שאלה

pixilated

New member
שאלה

הנני בת 22,השלמתי בגרויות לא מזמן ובמהלך המבחנים נטלתי רטלין(ללא מרשם רופא).הכדור סייע לי עד מאוד אולם,שני דברים השתנו אצלי ורציתי לדעת אם זה קשור לנטילת הכדור:א.עין שמאל לא מפסיקה לקפוץ לי.זה כמו טיקים קטנים ב.המחזור שלי מאחר.האם ישנו קשר בין הכדור לבין בעיות הורמונליות?

חוסר אחריות

זה ממש חוסר אחריות לקחת כדורים בלי התיעצות עם רופא. אולי הכדורים לא מתאימים לך. כדי מאוד להתיעץ עם רופא מומחה בתחום ולא לקחת סיכונים כאלה.

פרחבר

New member
ריטלין זה *לא* אקמול !!!!

הכדור הוא כדור כימי, לא לוקחים אותו סתם, חייבים לעבור אבחון ועוד כמה תהליכים לפני שמקבלים אישור לקחת את הכדור. הכדור נחשב "נרקוטי" וכל קורח שנותן כדורים חייב לרשום ולבצע מעקב מדוקדק. לגבי הטיקים, אין לי תשובה לגבי השאלה השניה - יכולה להיות שאת בהריון

05 מיכל

New member
יכול להיות קשר לטיקים. אל תקחי!

אין לקחת רטלין בלי אישור של רופא בכלל, אבל בוודאי ובוודאי לא אם יש טיקים!!! לגבי מחזור - התעניינתי פעם, ולא ידוע לי על קשר. אבל כדאי לשאול רופא - מאז שאני שאלתי הצטבר מידע נוסף.

חוסר אחריות

חוסר אחריות מצד הלוקחת ומצד זה שנתן את הכדורים זהו כדור נרקוטי שנלקח רק לאחר איבחון ובירור מקיף. נידמה לי שהיתה על זה כתבה השבוע באחד העיתונים על אנשים שעושים מסחר עם כדורי הריטלין והיו כאלה שסיפרו שלקחו את הכדורים והרגישו עם זה מצויין, אני חושבת שזה פשוט "אסון" ומי שמישתמש בזה לא חוקי צריך לתת על כך את הדין.

b a r b a i m a

New member
השאלות שלך מקוממות אותי!

את לא ילדה קטנה, לא לימדו אותך שלא לוקחים כדורים ללא מרשם רופא? לשאלתך-הטיקים לא נגרמים ע"י הריטלין - אלא ( כך הסביר לי פרופ' שופר) אם יש לך טיקים-הם היו שם לפני ואולי לא שמת לב אך חלשים והריטלין עלול לעורר אותם. לגבי המחזור שלך-פרחבר העלתה השערה..אולי את בהריון?

רוטם ג

New member
סיכונים

מישהו כאן אולי יודע מה הסיכונים או מה יכול לקרות לאדם שהוא לא ADHD ונוטל ריטלין? אני חושבת שזה צריך להיות ידוע לנו ולציבור כדי שאנשים ידעו מה הסיכון שהם לוקחים אם הם יקחו כדור כזה בלי מרשם רופא.

pixilated

New member
תירגעו...

תודה על האיכפתיות אבל: א.עברתי איבחון לפני שבועיים ומצאו שישנה בעיה קשה של קשב וריכוז,רק שלא הספקתי לקבל מרשם רופא,כך שבין כה וכה הייתי מתחילה עם הכדורים הללו. ב.שאלתי היתה מכוונת לטיקים ולא קבלתי תשובה עדיין... ג.בקשר למחזור-אני לא בהיריון,ביצעתי בדיקה.לכל מי שלא הבין-רציתי לדעת אם קיים קשר בין רטלין לשינויים הורמונלים.

zivadina

New member
השפעות של ריטלין

קודם כל, ריטלין לא נחשב תרופה מסוכנת. הוא רשום בפקודת הסמים בגלל הפוטנציאל שלו לשמוש כסם, אבל מי שלוקח אותו במנות רפואיות לא אמור להתמכר אליו, ולראייה: ילדינו "המשתמשים" שמוכנים לוותר עליו בכל רגע ורגע, ורובם עושים זאת בשמחה בחופשים. שנית, אכן, יש אנשים עם נטייה לטיקים, שהריטלין עלול "להוציא אותה לפועל". שלישית, לא שמעתי על השפעות הורמונליות. רביעית, מאחלת לך הצלחה רבה בטיפול ב-ADHD שלך. חמישית: את מוזמנת להפנות את שאלותייך לד"ר עדי אדר, הנוירולוג המומחה שלנו. שישית: את מוזמנת לקרוא בקישורים המצורפים. ברוכה הבאה אלינו!!!

pixilated

New member
תודה רבה לך זיוה../images/Emo51.gif סוף

סוף תגובה נורמלית,מובנת,מוסברת ומועילה(בניגוד להטפות מוסר של "חוסר אחריות" ו"ילדה קטנה" שניתקלתי בהם...).

את לא צריכה לכעוס

כולנו רוצים כאן בסה"כ לטובתך ואף אחד לא התכוון לנזוף בך. ברוכה הבאה לפורום ומקווה שנוכל לתרום לך , גם ביקורת מתקבלת אצלנו ולא רק חיזוקים ועידודים. גם ביקורת אם היא בונה צריך לדעת לקבל. בכל מקרה בהצלחה ובלי כעס.

../images/Emo140.gifברוכה הבאה../images/Emo70.gif

את מוזמנת להוסיף שאלה לשרשור אל דר' אדר המייעץ כאן השבוע. בודאי תקבלי פירוט מלא ממנו לגבי שאלת הטיקים.

למעלה