שאלה.

5 0 6

New member
שאלה.

בפורום מטריקס מישהו העלה את הטיעון שבעבר, יפן העריצה את סין ואפילו שאלה ממנה את רוב תרבותה, ורק לאחר מלחמה ביניהן, יפן הבינה עד כמה היא עליונה על סין. זה נכון?
 

dudusan

New member
לדעתי

היפנים עדיין רוכשים הרבה כבוד לסין, בעיקר למורשת של סין שהיא מאוד עתיקה. היפנים חשבו באותם ימים שהם עליונים על כולם מבחינה צבאית אבל רק מבחינה צבאית כי באותה תקופה יפן רק החלה להתפתח. הצבא היפני היה חזק מאוד ויפן רצתה לבדוק ולהראות את כוחו לשאר העולם. לא חושב שיש איזה שהוא עם שחושב שהוא עליון על עם אחר כיום (זה רעיון מתורת הגזע של הנאצים). דרך אגב ליפן יש כיום צבא הגנה מצומצם, אם תדבר ברחוב עם היפני הממוצע הוא יצחק, ויגיד לך שזה לא צבא אלא בדיחה. אז מה זה אומר שיפן רואה את עצמה נחותה היום לעומת סין, שלסין יש את אחד הצבאות החזקים בעולם???
 

5 0 6

New member
השאלה הייתה: האם יפן הושפעה רבות

מתרבות סין?
 

raisingod

New member
היא הושפעה

אנחנו יודעים שהיא הושפעה( קנג'י כדוגמה טובה) אבל לא יודעים עד כמה, זאת מכיוון שהעדויות היחידות ליפנים לפני השפעת הסינים הם של הסינים עצמם ( והם לא תיארו שום אופן תרבות מכיוון שראו את היפני כפראי אדם)
 

sakuranbo

New member
אבל..

עד כמה שידוע לי האוכלוסייה של יפן מורכבת מסינים וקוראנים...
 

raisingod

New member
מוצא היפנים

למעשה היפנים הם יפנים :), רובם צאצאי האוכלוסיה ששהתה שם לפני שהסינים נכנסו. המונגולים לא נכנסו אף פעם ליפן בכמויות גדולות והקוראנים התהוו לאומית הרבה אחרי יפן ( קוריאה במקור היא קיבוץ של אצולה סינית). בנוגע לסינים , הם הכניסו כמה שפחות תושבים לשם מכיוון שראו ביפן נחותה מהם :)
 

5 0 6

New member
הבנתי שצריך להיות איזשהו גזע יפני

מקורי, פשוט לא הסתדר לי שאמרו שמוצא היפנים הוא מסינים, קוריאנים ומונגולים. תודה
 

GnomeBubble

New member
אני חושב שיותר מדוייק לציין

שמוצא הגזע היפני אינו ידוע, ושנוי במחלוקת. מרבית הבלשנים היום משייכים את השפה היפנית למשפחת השפות האלטאית, שגם הקוריאנית, ועד כמה שאני יודע הטורקית משתייכות אליה, בקיצור משפחה של שפות חסרות סיווג ברור שבאותה מידה עלולה לשמש כפח זבל למקרים קשים שלא רוצים להתעמק בהם.
התיאוריות הנוכחיות שמסבירות למה השפה היפנית לא דומה במיוחד לאף שפה אחרת (היא מזכירה את הקוריאנית, אבל רק בדקדוק) מדברת על קוריאנים ומספר עמים מהאוקיינוס השקט או מאינדונזיה (לא זוכר ממש מאפה) שהתערבבו ביפן ויצרו בליל שפות שממנו צמחה היפנית. לא ידוע לי שום דבר בנוגע למחקרים גנטיים שניסו לבדוק את מוצא היפנים.
 

Yoshi35

New member
השפעות סיניות על יפן

יפן מופיעה ברשומות סיניות עוד מהמאה השישית לפנה"ס. הסינים קראו ליפנים "WA". במהלך ההיסטוריה, היתה השפעה סינית עצומה על יפן בכל התחומים; ממערכת הכתב הסינית (שעברה התאמה לשפה היפנית ונוספו לה שני מערכות כתב פונטיות הנקראות "קאנה"), למזונות סיניים שנקלטו ביפן, ארכיטקטורה ועוד. במהלך ההיסטוריה, יפן התייחסה אל סין כאל אח גדול ונבון ותמיד רחשה לה כבוד, אולם, אם דעיכתה של סין במאה ה-19 בעקבות הקולוניאליזם הבריטי (בריטניה לא שלטה על כל סין אלא על חלקים חשובים ומרכזיים שלה), החלה יפן לאבד מהכבוד שהיא רכשה לסין והתייחסה אליה כאל "אדם חולה". אחת הסיבות לפלישה היפנית לסין היה הרצון להבריא את אותו אדם חולה ולהחזיר עטרה ליושנה. אולם, צבא הכיבוש היפני מצא בסין מדינה שבורה והרוסה וחוסר הכבוד שאיפיין את יפן ב 100 השנים האחרונות הפך לבוז. היפנים החלו לראות בסינים "לא-אנשים" ואותו בוז הפך מהר מאד לשלטון ברזל חסר רחמים בעקבותיו מצאו את מותם מליוני סינים. כיום המצב שונה, ישנם יחסים רשמיים בין סין ליפן, אך היריבות בין שתי המדינות קיימת. יפנים רבים רואים עד היום את סין ואת הסינים באור נחות (כמו גם את שאר עמי מזרח אסיה) וסינים רבים המתגוררים ביפן נתקלים בגילויי חוסר כבוד ואף גזענות מצד היפנים.
 
למעלה