שאלה

the new L

New member
שאלה

אם אתם כל כך לא מרוצים ממועצת התלמידים, למה שלא פשוט תנסו לשנות את ההנהגה שלה? זה לא שמשרד החינוך מחליט מי נמצא בה... הדבר שקול לכך שמפלגה מסויימת לא תהיה מרוצה מממשלת ישראל, אז במקום להתמודד בבחירות היא תקים מדינה אחרת באותו השטח. בכלל, פיצול ארגוני התלמידים, סביר שרק יחליש את כוחם של התלמידים אל מול הממסד. אפשר לראות כדוגמה את הפיצול של התאחדות הסטודנטים הארצית לשני גופים, דבר שללא ספק פגע בה.

wizibusy

New member
תשובה../images/Emo13.gif

מועצת התלמידים אכן נשלטת ע"י משרד החינוך, אין לה שום עצמאות. הבחירות שמתקיימות שם הם פיקטיביות, ואין סיכוי שמישהו שלא יעשה מה ששרת החינוך אומרת יבחר. מה שגם לנו, התלמידים, אין רצון להכנס למיטה חולה שכזאת. ארגון מסואב,מסובך, ומושחת מרגל ועד ראש. ההקבלה שעשית אינה נכונה. ארגון התלמידים הוא כמו עוד "מפלגה", כאשר יש את "מפלגת מועצת התלמידים" מולה, זו הקבלה יותר נכונה. מועצת התלמידים לא מתפקדת כמו ממשלה(היא בכלל לא מתפקדת גם ככה). ד"א מפלגות אכן קוראות להחליף את השלטון, זה התפקיד שלהם, לשמש אופוזיציה. המפלגות כן קוראות לשינוי במצב הקיים בממשלה ובמדינה, אין אחת שלא. בעניין פיצול ארגוני תלמידים - אין כאן שום ירידה בכוח של ארגון מסוים, גם ככה מועצת התלמידים נטולת כל כוח או מעש. ארגון התלמידים קורא לבחינה מחדש של מערכת החינוך.

אני לא בקיא מאוד

בתפקוד של מועצת התלמידים אבל אני כן יודע שהמהות של שתי ה"מפלגות" (לדבריכם) דומה. שתיכם רוצים לשרת את ציבור התלמידים בישראל. אתם לא אומרים דברים שונים זה לא כמו שתי מפלגות שמשרתות שתי מגזרים או דעות. זה מגזר/דעה אחת עם שתי מפלגות שמייצגות אותה. כך שאתם משמשים אופוזיציה כנגד עצמיכם. אולם, אם באמת מועצת תלמידים היא בובה של משרד החינוך אז צריך לעשות שהיא לא תיהיה כיוון שהארגון שלה כבר קיים. זה כמו בלבנון שבמקום להמשיך להיות ממשלת בובה הם אמרו "לא עוד!" אבל הם לא יצרו ממשלה חדשה חסרת כל תמיכה חיצונית והכרה. -רק נקודות למחשבה- באופן כללי אני מברך על היוזמה והייתי משתף פעולה אילולא נשארו לי עוד שבועיים להיות תלמיד.

Rc300

New member
אתה לא יכול לגרום שמועצת התלמידים

לא תהיה... כי אם היא נשלטת ע"י משרד החינוך היא בעלת כוח....כי משרד החינוך הוא משרד ממשלתי..קפיש?

למעלה