שאלה

Radi0Star

New member
שאלה

איך מסמנים קווי חיתוך לבית דפוס? אני מתכוון לפלוסים האלה בצדדים (יש לזה שם אבל אני לא זוכר אותו). יש דרך לעשות את זה בפוטושופ? איך עושים? + + + +

אילה פ

New member
קוראים לזה פסרים

בפוטושופ אני עושה את זה ידנית, בתוכנות עימוד זה יותר פשוט אבל אולי יהיה למשהוא תשובה יותר טובה

blumenta

New member
צלבי חיתוך-

ורק להשאיר בליד מסביב- את הצלבים לסמן כשסוגרים את הקובץ עצמו. מי ששולח קובץ פתוח יכול לוותר בכלל על צלבי החיתוך. כמובן שהמסמך חייב להיות מדוייק לפי הגרפיקה ולהזהר שלא יחתך שום דבר בהדפסה. עדיף לסגור דרך תוכנה וקטורית כמו פריהנד.

blumenta

New member
אוף נחתך לי באמצע..

התכוונתי שבפוטושופ עדיף לא להכין צלבי חיתוך אלא רק להשאיר בליד

pulse11

New member
איזה כיף באילוסטרייטור

מוסיף לבד את סימני החיתוך בקליק ורבע.

Schnitzell

New member
צלבי חיתוך ניתן להוסיף

לכל משטח העבודה דרך תפריט File -> Print with Preview. וודא שתיבת הבחירה Show More Options מסומנת, זה יפתח אופציות נוספות להדפסה. סמן את תיבת הבחירה Corner Crop Marks, וזה יוסיף את הצלבים. שים לב, שצלבי החיתוך מופיעים בגבולות משטח העבודה כולו, ולא לאלמנטים בודדים בדף. כלומר, לא ניתן לשכפל כרטיסי ביקור ולקבוע להם צלבים בצורה הזאת, אלא רק לאלמנט בודד. לאחר יצירת הצלבים ניתן להדפיס את העבודה לקובץ, ובכך ליצור קובץ PostScript, שמתאים לדפוס. שיטה לא מוצלחת, אבל בלית ברירה...

Radi0Star

New member
הקטע הוא...

שהכנתי פלאייר בגודל A5. הכנתי אותו על גודל יותר גדול מ-A5 רגיל (21.4*15.25) בשביל 'גלישה'. הבית דפוס ביקש ממני שבפעם הבא אני יעשה צלבי חיתוך על הפלאייר שיראו את הגודל האמיתי של ה-A5. אז בעצם השאלה שלי היא איך אני עושה שהצלבים יופיעו על הפלאייר עצמו, ויתחמו את גודל ה-A5 הרגיל ללא הגלישה...

קשכפית

New member
אם הבנתי אותך נכון אז...

אתה מכין בפריהנד גריד בדיוק בגודל שאתה צריך אם זה איי5 אז אתה מגדיר גודל דף באינספקטור ל איי5 אז אתה מגדירבמקום המתאים בחלון האיספקטור בליד 5 מ"מ ככה אתה בונה בדיוק אחד לאחד את הפלאייר ובסגירה אתה מושך בלידים לאזור הבליד, כי ככה צריך, על מנת שבחיתוך לא יהיו נימות לבנות וכשאתה מגדיר בחלון הגדרות ההדפסה במקום המתאים לכך, צלבים אז הם יהיו בתוך הבליד. ככה עושים. מקווה שהסברתי טוב.

למעלה