זה אולי כישוף לבן במקרה הכי קיצוני, למרות שלדעתי זה סתם עוד הליך פסיכולוגי שבו המטופל משכנע את עצמו שהוטלה ממנו קללה וכעט הוא חופשי ליתור את עולמו (אני ממש נשמע פרויד קטן :> )
לא מתחלק לצבעים, למרות שאנשים היו רוצים שכך זה יהיה. במקרה של ה"עין רעה" באמת מדובר במשהו שהוא יותר פסיכולוגי מאשר כישוף גרידא. למרות זאת, כישוף הוא גם שינוי מצב המודעות במובן כלשהו - ואם זה מה שיתרום לאדם לחשוב שלא מוטלת עליו ה"עין הרעה" ולהשתחרר מהקונספט, מה טוב. זה עדיין כישוף.
מישהו צריך לקחת אחריות ולנקות את הבלאגן שכל המכשפים עושים. אני מסיר עין רעה וכישוף, איני עושה או מלמד לעשות זאת. אני נגד כל כפיה דרך הכישוף על אדם אחר, זה תמיד חוזר כבומרנג נגד העושה. באהבה מיקי
מבחינה כלשהי, זה אכן סוג של מאגיה. יש שם שינוי של מצב המודעות ודרכו גם מקבלים תשובות כלשהם על המצב הנוכחי בחיים. למרות זאת, אין התערבות ישירה בשינוי המצב. כלומר, זה כבר תלוי במעשיו של השואל. אני לא בטוח שזה כישוף גרידא.
כאקט הוא פעולה שמשנה דבר ספציפי על ידי הרצון. אפשר להתאים את זה גם לטארות, אבל אני חושב שהשינוי אינו שינוי מהותי כפי שנעשה בכישוף, אלא שינוי פנימי ביחס האדם לעצמו ולסביבה.
אם הפעולה נעשית כמו בטארוט כפי שאת מגדירה- שינוי ביחס בין האדם לעצמו ולסביבה: מה עושה אותה פחות מהותית מפעולה של הזזת חפץ למשל? לדעתי זה יותר מהותי לשנות יחס מאשר להזיז משהו. בעצם אם חושבים על זה, כל דבר הוא כישוף כי כל דבר שאנחנו עושים נעשה בעזרת כוח רצון על לשנות דבר מה.
אכן התפיסה על פיה אני הולכת בפריסות בקלפים היא "הכל צפוי והרשות נתונה": השואל מקבל ידע (מה שצפוי) ומחליט מה לעשות איתו (הרשות נתונה)- נתונה בידיו האפשרות לשנות את המציאות או להשאירה כפי שהיא. בתום הפריסה השינוי במצבו של השואל הוא שהוא יודע יותר ממה שידע קודם, ומכאן הוא צפוי לפעול על פי הידע הנוסף שמצוי ברשותו.