שאלה

woodyx603

New member
שאלה

כבר הרבה זמן שאני אוהב וצופה בפוטבול ויש לי די הבנה טובה של המשחק אבל מיד פעם יש חוקים שאני לא מבין למשל מה זה ileagl formation ואיך הולכת הקביעה של הטאצדאון כי איך זה שבמקרה של תפיסה של WR באנדזון צריך שיגע עם שתי הרגליים אבל במקרה של ריצה לאנדזון מספיק שהכדור יהיה באנדזון גם מבחינה אווירית(לא זוכר מתי אבל מתישהו ויק מהפלקונס רץ לאנדזון זינק למחוץ המגרש ורק הכדור היה באנדזון והוכרז טאצדאון) וכן המצב של punt שבו הקבוצה המקבלת לא חייבת לרוץ אלא המקום שבו מי שתופס את הכדור לא חייב לרוץ. בנוסף אם מישהו יוכל להגיד לי מתי נכנס החוק שבו אסור לגעת ב-QB בזמן SLIDE. תודה מראש.

ofribecker

New member
התכוונת - שאלות. הנה חלק מהתשובות

שתי רגליים על הקרקע זה החוק לגבי תפיסת מסירה, כך שתיחשב מושלמת, ללא קשר אם זה באנדזון או לא. בסיום מהלך ע"י תאקל, מיקום הכדור הוא הקובע בזמן הנפילה על הקרקע (של ברך, מרפק, גב או ישבן או יציאה אל מחוץ לקוים) את מיקום תחילת המהלך הבא. אם עבר הכדור אפילו בטיפה את קו האנדזון - זה טצ'דאון כי אי-אפשר להתחיל מהלך מקו האנדזון. זה החוק. עכשיו - תשלב בין השניים והנה לך מה שקורה במהלך ריצה לעומת מהלך מסירה.

Quantum2

New member
ועוד שתי תשובות ל2 שאלות שלא נענו

לגבי QB Slide- זו היא רק דוגמא אחת להרבה חוקים במשחק שנועדו להגן על שחקנים מפציעה ע"י חוק שנועד להגן עליהם ממגע במידה והם לא יכולים לצפות לקבל מכה או לא ערוכים לכך. דוגמאות: 1. כשהQB עושה Slide כלומר גולש עם הרגליים קדימה הוא מסמן שהוא לא רוצה להיות Down ע"י מגע אלא ע"י החלטה שלו- המהלך נעצר והכדור יהיה מאיפה שהתחילה הגלישה של הQB ולא מאיפה שהפסיקה. 2. Punter או Kicker אסור לגעת בהם בזמן שהם נערכים לבעוט ומשהו כמו שנייה אחרי מכיוון שהם לא "מוכנים" נפשית ופיזית למגע(Contact) ולכן סביר שיפצעו, היוצא מן הכלל הוא שהבעיטה נחסמת ואז הם נפגעים ע"י השחקנים... 3. בגלל זה גם אסור לתקל מאחור- השחקן לא "מוכן" להפגע מאותן סיבות שרשומות למעלה. תחשוב שאתה עומד לחטוף אגרוף בבטן. פעם אחת אתה יודע שזה מגיע, ובפעם השנייה זה מגיע בהפתעה- אם בפעם הראשונה תעשה שריר וקצת יכאב, בפעם השנייה אתה תהיה על הרצפה 2 דקות. מבין? ולגבי ה-fair catch- שחקן שמחזיר punt יכול להחליט לתפוס את הכדור ולוותר על נסיון ההחזרה(מסיבות שמובנות לו- למשל הוא יודע שלא יצליח להתקדם ולהשיג עוד יארדים) ולכן אין לגעת בו. לגבי ilegal formation- ההתקפה חייבית להעמיד מספר מסוים של שחקנים על קו התחלת המהלך- אם אני לא טועה 6 שחקנים. החוק לא תופס להגנה.

Yo-man

New member
ilegal formation

זה גם כשצד אחד של ההתקפה מסתיים בשחקן מהליין ואין מצידו החיצוני רסיבר או Tight End. יש עוד הגבלות, אבל הרעיון הוא שההתקפה לא עמדה בתנאים הנדרשים לתחילת מהלך.

למעלה