שאלה

goblin572

New member
שאלה

האם בתור איש קבע בצה"ל, ישנה אפשרות לאחר פרק זמן מסוים ללכת ולילמוד לימודים אקדמיים באחת האוניברסיטאות? ואם כן אז מתי?

deathcaster

New member
תשובה

אם אתה קצין אמורה להיות לך תוכנית שירות שאמורה להיות בה תוכנית לימודים. אם אתה נגד , אתה צריך להיות ממש סופרסטאר כדי לזכות בלימודים אקדמאיים ע"ח הצבא, כ-4 מכל צה"ל בשנה וגם זה בקושי בגלל הקיצוצים. אם רצית ללמוד על חשבונך, תמיד אתה יכול ללמוד באוניבסיטה הפתוחה שמשם תוציא תואר אקדמאי לכל דבר , לא כמו החרטה של דרבי והמברסייד. אתה יכול לבחון לימודים על חשבונך במסגרת חל"ת אבל הסיכוי שיאשרו לך דבר כזה קלוש, פנה ליותר פרטים למדור קצינים/נגדים במפקדת החיל שלך. זכור , אם בחרת ללמוד על חשבונך למשל באו"פ אתה עדיין צריך אישור לימודים מצה"ל.

goblin572

New member
חחחח...לא...אתה לא מבין

אני לא קצין בקבע. בעצם אני אפילו עוד לא התגייסתי (רק בעוד כמה חודשים)\ אני פשוט מעוניין לדעת. אני רוצה עכשיו ללכת למסלול קצונה יעודית של חיל החימוש (לקבל דרגת קצין תוך 14 חודשים). אבל מאד חשוב לי ללמוד גם לימודים אקדמאיים. אני הבנתי שבשנת הקבע (עליה אתה מתחייב) ניתן ללכת וללמוד באוניברסיטה הפתוחה. הייתי רוצה לדעת אם ישנה אפשרות ללכת ללמוד (על חשבון הצבא, לימודים אקדמאים באחת האוניברסיטאות הגדולות (רצוי בטכניון). אני יודע שזה עוד ממש ממש מוקדם לתכנן ולשאול על דברים כאלה. אבל אני יודע שמאיזשהו שלב בקבע, צה"ל לא רק נותן לקצינים ללכת ללימודים לתואר, אלא אפילו מחייב זאת(אם הם רוצים להתקדם בסולם הדרגות). אין אפשרות לעשות תואר של ממש על חשבון הצבא בשירות הקבע?

goblin572

New member
ועוד משהו

הייתי מעונייןם לדעת. בצה"ל בכל חטיבה כמעט, בכל חייל, ישנו גם צוות טכני, שמתעסק עם הציוד, הנשק וכו'. הייתי רוצה לדעת אם התפקיד-איש צוות טכני, הוא תפקיד נחשב בצה"ל, איכותי ונותן ניסיון של ממש שיכול לתת נקודת פתיחה טובה בחיים האזרחיים (במידה ואתה מעוניין בתחום ההנדסה).

deathcaster

New member
סליחה ?!

אני לא מבין ? בפעם הבאה תפרט יותר. אם אתה מדבר על שנת קבע בודדת ( שנת ר' ) , לא תוכל ללמוד ע"ח הצבא. הצבא מקנה לימודים על חשבונו לאנשים שירצו להשאר בצבא, הוא לא אוהב לחלק מתנות סתם. כפי שאמרתי אם תהיה קצין וצה"ל ירצה אותך , הוא יסכם איך על תוכנית שירות שתכלול לימודים, אף אחד לא מחייב שאלה יהיו לימודים אקדמאיים ייתכן ואם תהיה קצין באט"ל יוכלו לשלוח אותך לו"ן באחד הבה"דים הטכנולוגיסטיים, תצא עם דירוג טכנאי,ואתה תאלץ לשתוק ולהגיד תודה.
אתה יכול גם ביום שאתה מתגייס ללכת וללמוד באו"פ. אתה רוצה ללמוד בטכניון ע"ח הצבא ? אתה צריך להיות ממש סופרסטאר בשביל זה אם אתה לא מתכוון להיות עתודאי.

goblin572

New member
אוקיי אבל

עדיין לא ענית לי לגבי השאלה על הצוות הטכני. איש בצוות טכני זה דבר שנחשב לאיכותי, לטוב בצה"ל?

deathcaster

New member
תשובה

עדיין לא עניתי לך , כי אני לא עובד אצלך בכל מקרה - צוות טכני- תלוי מה המקצוע. אם תהיה טכנאי אלקטרוניקה למשל אז יש לך נק' תפיחה לאזרחות אם תהיה מכונאי רכב - כנ"ל אם תהיה תכנת מחשבים - גם אם תהיה מכונאי טנקים - ממש לא אם תהיה מכונאי מטוסי קרב - ממש לא תלוי מה תהיה

goblin572

New member
ונניח אם

אני אהייה פרויקטנט. הבנתי שאפשר להגיע לצוותים של פיתוח. יש לך מושג אולי מה החלק שהנדסאים לוקחים במחקר ופיתוח בצבא? למשל הבנתי שיש לפרוייקטנטים אפשרות להגיע לרפ"ט, ולעבוד שם בפיתוח. אתה אולי יודע על זה משהו במקרה? (דרך אגב אחי, אם אמרתי משהו שהרגיז אותך-מצטער. אבל למה התוקפנות?)

deathcaster

New member
תגובה

אני לא תוקפני, אני פשוט אוהב להציג את האמת הכי שחורה שקיימת, משם רק אפשר לעלות
, ככה אני, לפחות אני עונה לך. תסנן את הטפל בעצמך
פרויקטנטים יכולים להגיע לצוותי פיתוח, מה החלק שהנדסאים לוקחים ? כמו כל הנדסאי הם עבדים של המהנדסים
אנחנו לא נפרט כאן בדיוק מה קורה , OK ? פרוייקטנטים בתור רפ"טים ? כן בהחלט , אבל לא הנדסאים, בד"כ אקדמאים , ולרוב תואר שני. תלוי מה הפרוייקט, מה גודלו.

למעלה