שאלה.

רשף כשף

New member
מיקי אני יודעת מה כתבתי

אני לא יודעת מה אתה חשבת או מה הילדה חשבה, כי אני לא קוראת מחשבות... מה שאני יודעת זה מה שקראתי בהודעתך למעלה: "בין תלמידי היו ילדות בנות 14, זה חיזק להם את הבטחון העצמי, עשה אותן מקובלות בחברה, הוציא אותן מהבדידות שהיו בה." (ציטוט שלך) "...הצעתי לה ללמוד קלפים והתנאי שלי היה שהיא צריכה להתאמן על חברות בכיתה. תוך חצי שנה היא הפכה לנערה פופולרית בקרב חברותיה לכיתה וזאת בזכות ידיעותיה ויכולתה לעזור להן." (עוד ציטוט שלך) מהציטוט שלך אני למדה כי מטרת הלימוד הייתה לעזור לילדה חברתית, ולהפוך אותה למקובלת יותר באמצעות הפריסה לחברותיה בקלפים. כלומר- שאתה חשבת שהדבר יעזור לה חברתית, ושיכנעת אותה בכך.

את האימא של הילדה

הילדה לא ידעה מה צופן לה העתיד כלל. הילדים שלי למדו קלפים בגילאים צעירים מאוד. הם סיפרו על חלומות, ופתרו אותם, עסקו בהילינג, מדיטציות כחלק מהאוירה בבית. אני לא רואה בכך שום רע. ואם דוקטור לומד כדי להיות מקובל בחברה מסוימת זה בסדר? כל בחירת מקצוע יש בה אוירה חברתית, ראי שופטים עו"ד, וכו'.. ראי דוגמניות, שחקנים, ועוד.. איני רואה בכך טעם לפגם. אני עצמי מוקף באנשים שעוסקים במיסטיקה ביום יום שלהם כי זה מעניין אותי ואותם. אוהב מיקי.

רשף כשף

New member
מיקי יש הבדל

בין בחירה של אדם בוגר (דוקטור, דוגמנית, שחקן) למניפולציה שעושים על ילדה בת 14. אם היא מוכשרת כפי שאתה מתאר, היא בוודאי עלתה על זה, וגם לא במודע השתמשה בקריאות לצרכיה החברתיים. לגבי ילדים שלומדים לפתח את התת מודע שלהם- אין בכך פסול, להיפך. כל עוד זה במסגרת הנכונה (כפי שתארת- מסגרת משפחתית)

רשף כשף

New member
מיקי יש הבדל עצום

בין בחירה של אדם בוגר (דוקטור, דוגמנית, שחקן, עורך דין...) למניפולציה שעושים על ילדה בת 14. ואם היא מוכשרת כפי שתארת, בוודאי עלתה על זה וגם אם לא במודע- השתמשה בכך לצרכיה החברתיים. לגבי פיתוח התת מודע אצל ילדים, לדעתי- אין בכך פסול, כל עוד זה נעשה במסגרת המתאימה (משפחתית- כפי שתארת).

מה אני אומר לך.

יכול להיות שאת צודקת. הייתי צריך להשאיר את הילדה במצב הרגיל שלה, מופנמת, סגורה, ללא חברות כלל. אולי באמת לא הייתי צריך ליעץ לאימא שלה דבר ולהפנות אותה לפסיכולוג. תמיד יש מה ללמוד ממך. אוהב מיקי

רשף כשף

New member
מיקי הבחירה תמיד בידייך

אם אתה לוקח אחריות על המופנמות והסגירות של הילדה מבחינה פסיכולוגית, זאת הבחירה שלך. ואם את המחליט לפעול על פי זה, זאת גם הבחירה שלך. לא יודעת מה היית צריך לעשות. לא יודעת מה הייתי עושה במקומך. הקלפים בידייך וכך גם האחריות לכל פעולה שאתה עושה. באהבה רבה רשף

../images/Emo140.gif יפה אמרת.

לכן אני מאושר בהחלטתי. כמו כן עשיתי ילדה ואם מאושרות. אוהב מיקי

TaPanta

New member
אבל שוב

יש הבדל בין ילדה שמשחקת בקלפים וכל החברים שלה לוקחים את זה בסבבה ואפילו נדהמים כשהיא צודקת לבין ממש לייעץ ... האם אתה יכול לראות את הילדה הזו פורסת לילד במצוקה שאיבד את שני הוריו בתאונת דרכים ומנסה להסביר לו למה זה לא כל כך נורא למשל... (סתם דוגמא) אני למשל עד שאני לא יגיע לגיל שציינתי, אני לפעמים מציין לאנשים שהאמת הזו היא אמת בגבולות המטפחת בלבד הוא לא חייב לקחת לקבל או להסכים... זו אחריות גדולה מאוד לדעתי ויש שלבים שאתה מבין רק אחרי ניבסיון רב גם בקלפים וגם בחיים :>

TaPanta

New member
אני מרגיש לפעמים

כשאני פותח לאנשים מסוימים שאני ממש "מטפס" (אני מצטער אין לי מילים לזה בדיוק) רוחנית כדאי להסביר לי ולהם את הפתיחה. אבל אני גם מסכים אתך בעניין הנסיון ובגלל זה נראה לי שיש הבדל עצום בשאלה: 1. מתי מותר לפתוח קלפים - תשובתי מנסיוני האישי - תמיד 2. מתי ניתן לפתוח בקלפים ולייעץ ברמה טובה מאוד - זה לא בא בגיל אלא בתהליכים שצברת ועברת, ולצערנו דבר זה כן מושפע מהזמן :>

למעלה