שאלה-

liat77

New member
שאלה-

אני גרה בחו"ל ובעלת דירה בארץ בלי משכנתא, אני רוצה לנסות לקחת הלוואה על חשבון מחצית הדירה-יש דבר כזה? כאילו לשיפוץ הבית, אני יודעת שיש אפשרות כזאת אבל צריך להוכיח מסמכים מחו"ל על הכנסה? קצת הסתבכתי אבל תודה מראש.

תשובה

נראה לי שכנגד מישכון הדירה תוכלי לקבל הלוואת משכנתא. ככל שההלוואה תהיה נמוכה יחסית לשווי הדירה ייקל עליך לקבלה. הבעיה היא הימצאותך בחו"ל. במקרה זה יתכן והבנק ידרוש לווה נוסף שגר בארץ ו/או ערבים טובים המתגוררים בישראל. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

liat77

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif ועוד ...

1.לאיזה בנק היית ממליץ לי לפנות? 2.אם ידוע לך איזה מסמכים אני צריכה להציג?מסמכים מחו"ל הכוונה? 3.יש לי דיירים שמשלמים שכר דירה-יכול להיות שזה ערבון טוב? או אחד ההורים במידה וצריך ערב? ושוב תודה, ליאת.

liat77

New member
ועוד דבר

אני צריכה יעוץ של עו"ד בטיפול ההלוואה או שאני יכולה לעשות את זה באופן עצמאי? אני מגיעה לאיזור חיפה.

בעיקרון לא נדרש עו"ד

בענין אך יתכן ותצטרכי למנות עו"ד שיטפל בעניינים כאשר תחזרי לחו"ל וזאת, באמצעות ייפוי כח. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

הבהרות

ראשית, אם ההלוואה אכן לשיפוצים זה יתרון מבחינת הבנק כי הבנקים מעדיפים מטרה ברורה ומועילה ובוודאי אם זה קשור בהשבחת הנכס. מצד שני, אם את מבקשת סכום גדול יתכן שהוא יבקש אסמכתאות ואולי אף יפצל את ההלוואה לשניים לפי התקדמות העבודות. שנית, כמו שנאמר, הבנק יעדיף לווה , או לפחות ערב, בארץ ורצוי קרוב משפחה בדרגה ראשונה שגם יש לו הכנסות. בכל מקרה אני מציע שיהיה לך מיופה כוח בארץ לטיפול בכל מיני בעיות. שלישית. הכנסות משכ"ד ישפרו את הסיכוי לקבל את ההלוואה. רביעית,אם ההלוואה תאושר תידרשי לשעבד את הדירה. בדרך כלל זה לא מסובך אבל לפעמים צריך להיעזר בעו"ד.

liat77

New member
וראשית-תודה לשניכם ושנית-

הכסף הוא לא ממש ל"שיפוץ" הדירה, אני רוצה לקחת את הכסף איתי לחו"ל! יש לי בארץ מיפה כח-אבא שלי שהוא בעצם יכול לחתום על ערבות, כשאתם מדברים על סכום "גדול" מה זה אומר??? 20-40$ אלף-זה סכום סביר??? ושוב תודה ליאת.

הסכום סביר

בהנחה שזה משהו כמו 20=25 אחוז משווי הדירה. אבל לגבי המטרה, אני לא בטוח שהבנק יאהב את זה צריך פשוט לבדוק

למעלה