שאלה

• פותח הנושא flia
  • פורסם בתאריך

flia

New member
שאלה

היי, אני ובעלי החלטנו להתגרש. ההחלטה באה ממקום שקט ובלי פיצוצים או מריבות קשות אלא מתוך הבנה שאין לנו יותר הרבה מן המשותף ושחיים כשותפים לדירה ולילד אינם שיא האושר מבחינת שנינו ושעדיף שכל אחד ינסה למצוא את האושר שלו בכיוונים אחרים. בקיצור, פרידה יפה ובלי יותר מדי תסכול או משקעים. ולמה אני מספרת את זה? קודם כל כי עדיין קשה לי (למרות שאני מניחה שהיוזמה היא יותר שלי משלו), כי אני לא יודעת איך להמשיך הלאה - אני לא עובדת ועד שאני אסיים את התואר זה לא ממש אופצייה (לפחות עוד חצי שנה) ולכן אני אעבור בשלב הראשון שבטח ימשך לפחות שנה להורים שלי שחשוב לציין לא ממש מאושרים מהרעיון (גם מהגירושין אבל בעיקר לא מהרעיון שאני אגור אצלם). אז אני מפחדת אך יודעת שעם כל הפחד והקושי זה הצעד הנכון. השאלה החשובה באמת שאני רוצה להפנות אליכם, היא איך להסביר את המצב לילד בן 3.5 כך שיהיה לו קל להבין. החלטנו עם בן זוגי שנישאר יחד עוד 3 חודשים כדי שנוכל לספר לילד על השינוי אחרי שהוא יתרגל לגן החדש שלו (לא אלף שינויים במכה) אבל איך לספר לו, מה להסביר כי זה לא שהוא רואה אותנו רבים או שיש הרבה מתח על פני השטח, אבל מצד שני זה מורגש כי אנחנו לא נוסעים יחד לבילויים משפחתיים כמעט (בעיקר בגלל הלימודים שלי אבל גם כי ככה יותר נח...) זהו, אני יכולה לספר לכם עוד המון דברים אבל אני אתמצת ואם יהיו עוד שאלות אני אשמח לענות. בקיצור - יש איזו דרך לעשות את זה שזה יראה כטבעי, כחלק מהחיים או שעדיף קצת יותר דרמה כדי שלא יבין שככה זה אצל כולם (למרות שלפי מיטב הבנתי, אצל חצי מהאוכלוסייה זה באמת כככה)? בקיצור, תנדבו לי מנסיונכם מה ואיך עושים? בתודה מראש, ליה

מה שצריך זה לעשות הכל בהגיון

אתן לך טיפ , מנסיוני האישי, אמנם הייתי נשואה הרבה שנים , התבשלתי על הגירושין הרבה שנים, בעיקר - בגלל הילדים. מה שעשיתי זה נתתי לזמן לדבר. פשוט באופן טבעי הובלתי שתהיה הכנה מקדימה לילדים, כלומר, חוסר תקשורת עם הבעל, אוירה של חוסר סיפוק, הבעתי את אשר אני מרגישה ולא הסתרתי יותר. ברגע שהחלטתי סוף סוף להתגרש זה בא להם באופן הדרגתי ולא בבום. גם אצלי בהתחלה לא היו מריבות, היה שקט תעשייתי. אני חושבת ששום דעה או עצה לא תעזור,פשוט את מכירה את הפרטנר שלך ואת המשפחה, ורק את כאישה יכולה לתמרן לפי תחושותייך. אם את חושבת שלילד יהיה קשה אז תשתהי עוד קצת, תני לו להתאקלם בגן החדש, ותשתדלי להשאיר אותו באוירה ובסביבה הטבעית שלו בשלב הראשוני. הכל בסבלנות ובהדרגה...

flia

New member
תודה על המהירות

אז מה שאת אומרת זה בעצם שכדאי לי להישאר לגור איתו באותו המקום עוד לזמן מה אחרי הגירושין? כי הכוונה עכשיו שהאבא ימשיך לגור איתנו. אולי באמת כדאי שבשלב הראשוני הוא יעזוב את הבית, נגיד בעוד חודש ואחרי עוד חודשיים גם אנחנו נעבור למקום אחר? אני מבינה כמובן שכדאי לעשות את זה בהתאם למצב האישי שלנו אבל קצת דוגמאות מהחיים לא יזיקו לי כי אני לא מכירה אף אחד גרוש בסביבה הקרובה שלי אז ממש אין לי מושג איך עושים את זה.

ילוטייל

New member
יש החלטה - אז להפסיק לריב.

מעכשיו לנהל הכל על מי מנוחות. ולדאוג שזה יהיה הכי קל לילד. אל תריבו עלכסף. זה לא שווה את זה. בהצלחה בחיים החדשים. ממי שעבר את זה לפי שנה ובהצלחה רבה.

flia

New member
תודה

על כסף לא נריב כי אין - אולי רק על מי יקח את הטלויזיה

אולי הדבר הכי קשה בפרידה...

הייתי במצב דומה למה שאת מתארת לפני שנה... הבת שלי עמדה להכנס לגן חדש, ואנחנו ההורים החלטנו על פרידה יפה בלי פיצוצים ומשקעים. לפני שסיפרנו לה, התייעצנו עם פסיכולוגית ילדים אין ומה אומרים. היא נתנה לנו כמה עצות שהשתמשנו בהם והוכיחו את עצמן כמועילות. קודם כל - לספר לילד שאבא הולך לגור בבית משלו, אבל בשיחה קצרה ללא דרמות, עדיף בסביבה הטבעית של הילד (לדוגמא בחדרו תוך כדי משחק). כמובן שבנוכחות שני ההורים. רוב הסיכויים שהילד יקבל את זה כפשוטו, בלי שאלות בכלל או עם מעט מאד שאלות, בגלל חוסר יכולת להכיל ולהבין את המשמעות האמיתית של מה שסופר לו באותו הרגע. אבל זה יגיע בהמשך... כל השאלות יצופו לפני השטח, ותצטרכו להתמודד איתן אחת אחת. כשהיינו צריכים להתמודד עם שאלות תמימות אבל קשות, השתמשנו בעולם המוכר לילדה. לכן אפשר לענות לשאלה כמו "למה אבא הולך לגור במקום אחר?" בדוגמא מהעולם החברתי שלהם - הגן. אנחנו אמרנו משהו כמו "כמו שיש ילדים שאת חברה יותר טובה שלהם מילדים אחרים, ככה גם אבא ואמא היו פעם חברים הכי טובים והיום כבר פחות". חשוב מאד להדגיש כל הזמן, בכל שיחה על הנושא, ששני ההורים מאד אוהבים את הילד ותמיד תמיד יישארו ההורים שלו ויאהבו אותו. ילדים נוטים לעשות השלמות בראש לשאלות (גם אילמות) שנותרות חסרות מענה, לכן אסור שהילד יתחיל אפילו לחשוב שהפרידה מתרחשת עם איזשהו קשר אליו. אבל גם כאן, בלי דרמות והדגשות מיותרות, צריך לדבר ברור ולעניין. בהמשך כשמדברים על זה, אפשר גם להראות לילד את הצדדים היותר טובים מבחינתו. כמו למשל, שיהיו לו 2 חדרים, עוד צעצועים, כפול מתנות ביומולדת... על השאלה של "מתי לספר", בגלל כל השינויים האחרים (גן חדש) - אנחנו לא חיכינו ועשינו את זה ביחד. ברגע שהחלטנו על פרידה - סיפרנו לילדה. הדינמיקה של החיים בבית משתנה אחרי שמגיעים להחלטה, וילדים מרגישים דברים כאלה, לכן חשוב שידעו מה קורה ולא ישארו באפילה. הגננות בגן החדש היו שותפות לעניין כמובן, ועזרו לנו ולילדה להתמודד. בסופו של דבר היא עברה את תקופת ההסתגלות לגן ולסטטוס החדשים מהר מאד. מפתיע עד כמה הילדים שלנו חזקים וסתגלנים. בהצלחה לכם, גם בתהליך הפרידה וגם בשמירה על מערכת הורית בריאה בהמשך החיים (לא פחות קשה...) עמית

flia

New member
וואו, תודה

טוב, נראה לי שאני מתחילה להבין. ממש תודה, חשוב לי ולבן זוגי מאד לא לפגוע בילד וזה הדבר המרכזי שמעניין אותנו כרגע ואני חושבת שכיוונת אותי ממש איך לעשות את זה בצורה הכי טובה. לצערי, אין לנו כסף ללכת לפסיכולוג ילדים כך שהעצה שלך ממש עוזרת לי להתמקד. שוב תודה ליה

פסיכולוג ילדים

לא חייב לעלות כסף, אם את בקופת חולים כללית, יש מרפאות לבריאות הנפש, יש שם צוותים מיומנים ולפי הניסיון שלי - טובים מאוד. או, לכל עיריה יש שירות פסיכולוגי - לכל גן או כיתה משוייך פסיכולוג מהשירות שיוכל להפגש איתם ולענות לכם. ואפשרות שלישית וטובה, מחלקת הרווחה בעיר, עובדות סוציאליות שיכולות ללוות אתכם. בהצלחה.

בכל מיקרה קשה לילדים

לא משנה מתי מספרים לילדים זה קשה לדעתי לעשות שיחה .לא להיכנס כמובן לסיבות ולהיות עים היד על הדופק במה שקשור לילד ולכם ההורים שהחלטתם להיתגרש אומר רק דבר אחד .תישתדלו לישמור על גירושים נקיים ויפים לפחות בשביל הילדים .אין גירושים קלים .תמיד יש מילחמות .אישית מיניסיון עים גרושתי .המילחמות לא שוות אף אחד לא מנצח .או מרויח מיזה בטח לא הילד סוף שבוע מלא אהבה

למעלה