שאלה

dukef

New member
שאלה

שלום לכולם יש לי בעייה קטנה עם בונסאי שקניתי ואני מקווה שתוכלו לעזור לי רכשנו לפהי כחודשיים בונסאיי ושאלתי פה בפורום איך לטפל בו אמרו לי לדאוג שהאדמה שלו תהיה לחה כל הזמן ולתת לו שמש עקיפה וזה מה שאנחנו עושים אולם חלק גדול מהעלים שלו התייבשו ואלה שעדיין ירוקים נהייו חיוורים עם כתמים כאלה בהירים ואנחנו לא רוצים שהוא ימות לנו אני לא זוכר את סוג העץ אז איני יכול לומר לכם אותו מה לעשות? צר לי על איכות התמונות

סן תאי

New member
פחות מים !!

כנראה שבפעם הקודמת לא העלית צילום. הברכיכטון הלז סובל במצבי עודף מים. הנח לאדמה להתייבש טוב בין השקייה להשקייה.

סן תאי

New member
אני לא יודע

אני מעריך שזאת הסיבה. הזן הנ"ל לא זקוק להרבה מים ואם שומרים על מצע לח כל הזמן הוא סובל.

דובב

New member
זו יכולה בהחלט להיות גם בעיה של

אור ברכיכיטונים הם עצים שחיים בשמש מלאה (בניגוד לפיקוסים למשל היכולים להתקיים גם על אור שבור)לכן הוא צריך אור בעוצמה גבוהה מאוד

moonchild N

New member
ברכיכיטון

לפי הניסיון שלי צמח זה מת בקלות מעודף מים. יש להשקות אותו פעם בשבוע, ממש לא צריך יותר, אפשר גם פעם בשבועיים. עם כמות המים אתה יכול להשפיע על קצב הצמיחה שלו - כמה שמשקים יותר כך הנוף גדל מהר יותר (תוצאה זו כמובן לא תמיד רצויה...) צר לי לאכזב אותך, אבל ייתכן והשורשים של הצמח נרקבו והוא למעשה כבר מת. אולי כדי לנקוט בפעולות הצלה דחופות - להוציא אותו מהעציץ, לגזור כל השורשים שנרקבו ולשתול אותו מחדש. אם אתה מחליט לנקוט בפעולות אלו- חשוב לעשות את זה מהר ולא להשאיר צמח עם שורשים חשופים לזמן רב. בהצלחה!

אולמוס

New member
ברכיכטון

כפי שציינתי בעבר בהתייחסויותי לברככיכיטון "בונסאי" הנמכר בהמוניו במשתלות ארצנו- זהו בעצם "פסאודו בונסאי" שבמשתלות בארץ עושים ממנו גימיק כ"בונסאי" מה שהוא בהחלט לא. (ובהחלט עושים קופה מ"הבונסאי" הזה) זהו פשוט צמח נאה למדי שהתפתחות שורשיו יוצרת מראה אופייני ותו לא. לגבי הטיפול - מאחר ומרבית מיני הברכיכטון מוצאם מאזורים ערבתיים ולאו דווקא לחים ובהם ישנן תקופות יובש מעת לעת סביר להניח שיכול לעמוד בתנאים אלה הרבה יותר טוב מאשר להיות מוצף במים. כלומר יש להניח לחלקו העליון של המצע להתייבש מעט בין השקיות. הברכיטון לסוגיו למיטב ידיעתי אינו שייך לקבוצת צמחי הביצה....

dukef

New member
תודה

אני אתן לו להתייבש תקופה היה לנו בונסאי קודם וגם אצלו השורשים הרקיבו אז אני יכול לומר שבנוכחי זה עדיין לא קרה המון תודה על העזרה

סן תאי

New member
מכל מלמדי השכלתי

היום במפגש הפורום מישהו הפנה את תשומת ליבי שהעצים המכונים בטעות: 'ברכיכטון כסוניה' הם בעצם כלל לא ברכיכטונים. הברכיכטון הוא ברכיכטון וכסוניה (CUSSONIA ) זה בכלל עץ ממשפחה אחרת. במקרה או שלא במקרה שניהם זקוקים להרבה שמש ומעט מים יחסית.

איתןem

New member
brachychiton + CUSSONIA

CUSSONIA מוצאה מדרום אפריקה ואיי האוקינוס ההודי הסמוכים.אוהבי אור מלא ורגישים במיוחד לעודף מים,וזאת גם התמונה שהעלה דוכס DUKEF. ה- BRACHYCHITON מוצא כולם מאוסטרליה וקווינסלנד. נקראים גם בלשון העם;עץ הבקבוק , THE BOTTLE TREE. גם הם אוהבי אור מלא,וגם הם רגישים לעודף מים.

איתןem

New member
עוד הערה על הברכיכיטון קוםוניה

המושג ברכיכיטון קוסוניה מקורו כנראה בשימוש שנעשה ע'י גורמים מסויימים בהרכבת הקוסוניה (כרוכב) על הכנה של הברכיכיטון.הצמח "האנדרוגוסי" הנ'ל שווק ע'י משתלות שונות בשם:ברכיכיטון קוסוניה. כפי שהוסבר אלו שני עצים שונים הבאים ממקומות גידול שונים בעולם. כמובן שהשם "ברכיכיטון קוסוניה" איננו שם מדעי בוטני,שאין לו שום סימוכין.

למעלה