שאלה!

שאלה!

מה הסיכויים לבחורה שעדיין לא בת 18 (עוד כמה חודשים) ואין לה איזשהי ערבות בנקאית גדולה במיוחד אבל יש לה עבודה מכניסה בסביבות ה4אלף. היא לא יכולה שיהיו לה ערבים כי עם אמא היא לא מדברת (הסיבה למה היא צריכה דירה) מה הסיכויים שהיא תמצא מישהו שישכיר לה דירה? מה עושים?

אפשרויות רבות, עוד פרטים ../images/Emo92.gif

רוב האופציות שאני מכיר ויכול להציע יהיו תקפות רק בהנחה שהאם אינה מתנגדת לעובדה שהבת החליטה לעבור דירה, אם ישנה התנגדות של האם האפשרויות יורדות בהרבה ולכן לפני שאני מתחיל לפרט לך רשימה של אפשרויות אשמח לדעת מה עמדתה של האם, בנוסף אשאל מתי הבחורה מתגייסת והאם ביכולתה להקדים את תאריך הגיוס? כמו כן פרט שעוד יכול לעזור הוא כמה
יש לה כדי להתחיל, על מנת לא להציע אופציות שיהיו יקרות מדי, או כאלו שיגרמו לה לפשוט רגל עם הזמן.

כסף יש זו לא כזו בעיה

300 דולר לחודש יהיו בסדר בשבילה האם בתכלס תתנגד אבל היא לא ממש מתכוונת לשתף אותה (בא נגיד שהאם עושה כמה דברים לא כאלה חוקיים ורעים ולכן היא רוצה לברוח) הבחורה מתגייסת רק בעוד שנה היא תהיה בת 18 בתחילת מרץ אשמח אם תפרט את האופציות תודה מראש

*300 דולר שכר דירה

היא מודעת להוצאות נוספות יש לה הכנסה של בסביבות ה3500-4000

לא אמורה להיות בעיה

לפחות אצלי בדירה לא הבאתי שום ערבות. פשוט הפקדתי אצל בעל הדירה סכום של שכ"ד בצ'ק לפקודתו למקרה שאני אפר התחייבות ולא אשלם שכ"ד. וזהו . שום ערבות מעבר לזה. כנ"ל לגבי כל שאר השותפים שלי בדירה.

אבל אתה לא קטין ../images/Emo176.gif

מחר האמא יכולה לתבוע את בעל ה
ולהגיד שהחוזה שהבת חתמה לא תקף מכיוון שהיא קטינה והיא רוצה בחזרה את הכסף שנלקח שלא כחוק
. יכול להיות שבעל הדירה יודע שהוא יכול לתבוע אותך אם תעשה נזק ל
אפילו אם לא תשאיר ערבות, אבל קטינה יהיה לו הרבה יותר קשה לתבוע כי טענת ההגנה תהיה שמכיוון שהיא קטינה החוזה לא תקף ובעל ה
ניצל את היותה קטינה שהחתים אותה על החוזה
.

חצי מהאופציות לא רלוונטיות...../images/Emo10.gif

אם האם תתנגד אקטיבית למהלך כזה היא יכולה להכשיל אותו בקלות ואם האם עבריינית אז מניח שהיא מכירה יותר טוב את מערכת המשפט ויודעת איך לתמרן אותה בצורה כזאת שתכשיל את הבת. אני במקומה לא הייתי הולך לחתום על שום חוזה לפני שאני יודע איך האם תגיב, עכשיו השאלה אם יש לה מקום זמני להיות בו חודש חודשיים כדי לראות מה תגובת האם לעזיבה? או שהיא חייבת ישר ללכת לפיתרון קבוע? שוב התשובה שלי תלויה בתשובה שלך
אם היא תשכור דירה ומחר האמא תקרא למשטרה שתחזיר אותה היא תתקע עם תשלום דירה (בהנחה ויהיה בעל בית שיהיה מספיק טיפש להשכיר לקטינה בלי ערבים) בלי שהיא תוכל לגור שם מכיוון שאמא שלה לא אישרה.. אני בכלל לא בטוח שאפשר לעשות חוזה עם קטינים ללא חתימה של הורה... בכל אופן שיהיה לה
... אפרט אופציות שאדע אם יש לה מקום זמני לחודש חודשיים לבדיקת התגובה או לא...

יש לה איזה מקום לשבועיים ככה

האמא לא עבריינית בקטע של חוק היא פשוט למשל מחליטה היום שהיא לא תכנס הביתה ונעלת אותה בחוץ ככה סתם (דווגמא אחת מתוך אלף) המצב באמת ברוך בצורה שאני מרגישה מתוסכלת בשבילה

אולי יש עוד משפחה שיכולה לעזור?

תראי, אני מבין שהיא רוצה כבר לעזוב, אבל קטינים לא יכולים פשוט לקום וללכת אם ההורים שלהם מחליטים אחרת ולמען האמת רוב הזמן טוב שכך
יכול להיות שאם היא תלך למשפחה כגון (אבא יש?), דודים, סבים סבתות, ההתנגדות תהיה פחותה בהרבה, וזה גם יוריד את העלויות שלה שגם ככה יגדלו כתוצאה מהמעבר
החוכמה היא לא להילחם באמא אלא לדאוג לה למקום טוב יותר לגור בו, ויכול להיות שמעבר לקרוב משפחה הוא פיתרון יותר ריאלי ולו רק כי זה ימנע חיכוך
את מבינה שפשוט בלתי אפשרי לאנשים מבחוץ לעזור לה אם האם מתנגדת ולכן הצעתי את האופציה של המשפחה, במידה וזה בלתי אפשרי (ותתעקשי איתה שתנסה כמה שניתן) אז הייתי מציע לה לנסות לעבוד באיזה מלון באילת, מכיוון שהם גם מספקים מגורים, אומנם העבודה והשכר לא משהו, אבל במידה והאמא תעשה בעיות היא לא תהיה חתומה על חוזה שבו היא מחוייבת להמשיך לשלם עוד שנה של שכר דירה

או בים המלח...

עוד דבר שהיא יכולה לעשות זה ללכת לש"ש. זו אולי אחת הסיבות הפחות נכונות לצאת לש"ש אבל היא תעזור לבחורה: בשנות שרות דרך עמותה או גרעין העמותה או הגרעין מספקים דירה, אוכל ונסיעות חינם למתנדבים (לש"שינים) ויכול להיות, תלוי איפה היא תתנדב, שישאר לה גם זמן לעבוד... הסידור הזה הוא לשנה ככה שזה יפתור לה את בעית המגורים עד לגיוס. אם הכול ילך טוב,אחרי הגיוס היא תוציא מעמד של חיילת בודדה והכול יהיה בסדר...

AdiGoldman

New member
אפשר לשאול

איפה היא עובדת שהיא מקבלת 3500-4000 שקלים בחודש? :ם

לא יודעת איפה היא עובדת

אבל במלצרות אפשר בקלות להגיע לסכומים האלו אם את עובדת מספיק משמרות בשבוע, ובמקום עם תנועת לקוחות טובה.

אז זה די פותר את העניין לדעתי

אם אכן מדובר במלצרות ולא בעבודה קבועה יותר, היא יכולה לקחת כמה ימים חופש, לנסוע לאילת ולבדוק אפשרויות. אם היא תמצא עבודה במלון שכוללת מגורים וכלכלה, היא יכולה להתפטר מהמסעדה שעובדת בה עכשיו ולעבור לאילת, להרוויח סכום כסף דומה ולגור עם חבר'ה צעירים ולא עם ההורים.

דינו13

New member
או

לפנות לרשויות הרווחה או לעו"ס במרפאה או בעיריה, ולבקש שיוציאו מידי האם את האחריות למגורי הבת.

למעלה