שאלה

שאלה

האם בתקופות שלפני 2500 שנה ויותר ( אבל לא פחות ) היו מוכרות תופעות של חורבן ערים ראשיות וחשובות של מדינות מסויימות אשר כאשר נחרבו לא שוקמו יותר ולא קיימו בהן התיישבות יותר אף פעם ? כמו כן תופעה של מצור כל כך קשה על עיר עד מצב קיצוני נורא שבו הורים ואנשים אוכלים בשר ילדיהם - האם מוכרת לנו תופעה קיצונית כל כך בתקופות שקדמו ל - 2500 שנה האחרונות ? ( מישהו אמר לי שמוכרת לנו תופעה כזו והיא כתובה בקינת אור - האם זה מדוייק וכמה המיקרה הזה , במידה והיה , היה מפורסם ברחבי העולם העתיק ? ) שאלה קטנה נוספת - כנ"ל אותו סוג שאלה לגבי מיקרה של עם שהגלו אותו מארצו והוא מפוזר ברחבי מדינות רבות בעולם או אפילו בכולן - האם תופעה זו היתרחשה והיתה מוכרת וידועה בתקופות שקדמו ל - 2500 שנים האחרונות ? השאלות חשובות לי לאיזה מחקר מסויים שאני עורך . תודה מראש למי שיענה .

תשובה חלקית

לגבי ערים שנחרבו באופן מוחלט יש המון דוגמאות, למעשה כל חורבות של עיר מהתקופה ההיא שמוצאים בימינו הן עדות לעיר שעומדת בקריטריונים שהיצבת. לגבי עם שהוגלה ופוזר וכו', לא ניתן לבדוק דבר זה לגבי התקופה של לפני יותר מ-2500 כי התיעוד ההסטורי לא היה קיים אז, ההיסטוריוגרפיה הסינית והיוונית מתחילות רק מאוחר יותר, כאשר לתקפה שהיצבת יש רק עדויות מקוטעות על בסיס ארכיאולוגיה, תעודות וכתבי קודש.

למעלה