שאלה

norit1

New member
שאלה

קראתי פעם שניתן לעשות כישוף באמצעות קלפי הטארוט, מישהו יודע כיצד ניתן לעשות את זה הלכה למעשה? תודה.

כן אני

אבל אני נגד כישופים.

TaPanta

New member
סבבה עדיין זרוק איזה עצם

תמיד נראה לי שיש לקלפים האלה קצת יותר מהנגלה לי אני אשמח לשמוע... מה נעשה במידע שתתן זה כבר אחריותנו בלבד :>

Tatu4Taty

New member
אתה נגד כישופים?

LOL, אז למה היית בפורום מאגיה וכישוף ולמה אתה מסיר "עין רעה"?

TaPanta

New member
הסרת עין הרע זה כישוף בכלל?

זה אולי כישוף לבן במקרה הכי קיצוני, למרות שלדעתי זה סתם עוד הליך פסיכולוגי שבו המטופל משכנע את עצמו שהוטלה ממנו קללה וכעט הוא חופשי ליתור את עולמו (אני ממש נשמע פרויד קטן :> )

Tatu4Taty

New member
כישוף

לא מתחלק לצבעים, למרות שאנשים היו רוצים שכך זה יהיה. במקרה של ה"עין רעה" באמת מדובר במשהו שהוא יותר פסיכולוגי מאשר כישוף גרידא. למרות זאת, כישוף הוא גם שינוי מצב המודעות במובן כלשהו - ואם זה מה שיתרום לאדם לחשוב שלא מוטלת עליו ה"עין הרעה" ולהשתחרר מהקונספט, מה טוב. זה עדיין כישוף.

ניקיון, טיהור, ../images/Emo57.gif

מישהו צריך לקחת אחריות ולנקות את הבלאגן שכל המכשפים עושים. אני מסיר עין רעה וכישוף, איני עושה או מלמד לעשות זאת. אני נגד כל כפיה דרך הכישוף על אדם אחר, זה תמיד חוזר כבומרנג נגד העושה. באהבה מיקי

Tatu4Taty

New member
זה דווקא נושא מעניין

מבחינה כלשהי, זה אכן סוג של מאגיה. יש שם שינוי של מצב המודעות ודרכו גם מקבלים תשובות כלשהם על המצב הנוכחי בחיים. למרות זאת, אין התערבות ישירה בשינוי המצב. כלומר, זה כבר תלוי במעשיו של השואל. אני לא בטוח שזה כישוף גרידא.

Tatu4Taty

New member
הכישוף

כאקט הוא פעולה שמשנה דבר ספציפי על ידי הרצון. אפשר להתאים את זה גם לטארות, אבל אני חושב שהשינוי אינו שינוי מהותי כפי שנעשה בכישוף, אלא שינוי פנימי ביחס האדם לעצמו ולסביבה.

רשף כשף

New member
אני לא בטוחה שהבנתי

אם הפעולה נעשית כמו בטארוט כפי שאת מגדירה- שינוי ביחס בין האדם לעצמו ולסביבה: מה עושה אותה פחות מהותית מפעולה של הזזת חפץ למשל? לדעתי זה יותר מהותי לשנות יחס מאשר להזיז משהו. בעצם אם חושבים על זה, כל דבר הוא כישוף כי כל דבר שאנחנו עושים נעשה בעזרת כוח רצון על לשנות דבר מה.

Tatu4Taty

New member
ההבדל, לפי דעתי

הוא שהשינוי נעשה ברמה אישית בלבד והוא כולל ידיעה שונה של המצב - ולא השינוי שלו.

רשף כשף

New member
תודה, הבנתי

אכן התפיסה על פיה אני הולכת בפריסות בקלפים היא "הכל צפוי והרשות נתונה": השואל מקבל ידע (מה שצפוי) ומחליט מה לעשות איתו (הרשות נתונה)- נתונה בידיו האפשרות לשנות את המציאות או להשאירה כפי שהיא. בתום הפריסה השינוי במצבו של השואל הוא שהוא יודע יותר ממה שידע קודם, ומכאן הוא צפוי לפעול על פי הידע הנוסף שמצוי ברשותו.

כישוף ? מה הקשר ?

תקשור אני בהחלט מסכימה אבל כישוף ? אשמח אם תוכלי לפרט ולהסביר את כוונתך.

רשף כשף

New member
מבחינה הגדרתית הם שווים

כישוף הוא נסיון שליטה על כוחות נסתרים, או הגדת עתידות, באמצעות פעולות או מילים.

למיטב ידיעתי הכישוף מנסה לשנות

את העתיד בהתאמה ולא להגיד את העתיד. אני ממש לא חושבת שכישוף וטארות הם אותו הדבר, וכאן אני מסכימה עם מה שמיקי העלה.

למעלה