המ
*בסס. החומר עצמו מסוכן? על איזה מחקר אתה מבסס את הקביעה הזאת? על מחקריה של ג'ודי ניר מוזס שלום? *הוכחות רפואיות? אני לא מכיר כאלה. התמכרות פיזית ל-THC, למיטב ידיעתי, היא נדירה מאוד, ומעטים הם ה"מכורים למריחואנה", בארץ ובעולם. אין כל הוכחות שהחומר הוא ממכר לטווח הארוך. התמכרות נפשית, בדומה לאלכוהוליזם (שאגב, גם בו אין כמעט יסוד פיזי, והוא מזיק בהרבה), היא אפשרית, אבל נפשית אפשר גם להתמקד לשוקולד, זה לא טיעון. *למה שיפחדו? למה שמי שעישן ג'וינט אחד בימי חייו יחשב לעבריין? אתה באמת לא רואה את העיוות שבמצב בו אזרחים שלא פגעו באיש, בשום צורה, יחשבו לעבריינים? אני בהחלט חושב שעבירות הנעשות תחת השפעת סמים (כולל אלכוהול) צריכות לגרור עונש כבד יותר, כי המשתמש סיכן את עצמו בכך שהביא את עצמו לאיבוד שליטה (נהיגה תחת השפעת סמים, למשל, צריכה, לדעתי, לגרור שלילת רשיון ארוכת טווח). אך במעשה עצמו אין כל יסוד פלילי. *אני לא יודע מה שוקלים ומה לא שוקלים בהולנד, אני רק יודע שאחוז המשתמשים בסמים קשים שם נמוך בהרבה מזה שבארץ או בארה"ב, וזה נראה לי קצת יותר חשוב, למען האמת. *מעולם לא שמעתי על אדם שנהרג כתוצאה משימוש בסמים קלים, או אפילו הרג. טיעון לא רלוונטי. כמובן שאני לא תומך בלגליזציה של סמים קשים, כפי שהסברתי לעידו. להגדיר משתמשים בסמים קלים כנרקומנים זאת הגדרה שלא שונה בהרבה מלהגדיר מעשני סיגריות כנרקומנים. אם כך, נפלנו על מדינה שכמעט חצי ממנה הם נרקומנים. איזו באסה. *זה לא "פשוט". ההתמקדות במשתמשים ובפשיטות על משתמשים, בכוח האדם המצומצם גם כך של המשטרה, היא טמטום ואווילות מדרגה ראשונה, כיוון שהם רבים כל כך, וחשוב מכך, לא גורמים נזק לאיש. התמקדות בסוחרים היא אפשרות קצת יותר אינטלגנטית, אבל אני כבר מזמן לא מצפה לאינטלגנציה ממשטרת ישראל. *אני רוצה לראות אדם אחד שנכנס לכפר גמילה כתוצאה מעישון גראס. אחד. אני חושב, אגב, שלמדינה יש אינטרס לקיים מוסדות גמילה - המדינה לא יכולה למנוע באופן מלא שימוש בסמים קשים, למרבה הצער, אבל היא בהחלט יכולה לסייע לאזרחים להיגמל מהם, ולחזור ולהפוך לעובדים יצרניים, מצב שהוא רווחי למדינה. הרבה יותר יעיל ורווחי מחלוקת אדולן, למשל. *שוב, בסס. אני אתן לך דוגמה נגדית - שנות ה-20 בארה"ב, תקופת היובש. האם הפסיקו לשתות אלכוהול כי זה לא היה חוקי? לא, הוא פשוט עבר לידיים עברייניות, ונוצר שוק שחור, שגרם נזק לכלכלת ארה"ב. וזה בדיוק, אבל בדיוק, המצב שמתרחש כאן.