שאלה

ברית2

New member
שאלה

שלום לכולם. שמי ברית ואני בת 18 וחצי כמעט. אבי התחתן פעם שניה עם אשה שהביאה מנישואיה הקודמים ילד, שאובחן בזמנו כ ADHD. היום הוא כמעט בן 20. לפני כ - 9 שנים נולדה לי אחות מנישואיו השניים של אבי, והתחיל להתחוור לי לאחרונה שיש לה סימפטומים דומים לשלו. אני לא מבינה הרבה ב ADHD, רק מעט מאוד מהניסיון שהיה לאבי עם הילד של אשתו. אחותי הקטנה היא ילדה מאד בעייתית, אבל עושה רושם שההורים לא מחפשים לטפל בה ונוח להם להתעלם מהסימנים הברורים לעין. שמתי לב לאחרונה שאי אפשר לדבר איתה כשהיא רואה טלויזיה. היא באמת באמת לא שומעת כלום חוץ ממה שהיא צופה במרקע. צריך לקרוא לה לפחות 5 פעמים, בצעקות, וגם כשהיא שומעת, היא מתנתקת מהר מאד מהשיחה וממשיכה להתרכז בטלויזיה. גם כששולחים אותה למטלות כמו לסגור את האור בחדר שהיא יצאה ממנו, אם היא עוברת דרך הטלויזיה היא "מתמגנטת" ואי אפשר להוציא אותה מזה. לפעמים היא צופה בטלויזיה עם חברה, וכשמגיע הזמן של החברה ללכת הביתה, אחותי לא שמה לב בכלל שהיא יוצאת מהבית, אפילו אחרי שהחברה מנופפת לשלום. זה בלתי אפשרי, וזה מכעיס את כולנו, אבל אני לא יודעת אם זו אשמתה של הילדה. היא טוענת פעמים רבות ש"לא שמעתי" כאשר באים אליה בטענות, כאילו זו באמת הפעם הראשונה שהיא שמעה . זה מרגיז את כולם וזה מתסכל, אבל לדעתי היא שסובלת יותר מכולם. מלבד לכך היא ילדה מדהימה אבל הקושי שבלטפל בה מעיק. ההורים שלה חווים כרגע משבר בנישואין , עם אופציה לגירושין, אבל התופעה של להתעלם ממה שקורה לילדה תמיד היה נוח להם. לכולנו ברור שיש לה בעיות שצריך לטפל בהן, אבל הם לא עושים עם זה כלום. אני לא ההורה שלה והחלטות מסוג כזה הן לא על כתפיי, אבל מה אני אמורה לעשות בשביל להקל על הילדה וגם על כולנו? כמה זמן הם עוד יכולים לעצום את העיניים ולברוח מזה? זה מטריף לכולם את השכל וזה בלתי אפשרי. האם יש מקומות שמטפלים בילדים באמצעות שיחות? האם לפי המעט שסיפרתי לכם מסתמנת הפרעת קשב? אשמח אם תוכלו לעזור לי. בתודה, ברית.

05 מיכל

New member
שלום ברית!

ראשית, אני רוצה לאמר לך שאני מאוד מעריכה את רגישותך למצוקתה של אחותך. היא באמת "מצלצלת" ADHD. מובן מאליו שאי אפשר לאבחן באינטרנט ועוד על ידי חובבים כמוני, אבל אני חושבת שבאמת יש צורך להביא בחשבון שהיא כנראה לא אשמה בהתנהגותה, וכנראה גם סובלת ממנה (כפי שהבחנת ברגישותך!) האם יש מישהו מבוגר, מהדור של אביך ואשתו, שאת יכולה לשתף אותו, ושיש סיכוי שהם יקשיבו לו? האם יש סיכוי שהם יקשיבו לך אם תאמרי להם שאת חושבת שאחותך זקוקה לעזרה? מה אומר אחיה מצד האם, זה שאובחן? אולי לו הם עשויים להקשיב? אי אפשר ממש לאבחן ולטפל בה בלי להביא את ההורים לידי כך. אבל עולה בדעתי דבר אחד שאת יכולה לנסות. הוא לא יכול להזיק - אולי יועיל במשהו. כשנותנים לילד עם ADHD הוראה לעשות משהו, כמו "כבי את האור בחדר שיצאת ממנו", יש להקפיד על כמה דברים: הכרחי ליצור קשר עין עם הילד. (אם היא שקועה בטלביזיה כדאי גם לגעת בה בעדינות כדי למשוך את תשומת לבה) כדאי לבקש ממנה לחזור על ההוראה (זה אולי לא לגמרי פשוט בתור אחות. נסי למצוא את הדרך.) לא לתת שתי הוראות ביחד! ולשבח מיד כשהיא מתחילה לבצע. ואם תעשי משהו מכל זה - ספרי לנו מה קורה. כל טוב לך, ולכל משפחתך!

למעלה