שאלה

bariska

New member
שאלה

הכסף שאנחנו משתמשים בוא זה רק נייר, נייר מובחר עם הדפסה צבעונית אבל בכל זאת נייר..איך זה שהאדם נמדד על פי רכושו?(הכסף שיש לו) ככל שיש לך יותר רכוש כך מעריכים אותך יותר בחברה, יותר מיזה בטבע של האדם להצליח על חשבון אנשים אחרים לפעמים זה דווקא מצליח. איך זה שניירות אלה הפכו לאמצעי תשלום הכי מקובל שיש שניתן להשיג תמורתם כמעט כל דבר אפשרי אם לא כל דבר . איך באמת אנשים השתכנעו לקבל נייר תמורה למוצרים ושירותים שמספקים להם? הרי לנייר אין כל ערך בפני עצמו.

g I L 20

New member
היה היה

אדם נמדד לרוב בסנטימטרים עד כמה שידוע לי... פעם החליפו בהמות ,עורות של חיות ושאר בלה בלה. ואז מצאו אמת מידה אחת על פיה "הנייר" וכמה מטבעות ישמשו לסחר חליפין. כך שכל אחד יוכל לעבוד במה שהוא טוב בו, ולהרוויח כמה ניירות ומתכות חסרות משמעות, ולרכוש בעזרתם (ניירות ומטבעות) משהו שהוא רוצה אך אין בכוחו או בכישרונו לעשות כן. והנה הגענו להיום. אין אדם אחד בעולם שיודע לעשות הכל,וגם אם היה, אין לו זמן.... אז כסף מאפשר לאנשים לעבוד ולרכוש באמצעות שיטת מסחר אחידה, משהו שווה ערך לעבודתם. כל אחד יכול לרכוש מה שהוא חפץ בו, אם יש לו מספיק "ניירות", כך הוא מחליף את "עבודתו" ב"עבודתו" של אחר. זה לא חסר משמעות בשום אופן.

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif!!!

וואי, השאלה הזאת מטרידה אותי כבר מלא זמן...

גם אותי.....

בעולם העכשוי הכל מה שחשוב זה הכסף וזה הורג אותי.. כאלו הכסף נותן את הדברים הכי חשובים בעולם!

זה האינטרס העיקרי בחיים המודרניים..

איזה עוד אניטרס יהיה לך אם לא זה? אםפ הכל יהיה בחינם ולא תצתרך לעשות כלום בכדי להשיג מה שאתה רוצה? זה מעולם ומתמיד הדבר שמעסיק המון אנשים.. זה מגורם להורים שלך ללכת לעבוד.. זה מה שגורם לך לרצות לעבוד גם.. זה מה שגורם לך למצוא דרך פשוטה יותר להשגתו זה מה שגורם לאנשים לשאול את עצמם "ואם היה לי הרבה מזה.. מה באמת הייתי עושה?" מה שבטוח זה שאסור להגזים עם זה! אחרת ЖОПА СЛИПНИТСА [ככה כותבים את זה?]

GallaxY

New member
כן זה רק נייר...

זה מסמל רכוש. היית מעדיף להחליף רכוש ברכוש? כי הרי רכוש זה סתם רכוש, אין לו ערך ... סתם רכוש!! כסף מהבחינה של נייר זה פשוט סמל לכמה "רכוש" יש לך...

Janem

New member
זה רק סמליות...

גם אני הייתי רוצה לחיות במאה ה15, להיות מכשף ולהלחם בדרקונים, אבל באסה, נגמר.

Drunk Bullet

New member
תמיד רציתי להיות אביר בימי הביניים

ללכת עם חרב ושריון ברחובות..אוי! אני רואה נסיכה בפסגת מגדל גרונר! צריך להציל אותה!

Janem

New member
חחחחח

כע, אביר ארץ-ישראלי, עם כפכפים, חרב-פלאפון, וסוס-טרקטורון, מציל נסיכות פאקאצות...חחחחח

Drunk Bullet

New member
חחח לא לא

אם זאת נסיכה פקאצה, שתשאר בפסגת גרונגר לנצח (באמת תהיתי, למה לעזאזל צבע המגדל הוא כמעט ורוד?!). ואני רוצה חרב ושריון אמיתיים, גם סוס וכידון לא יזיקו (עכשיו אני מבין למה אני אוהב להיות בחנויות האלה, שמוכרות חרבות וכו').

Janem

New member
החלום שלי בתיכון היה

להגיע לביה"ס על סוס... תחשוב איזה קטע, כולם מתלהבים מהמכוניות שלהם, פתאום אתה דופק קפיצה מעל מכונית על הסוס שלך... נטפל אליך שישיסט עם אולר... אתה מוציא לו חרב... יש בזה משהו מגניב.

Drunk Bullet

New member
חחח עזוב קפיצה מעל המכונית...

תן לסוס לעשות צרכים על המכונית.

Janem

New member
ממ... רעיון מעניין...

אבל אם כבר הייתי בא על פיל לביה"ס... ואז חראם על כל המכוניות בשיכון ותיקים...חחחח

Drunk Bullet

New member
חחחחחחחחחחח

אבל זאת סכנת נפשות, כל הטחונים משיכון ותיקים יצטרכו ללכת ברגל יותר מ50 מטר..

Janem

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!!!!!!

הם לא יגיעו הביתה...

Janem

New member
דיס מה?

שלוש נשים יושבות אצל רופא, שתי זקנות ואחת בלונדינית. הזקנה: יש לי אולקוס... הזקנה השנייה: ואני כאן בגלל פריצת דיסקוס... ואז הן מסתכלות על הבלונדינית, ומיידלע, למה את כאן? הבלונדינית: לא, אני קצת מצוננת, אבל הכוס שלי בסדר גמור...

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

איזה אסוציאציות חחחחחח (הכוונה הייתה לדיסקוס באתלטיקה קלה...
)

Janem

New member
../images/Emo8.gif

מה שמזכיר לי שהיום אכלתי קוס...קוס... קוסקוס. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...

למעלה