שאלה

meandmeandme

New member
ועוד היו כאלה בפורום

שהגיבו וטענו שהרשימה חלקית ולא ממצה. חסרים דברים מהותיים (ככל הנראה) כמו: Longship Metal New Wave Metal Stoner Metal Tech Metal Grunge Metal Epic Metal ועוד..

oded 19

New member
ומי אתה שתחליט אם זה חלוקה רציונלית

שוב, אתה לא מבין במוזיקה, אז אתה בטח לא שומע הבדלים. למטאליסטים רציניים החלוקה הזו ברורה כשמש בדיוק שאתה יכול למנות בקלות 3 הבדלים בין ג'נטל ג'יינט לודגג.

meandmeandme

New member
זה בדיוק העניין!

אם יש שלוש הבדלים בין ג'נטל ג'יינט לודגג (ויש פי מאה יותר) זה בעיני לא מצדיק את הסיווג של שניהן בז'אנרים שונים אלא פשוט את הקיום של שתי להקות שונות. אם הם היו להקות מטאל סביר מאוד ששתיהן היו בסגנון אחר.

oded 19

New member
אז מה שאתה אומר

לא מפריע לך שיש להקות מטאל עם שינוי קל (לדעתך) במוזיקה, מפריעה לך העובדה שהם קוראים לכל סגנון בשם אחר. הבנתי נכון?

meandmeandme

New member
כמעט נכון

לא מפריע לי מטאל כסגנון (אני לא מת עליו, אבל יש להקות שאני אוהב ושומע), לא מפריעות לי הלהקות, לא מפריע לי החלוקה הבסיסית לז'אנרים (בלק, דת' ומה שעוד לא יהיה) מה שמפריע לי זה החלוקה המיותרת שבעיני נובעת מחיפוש אחרי יחוד. אם בכל סגנון אחר מוסיקאים שואפים לחדש בתוך הסגנון שהם עוסקים בו, במטאל המטרה היא לפתוח ז'אנר חדש, ולפעמים מחדשים הרבה פחות ממוסקאי שלא דורש ז'אנר אחר. בעקבות זה החידוש ניהה כמעט נוסחאתי, "אוקי, אני רוצה לחדש, אז אז אני יקח בלאק מטאל ואני יוסיף לו קטעים עם מכונות תופים ואז יהיה לי Cyber Metal, מגניב, אז עכשיו אני יתחפש לויקינג ויהיה לי Viking Cyber Metal, אחלה!".

oded 19

New member
אתה מגזים.

וחוץ מזה.. לא יהיה יותר קל לבוא ולבקש המלצות ל XYZ פרוג במקום ABC פרוג במקום לבוא ולבקש משהו כמו קינג קרימזון, עם נגיעות של ג'נטל ג'יינט והשפעות בלוזיות. כשאתה בא לחפש סגנון מסוים שאתה אוהב, הרבה יותר קל לך להגדיר אותה. אולי הכל שאלה של נוחות.

meandmeandme

New member
נוחות או פלצנות?

לך תדע, בעיני זה די טיפשי ודי מיותר, ואחרי רפרוף קצר בשרשור שממנו הבאתי את הרשימה שצירפתי לשיר שמתי לב שיש מטאליסטים שחושבים כמוני. אז אולי יש תקווה? =)

Prozak Blues

New member
ובלי קשר..

זה עדיין oded 19 שכבר מזמן לא בן 19.. החלפתי כינוי למשהו יותר נחמד ופחות בנאלי.

cut2

New member
ויגידו

"המרחק בין ביפהארט לקרימזון לא כזה בולט".

למעלה