שאלה

• פותח הנושא rimm
  • פורסם בתאריך

rimm

New member
שאלה

שלום לכולם , יש לי שאלה , האם על ידי רפסולוגיה ניתן לזהות כאבים או מהיכן נובעים הכאבים מבן אדם שלא מדבר ?

vca

New member
לא עבדתי עם אולוסיה כזו

ואין לי מושג האם מעבר לאי יכולת הדיבור יש מגבלה בחושים נוספים. השכל הישר אומר שאם לא יידבר לפחות יצביע על האיזור בו כואב ואו יכתוב/יצייר/יביע בדרך אחרת אך אינני יכול להעמיד את עצמי במקום בו אני לא נמצא. בריאות שלמה.

rimm

New member
אנסח שוב

שהריי כאב זו הרגשה ושאלתי אם רפסולוג יכול לזהות כאבים או מקור כאבים/בעיה מבלי לקבל תגובה מהמטופל .

vca

New member
הרפלקסולוג רואה סימנים בכף הרגל

ואז מאשש או סותר עם המטופל, בודק איתו מה אומרים הסימנים מבחינת המטופל ומטפל לפי תשובות המטופל, לפי מה שרואה בכף הרגל וגם לפי הרגשות תומכות. חלק גדול מהטיפול זה הדו שיח (ולעיתים הדו עץ) בקליניקה בין המטופל למטפל. הפידבק הוא חלק חשוב מאוד בטיפול. מקווה שעוזר.

LCA

New member
במקרה הזה

זה לא עוזר כי האוכלוסיה שהוא מדבר עליה לא מתקשרת- לא במילים/הבעות ולא בכתיבה או ציור הם פשוט חיים בבועה...

אמת,אבל בדר"כ אוכלוסיה כזו מלוות

בבן משפחה שיכול להנחות או לתת כיוון. מעבר לזה,עצם העובדה שמקום מסויימם לא מגיב לכאב,יכול לתת לנו רמז לבעיה ההולסטי וכיוון לעבודה לא?

LCA

New member
לא תמיד

יש בן משפחה שיכול לכוון, אדם כזה יכול להיות בתוך איזשהו מוסד וישנם מטפלים שלא מספיק מקצועיים או לא מספיק רגישים לשינויים החלים על אותו אדם...

הבנת את כוונתי,זה מה שאפשר לעשות

במצב כזה ואם אין,אז מנסים למצא אזור תגובה לאסוף נתונים והרבה רגש/קשב לשפת הגוף ואנטואיצה.

freearth10

New member
לדעתי כן ../images/Emo13.gif

אבל אני לא רפלקסולוגית... זה שבן אדם לא מדבר עדיין לא אומר שהוא לא מרגיש. ניתן להבחין כאשר משהו כואב בתווי הפנים, בצורת הנשימה, בתחושת המקום וכו'. טיפלתי פעם באישה אילמת. המשפחה אמרה שהיא לא שומעת כלום. הראו לי אפילו אולטרה סאונד שעשתה. התחושה שלי היתה שהיא לא רוצה לשמוע. אני לא עובדת עם רגליים, אלא עם ידיים והם הגיבו בצורה מדהימה. דרך תגובת הידיים הגענו למקום בו הרגישה מנוצלת. כששאלתי את המשפחה אם היא עברה ניצול מיני הם פערו זוג עיניים. מתברר שמאז היא החליטה להפסיק לדבר. לאחר 8 טיפולים היא החלה לדבר, אמנם רק מה שהיא היתה צריכה. לאחר 15 שנה שבה היא השתמשה רק בעיניים והם דיברו כמו שרק עיניים של אילמת יכולים לדבר...

LCA

New member
הלוואי

ודרך טיפולי רפלקסולוגיה החניכים שלי "יקומו לתחייה" ויתחילו לדבר... אבל אנסה לשים לב לשינויים אחרי טיפולים...

freearth10

New member
האם הם כבר "מתו"?

האם זה שאנחנו לא מצליחים לתקשר איתם אומר שהם לא חיים? מישהו מאוד פגע בהם ורק אהבה, אהבה ללא תנאי, יכולה להחזיר אותם לעולמנו. אני בטוחה שהטיפולים שלך, נוטעים שתילים שאם ימשיכו לטפח אותם הם יניבו פעם גם פירות עסיסיים. לא בטוח שאת זו שתקטפי אותם... כולנו מחפשים הצלחות של כאן ועכשיו, רוצים לראות מה עשינו, אבל ברגע שאנחנו יורדים מההר הזה ועושים רק מה שאנחנו יכולים לעשות, מתחים רבים נושרים להם ואיתם באה ההרפיה שפותחת חסימות ומאפשרת את ההבראה, או במילים אחרות את הבריאה של משהו חדש.

למעלה