שאלה.

שאלה.

לחברי הפורום שלום, לא ברור לי אם תוכלו לעזור לי, אבל שווה לנסות... קיבלתי במתנה קליגרפיה יקרה (מאוד...) מיפן. אני רוצה למסגר אותה, אבל מפחדת לתת אותה ל'סתם' מסגריה - לא ברור לי שיהיה להם ניסיון עם סוג הנייר. האם משהו מכם מסגר אי פעם קליגרפיה בארץ או מכיר מסגר שיודע מה הוא עושה? תודה!

Tenguy

New member
אפשר לראות תצלום של הקליגרפיה ?

זה היה עוזר להבין במה מדובר... בדרך כלל קליגרפיות מקוריות על נייר וואשי (הנייר היפני המיוחד לקליגרפיה ולציורי דיו) ממסגרים אל תוך מגילה מיוחדת (kakemono), העשוייה יחד עם גליונות משי ונייר. הכנת מגילות כאלה לא אפשרית בארץ, ואפשר לשלוח את העבודה לחו"ל, שם ימסגרו את העבודה כמו שצריך. רצ"ב LINK לדוגמא בנושא... אם בכל זאת את מעדיפה מסגור מערבי, כל מה שאת צריכה לוודא שכל רכיבי המסגור שנוגעים בנייר של הקליגרפיה (פספרטו, הקרטון האחורי,..) יהיו לא חומציים (ACID-FREE) ושלא יכילו שום חומר כימי שיכול לגרום להצהבה או השחמה עם הזמן, שתפגע בעבודה עצמה. המסגור חייב להיות הרמטי ככל האפשר, על מנת שלא תיכנס לחות, מזיקי נייר (כמו עשים ודומיהם). ככה העבודה תישמר לאורך זמן. פעם ב-5 (אם ניראה שיש צורך) או 10 שנים (רצוי..) יש להחליף את החלקים הפנימיים בחדשים. המון בהצלחה, גיא

אני מודה שאני מפחדת לשלוח אותה...

מהתמונות בקישור שצרפת אני מבינה שזה דומה למיסגור ציורי טאנקה טיבטיים... הקליגרפיה היא אכן על נייר וואשי, וכרגע ארוזה באריזה הרמטית שהוכנה לצורך הנסיעה ואמורה להגן עליה מנזקי הסביבה, כך שאני לא רוצה לפתוח אותה... ולכן גם אני עוד לא ראיתי אותה. אופציה אחרת היא שאני אקח אותה בעצמי ליפן - אני נוסעת לחופשה בקיוטו בסתיו... אבל שוב, רעיון הנסיעה והטלטול נראה לי בעייתי. בכל מקרה, תודה רבה על התשובה המפורטת!

neko

New member
במכון שאני מתאמן בו יש כמה

קליגרפיות ממוסגרות (גם יפניות וגם סיניות). את מוזמנת להתקשר למכון ולדבר עם המזכירה, היא בטח יודעת איפה הם מוסגרו (ואם לא, היא יכולה לברר). קישור...

למעלה