שאלה?

שאלה?

אני חוזרת על השאלה שלי משרשור היומולדת. אני רוצה לספר לכן סיפור : כשבועיים לפני מסיבת החתונה שלנו בעלולי ננשך ע"י צפע בטיול. הינו כמה ימים בבית חולים. בתחילת שנה זו גיליתי שיש לי אנדו' וכרתו לי שחלה וחצוצרה בעקבות כך. בנוסף עברתי שני ניקוזי כיליה חסימת מעי נקב בריאה ובקרוב ניתוח נוסף לתיקון הליקויים. מתוך 5 חתולים מקסימים ואהובים נשארנו עם 2. לפני שבועיים פתחתי את המצח ושוב מיון . אתמול בעלולי בטיול אופנועים נפל והיום כמתנת יומולדת היינו בבית חולים שוב. נכון שזה נשמע כמו סרט רע? אנחנו מרגישים שקיבלנו מנוי חופשי חודשי לבתי חולים בארץ ובעולם. ואני כבר מתחילה להאמין בכל מני אמונות מוזרות....... למי שיש רעיון איך להזיז את העננה השחורה שיושבת מעלינו אשמח לשמוע. או שפשוט נחכה לגשם שישטוף את הזעם ויבוא האור. אבל..... יש גם סיפורים שמחים הצטרפו למשפחתנו כלב וגור חתולים חדש.

נעמי 17

New member
יש כל מני

יש כאלה, שמחליפים שם, שמקבלים ברכה מרב, שהולכים למכשפה להורדת העיין הרע, וכאלה שתולים חמסה בבית. אה כן, וגם ללכת לים.

ליהיS

New member
../images/Emo24.gifהייתי ממליצה לכם בחום להיזהר

יותר..להסתכל קדימה לאן שהולכים/נוסעים. יכולה להגיד לך שלמרות שאני אדם לא מאמין בעליל, אני דוחפת לבעל למזוודה בנסיעותיו המרובות לארצות מסוכנות, ספר תהילים קטן. ליתר5 בטחון. אם לא יועיל לא יזיק. כנראה שברגעי מצוקה אנו חוזרים למקורות.

תודה

תהילים יש איתי תמיד וגם בבית יש וגם ליד המיטה. כבר שלחתי את המזוזות לבדיקה.

עוד שאלה

האם אתן מאמינות בעין הרע? ואם כן האם אתן יכולת לדעת מי עשה לכן עין הרע?

לשתי התשובות

ים - סתם ככה נכנסים לים וזהו (לא אומרים כלום?) אז מה את עושה בקשר לעין הרע? איך נפטרים ממה?

נעמי 17

New member
לצערי אני לא מכשפה מוסמכת...

אצל האורתודוכסים, הולכים למקווה, אצל הרפורמים הולכים לים, היה לי מטפל ששלח אותי לים. סוג של תשליך,צריך להגיד בלב את כל מה שאתרוצה שהים ינקה ממך, ולהאמין באמונה שלמה שתצאי נקיה מצרות ,, איך נפטרים ממה? הלואי וידעתי.כמו שאמרתי אני לא מכשפה מוסמכת.

ליהיS

New member
בד"כ לא לשתי התשובות אבל יש

תקופות קשות שבהן אני כבר מתחילה להאמין. באופן עקרוני, אני לא מספרת דברים חשובים, בתהליך התכנון לאף אחד. מעין קמיע "כנגד עין רעה". בצירופי המקרים של חיי, ברגע שסיפרתי, לא הייתי מצליחה באירוע המסוים. זה קרה לי בטסטים של נהיגה, בראיונות עבודה ואפילו ב IVF. בשני הילדים הראשונים, אף אחד, חוץ מההכרחי, לא ידע והצלחתי בטיפול הראשון. עם התאומים, כל העולם ואישתו ידעו וזה לקח המון זמן יחסית. והיו עוד כמה וכמה מקרים כאלו. בסיטואציות כאלו, אפילו כופרת כמוני מאמינה קצת בעין רעה.

ליהיS

New member
אהה..לגבי הטיהור. יש לי חברה

ש"מתמחה בדברים האלו וטענתה היא שיש לטהר את הבית ע"י שריפת עלי מרווה טריים. שמים בכוס זכוכית, שורפים ומסתובבים עם הכוס העשנה בבית. גם הדלקת נרות למיניהם מטהרת אנרגיות שליליות שיש כאלו שיכנו אותם "עין רעה". וגם שטיפת הריצפה במים עם קצת מלח. נו שויןן..הביאו לי עלי מרווה, אז אני מתחבאה ומסתובבת עם כוס עשנה שאף אחד לא רואה. נרות? גם כך אני אוהבת אז מכ'פת לי להדליק מדי פעם..ואת הבית צריך לשטוף מדי פעם לא??

גם אני לא מכשפה

אבל --- מאמינה באנרגיות מאד מאד. ולא שוללת אף פעם כל רעיון שיציעו לי בענין - כמו טבילה בים, שריפת מרווה ועוד ועוד ועוד. שמחה לשמוע על הסיפורים השמחים ומקווה שבזה תמה ההשתלשלות הלא נעימה שנכנסה לחייכם. אמן.

יעל סתם

New member
רפואה שלמה

קודם כל אני מאחלת לך ולבעלך רפואה שלמה. עכשיו לתשובה: אם את רוצה לעשות מנוי לבית-חולים קחי מספר כי אני עם הנפילות, הניתוחים והאנדו´ לפנייך בתור. סתם בצחוק. עכשיו ברצינות: כמו שראית במפגש אני דתיה ויכולתי לבוא ולומר לך שאם תקבלי על עצמך איזושהיא מצוה אז כל בעיותייך תיפתרנה, אבל אני לא כזאת כי אני לא מכירה אותך ואין לי זכות לומר דבר כזה אז מה שאני אגיד לך זה שאין לי איזושהיא אמונה תפילה או פתרון קסם שיועיל לך אבל מה שכן אני מציעה שפשוט תיזהרו. מיעל שלא נזהרת ושוב ושוב נופלת.

את יכולה להגיד מה שאת מרגישה ורוצה

אז אני שואלת מצווה - איזו מצווה? לתרום לעניים? לתת למקבצים? לא לפגוע בזבוב? לצום? מה זה מצווה? את הכל אני עושה תורמת נותת לא פוגעת בזבוב צמה מה עוד? לחזור בתשובה ? זה לא אני. אני מאמינה בצורה שאני מאמינה אני לא חושבת שזה שאני אחזור בתשובה אשמור שבת כשרות או כל מה שקשור יעשה אותי טובה יותר ופחות חשופה לבעיות. אני בד"כ לא אדם שמאמין באמונות טפלות ועין הרע אבל אין לי בעייה אם כאלה שמאמינים ואני לא סותרת אותם מאז שהתחילו הצרות אצלי בצרורות התחלתי לחשוד שאולי יש בזה משהו. לא מחפשת קוסמים ולא מכשפות. לגבי החלפת שם אולי בזה יש משהו - אני שמעתי שמועות על רבנים שיודעים לייעץ בנושא, מישהי מכירה?

למעלה