שאלה..^^

אממממ

אני רקדתי ג'אז מכיתה ב-ד לא מקצועי ואז ב-ה' עברתי לג'אז מקצועי ושנתיים בלט קלאסי...(ו-ז) לא יודעת זה אישי, זה תלוי כל אחד עד כמה הוא חזק ומקדם ואת זה המורה שלו קובעת אני עליתי יחסית בינוני (12) קצת אחרי שהתחלתי בלט התחלתי גם פויינט.....

Black Star

New member
גיל לעליה על פוינט.

מבחינת הגיל המומלץ לעלות על נעלי פוינט - בשום פנים ואופן לא לפני גיל 10 (כן, אני יודעת שכתבתי שעליתי בגיל 9 וחצי... אבל בסדר, זה כבר התקרב מספיק ל-10
). בתי הספר הרציניים לבלט יעשו לכם בדיקה כלשהי כדי לוודא שהעצמות כבר מפותחות מספיק, אבל גם אם לא, העניין הוא שעצמות כף הרגל (ובכלל העצמות בגוף) עוברות תהליך של אוסיפיקציה, התאחות והתגרמות, ואם עולים מוקדם מדי כשכף הרגל עדיין לא סיימה את תהליך ההתגרמות עלולים להיגרם נזקים חמורים. גיל 10 זה המינימום, כאשר בתי ספר רבים לבלט מעדיפים להתייחס לגיל 12 כגיל המינימום. בנוסף, כמובן שתלמידה עם טכניקה לא מספיק חזקה לא תוכל לעלות על פוינט. זה מתייחס להרבה גורמים, כגון בלאנס וסנטר טוב של הגוף, רגליים חזקות מספיק וכיו"ב. נוסף לכל זה ישנו גם נושא המשקל - זה לא שרק בנות שדופות יכולות לעלות על פוינט, אבל מכיוון שכל משקל הגוף הוא על קצות האצבעות, אי אפשר לעלות אם ישנו עודף משקל משמעותי. מקווה שעזרתי, יעלי.

FrEaK DaNcEr

New member
אני מקרה דפוק....

אז אין טעם לקחת ממני דוגמא... אבל בכל מקרה:: התחלתי לרקוד ג'אז בכתה ה', ונכנסתי ישר בלהקה יצוגית בג"ש. ואז אחרי שנה כשעעברנו דירה עברתי למקום אחר- לג'אז לא מקצועי. עד ח' רקדתי רק ג'אז פעמים ושבוע (כמה עלוב מצידי
יחסית לעכשיו זתומרת) ובכתה ח' החלטתי שאני רוצה להתקדם - והתחלתי ללמוד בבת דור. למדתי שם מאוקטובר שנה שעברה (אני בט'
) קלאסי ומודרני ברמה מאוד גבוהה שקידמה אותי מאוד. עכשיו - התחלתי לעלות על פוינט השנה, אבל לא בהמלצה של המורה שלי או משו... (כן אני יודעת - לא חכם מצידי יותר מידי.. חח). נרשמתי לחוגי מבוגרים במחולה - שזה עובד על מנוי שבאים למה שרוצים. ועכשיו אני עולה על פוינט פעם בשבוע - בחוג של מתחילים כמובן, זה נפתח - חדש, אז אני כאילו מתקדמת לאט ובטוח... כמה שאפשר. הבנות שרוקדות איתי בבתדור עוד לא התחילו לעלות, למרות שהיינו אמורות, אבל היו סיבוכים... לפני שאת עולה - את חייבת להיות מוכנה - לאו דווקא מבחינת כמה שנים את רוקדת, אלא מבחינת הרמה שלך. מישהי יכולה לרקוד חצי שנה ולהתקדם כמו שמישהי אחרת התקדמה ב4 שנים.. כאילו זה מאוד אינדווידואלי.. אז אתץ פשוט צריכה לבחון את זה ביחס לעצמך...

Black Star

New member
אבל יש גיל מינימלי...

ברור שאין גיל שכל אחת שמגיעה אליו צריכה לעלות על פוינט, אבל יש גיל שמתחתיו אסור לעלות על פוינט כי זה מסוכן. אגב, איפה את לוקחת שיעורי פוינט? במחולה ירושלים או בתל אביב? ומי המורה? תודה.

TheBlackFairy

New member
אני רקדתי 11 שנים../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

וזה מאוד תלוי בגדילה שלך, לדעתי, לא רצוי בכיתה ז' ו- ח' כי זה בדיוק אמצע הגדילה (מבחינת גובה, כף רגל), השרירים עוד לא מספיק חזקים וכיתה ט' זה כבר יותר טוב, מתחילים להיות שרירים חזקים יותר מבכיתה ז', מודעים הרבה יותר וכד'
.

Ballerino

New member
אני התחלתי ב-ט'

דודה שלי התחילה פויינט בגיל ממש צעיר ועד עכשיו יש לה בעיות רגליים בשל כך. מאוד לא מומלץ לפני חט"ב (ז' ומעלה) עדיף לדעתי ב-ח' או ט' כשיש הבנה יותר גדולה ובגרות פיזית ואולי תצחקו אבל גם נפשית.

Black Star

New member
רוב המאמרים סותרים את מה שאמרת.

האוסיפיקציה של עצמות כף הרגל אמורה להסתיים בין הגילאים 10-12 (משתנה). ישנן בדיקות די פשוטות שרופא יכול לבצע ע"מ לבדוק את פוטנציאל הגדילה ו"כמה עוד נשאר". בכל מקרה העצמות חזקות דין כבר בגיל 9 או 10, למעט מקרים חריגים, וכמובן - רק עם אימון מתאים וכשהרקדנית בעלת טכניקה מספיק טובה.

תגובה לעצמי חח..

אממ אני רוקדת כבר 12 שנים.. אני כיום בת 14 וחצי.. מגיל שנתיים עד 4 רקדתי ריקודי מחול (לצעירים). ומאז נירשמתי ללהקת המחול הייצוגית. אני רוקדת יותר מ-10 שנים בלט. והייתה לי אפשרות לעלות לההקה הבוגרת אצלינו אבל לא רציתי. בסוף הלאווי ואני יהיה בבת שבע או בבת דור. בת דודה שלי בהלקת בת דור והיא אומרת שמאד כיף והכל,היא על נעליי פוינט. גם יש לי פרוטקציות להתקבל לשמה כי האחים של המורה שלי לריקוד כאוגרפים בשתי הלהקות. בכל אופן =] מקווה שגם לכם לרקוד ותהנו. ותיזהרו מנעלי פוינט,למרות שעוד לא עליתי ממש בא לי.. ניראה לי חויה עצומה!

אני...

רוקדת 10 שנים ורק השנה עליתי על פוינט, גם עשיתי הפסקה באמצע בריקוד קלאסי, אבל עדיין, לפי דעתי אין מה למהר עם העלייה על הפוינט כמה שזה מלהיב והכל, עדיף להיות מבוססים מאוד וחזקים!

hadarya

New member
אני

רוקדת אחת עשרה שנים... ועל הפוינט עליתי בשנה העשירית. אבל התחלתי לרקוד בגיל מאוד צעיר בגיל שלוש. אז עליתי כשהייתי בערך בת 13 (היום אני בת 14). ואין גיל מסוים שבו עולים על פוינט זה תלוי בהרבה מאוד דברים.

prophecy girl

New member
רוקדת 10 שנים..../images/Emo21.gif

עליתי על פויינט פעם ראשונה בגיל 10.. ענו לך כבר על השאלה, אז.. זהו.

למעלה