. אלה היו 60 שניות על ספורט ותקשורת.

למעלה