שאלה...

black_magic

New member
שאלה...

מי למעשה חתך את אוזנו? ידוע לנו שוואן גוך הוא זה שחתך את אוזנו ושלח אותה לאהובתו, אבל לאחרונה חושבים שמי שחתך את אוזנו זה דווקא היה שותפו של וואן גוך, ששכחתי את שמו.. מה אתם חושבים?

black_magic

New member
תענוו.. אני מנסה לעזור למקום הזה..

וזאת שאלה דווקא מעניינת..

תשובות תמצא ב:

מדור הרכילויות של העיתון הארצי בהולנד.
. נורא נורא נורא מעניין
.

מגיקל

New member
עד כמה שידוע לי...

ון גוך חתך לעצמו את האוזן אחרי ריב שהיה לו עם פול גוגן. ון גוך רצה להקים קומונה של ציירים שיגורו ביחד, גוגן לא בדיוק רצה. גם היו להם מלא ויכוחים בקשר לטכניקות הציור ובכלל להתייחסות לציור. ון גוך לא היה במצב נפשי כל כך טוב ולקח את זה קשה.....

noa 282

New member
מה באמת קרה עם וון גוך?

למיטב ידיעתי מה שבאמת קרה זה: וון גוך היתאהב באיזה זונה והיא עזבה אותו אז וון גוך היתעצבן וחתך לעצמו את האוזן. עטף יפה ושלח לה. ואני די בטוחה כי פעם למדתי על זה באחד מהקורסים של אומנות סוריאליסטית. אז אם מישהו יודע אחרת נא להגיב בבקשה...

mikolleta

New member
האוזן של ואן גוך

לפי מה שידוע לי הסיפור הוא כזה: ואן גוך שכידוע היה קצת מטורף, מרוב שהוא היה עני ורעב וגם מרוב אהבה. הוא היה מאוהב באיזו אישה, אבל למרבה הצער היא לא אהבה אותו. הוא חיזר אחריה תקופה די ארוכה אבל זה לא עזר במיוחד, ולכן בצעד נואש הוא החליט לשלוח לה את אוזנו כביטוי לאהבתו הרבה ולמה שהוא מוכן להקריב בשבילה. זה הסיפור כולו לפי מה שידוע לי למרות שלמעשה יש המון גרסאות ואין שום דרך לדעת מה באמת היה שם. בכל אופן בתגובה למה שכתבת ואן גוך בכלל לא היה בתקופה הסוריאליסטית אלא באימפסיוניסטית.

black_magic

New member
זה הגרסה שאני מכירה..

אז האמת היא שואן גוך הוא זה שחתך לעצמו ת´אוזן? ולא השותף שלו..

קודם כל ואן-גוך=פוסט אימפרסיוניסט.

וגם משמש כאבן יסוד לאקספרסיוניזם . הוא לא היה "קצת מטורף,מרוב שהוא היה עני ורעב וגם מרוב אהבה". הייתה לו מחלת נפש שגרמה לו להתקפים פסיכוטים באחרון הוא התאבד. הוא התאהב ,יותר נכון פיתח אובססיה לזונה,ובאחד ההתקפים חתך את אוזנו ושלח אותה אליה. ודרך אגב הוא אף פעם לא צייר במהלכו של התקף .

תנחלסון

New member
ואן גוך החשוב והטפל.

גדולתו של אמן נמדדת באיכות של ציוריו. לדוגמא החמניות של ואן-גוך התקבלו מהשראה שמקורה בשדות החמניות בפרובאנס. כהולנדי שחי בארל שבצרפת שאימצה אותו ושאושפז גם בסן רמי הנמצאת ליד ארל, כל היתר הינו רכילות שהאוזן שכרת.למעל האמת חלק מאזנו מהווה סמליות להתנהגות חריגה של יוצר גדול. רק לאחר שרואים את הסביבה שיצר בה אפשר להבין את גולד הכשרון.

לא חייבים להתאמץ בכתיבה גבוהה-

במיוחד כשזה יוצא מקושקש... אני לא יכולה להגיד שממש הבנתי את המשפט "כל היתר הינו רכילות שהאוזן שכרת..",בכל מקרה ישנם דיוקנאות בהם צייר עצמו עם אוזן חבושה..או חוסר אוזן חבוש(?). חוץ מזה...נכון,יש קשר בין הסביבה ליצירות של האמן,אבל איך אפשר להגיד משפט כמו"רק לאחר שרואים את הסביבה..אפשר להבין את גודל הכישרון",זה חסר הגיון ומשמעות אלא אם כן התכוונת לניגוד (שלא קיים),בין הסביבה המדכאת ליצירות הגאוניות..

למעלה