שאלה????

haviyer1

New member
שאלה????

שלום לכולם. אני רוצה לקנות רולר אבל אין לי מושג בעניין הזה. בטח שאלו את השאלה הזאת כבר בעבר, אבל אני כבר מאוד מבולבל- איזה חומר עדיף : קרבון (אני מקווה שכך מאייתים), או אלומיניום, ומה ההבדלים בניהם? תודה מראש על כל עזרה

PARALLEL

New member
פריים של רולר

פריים אלומיניום עשוי בחריטת CNC בלבד. תשאל כשאתה קונה בחנות האם זה חריטה או יציקה. אם יציקה אל תקנה.

masterform

New member
חריטה / כרסום

פעולת חריטה הינה פעולה סיבובית ולכן סימטרית אשר מבוצעת על חומר גלם עגול (כגון מוטות, ברגים וכו'...) נראה לי שאתה מתכוון לכרסום CNC שזו פעולה הרבה יותר לינארית שמאפשרת לבצע מגוון גדול של צורות ומשטחי עבודה. בכל מקרה, כך או כך, כל עוד החומר הוא אותו החומר אין הגיון ביצירה שלו בטכנולוגית CNC משום שהיא איטית מאד ויקרה. יציקה יוצרת את אותה הצורה עם אותו המבנה מאותו החומר, אך בעלות נמוכה יותר (הרבה יותר). אלה היו 30 שניות על הבדלים בין חריטה / כרסום / יציקה.

PARALLEL

New member
אתה צודק זה כירסום

אני כל הזמן מתבלבל בין חריטה לכירסום. בקשר ליציקה - לא לקנות - עדיף פריים פלסטיק על פני יציקה. תקנו פריים כירסום CNC בלבד. על תתקמצנו. CNC שווה כל שקל על פני יציקה. יציקה זו שיטה גרועה ליצירת פריים- המוצר המוגמר, הפריים, הוא אפס אפסי לעומת הCNC.

masterform

New member
אם תוכל להסביר למה...

אני פשוט לא מבין... כי עד כמה שידוע לי, ב- CNC חברות (לא משנה מאיזה תחום - רולר, אלקטרוניקה, תקשורת) מייצרות את האבטיפוס לצורכי מבדקי חוזק וביקורות מסוימות (כי ליצור תבנית ליציקה עולה ה-מ-ו-ן כסף), לאחר שמבצעים תיקונים ושינויים יוצרים את המוצר ביציקה. דרך אגב, את מרבית דוגמאות הפריימים שראיתי עד היום, יקח שעות לבצע ב-CNC (בגלל ש, מה לעשותף דואגים גם לעיצוב יפה). אני לא מנסה לסתור, פשוט נראה לי ששווה לבדוק את זה שוב, בכל מקרה - ישנה סיבה שבגללה CNC כביכול יותר טוב מיציקה?

PARALLEL

New member
CNC

ליצור תבנית יציקה עולה באמת הרבה כסף, אבל כשאתה מייצר בכמויות (כמו חברות לפריימים ולרולר) זה זול מאוד. CNC יקר מאוד כשמדובר באב-טיפוס (צריך לכוון/לכייל את מכונות הכירסום והחריטה לפריים הספיציפי), אחרי שעושים את זה ומייצרים בכמיות,שוב, כמו ביציקה, זה יוצא זול. לייצר פריים 5 גלגלים בCNC לוקח חצי יום בערך. עכשיו למה CNC עדיף על פני יציקה: קודם כל, למחליק מתחיל זה חסר חשיבות, אח"כ שהרמה שלו תעלה זה משנה. CNC חזק בהרבה מיציקה (גם הDR שלו גדול בהרבה). בCNC משתמשים (תמיד) בחומרים הרבה יותר אכותיים (ביציקה סגסוגות האלומיניום שבשימוש גרועות). הפריים מגיב לפעולות שהמחליק מעביר אליו ביותר מהירות, חדות ודיוק (באופן משמעותי). לא לחינם מייצרים את כל הפריימים של 5 גלגלים בCNC, אתה לא תראה לעולם ספידסקייטר עם יציקה. עוד משהו, CNC עמיד יותר ויחזיק ליותר שנים. אני הרסתי פריים יציקה של K2 תוך חצי שנה רק מנסיעת FREE SKATE.

למעלה