שאלה

lenin972

New member
שאלה

יש מצב שמצאתי חור בעלילה. איך זה שהווש לא בולע את הקשתית כמו שהוא בולע כל דבר אחר?

Echelon

New member
הוסבר על זה כאן מתישהו

וגם בסידרה. באטלנטיס זה במילא עשוי מאנרגיה... בכדור הארץ זה נמצא במיקרון או משהו מהשער כך שחומר לא מספיק להיווצר או משהו כזה, לא יודע בדיוק.

lenin972

New member
נכון

אבל היה את הפרק שאוניל נתקע בכוכב שפוגע מטאור בשער, הווש פירק את האדמה שהייתה צמודה אליו ויצר חור.

Hakarpad

New member
נכון אבל

הקשתית ממוקמת 5 מיקרון מהשער והקאווש שלא כמו בפרק A Hundred Days לא מפרק את ה"אדמה" כי שם דובר בנאקוודה מותכת ואילו כאן מדובר בטריניום בכל אופן למרות שאין על זה תשובה מוגדרת (למעט אולי בפרק 48 שעות שסם מסבירה את זה) נראה לי שהתשובה היא שהקאווש לא יכול להיווצר בגלל שהקשתית נמצאת 5 מיקרון מהשער... שום חומר לא עובר את זה. ככה זה בדרך כלל- כמו שקוברים שער מתחת לאדמה ואז אי אפשר להפעיל אותו. אבל במקרה בA Hundred Days יש לזכור שהשער היה פתוח כשפגע בו המטאור ובעצם נשאר קצת מקום בין השער לבין הנאקוודה שהתקשתה מעליו ולכן הצליחו ליצור חור תולעת בין כדוה"א לאדורה.

lenin972

New member
נראה לי קצת מפוקפק

לא שההסבר שלך לא מתאים לסדרה, אבל אחרי שבאמת קשה למצוא חורים בסדרה הזאת הייתי שמח נגיד אם הם היו סוגרים את הקשתית רק אחרי הווש כי אחרת הוא היה בולע אותה.

Hakarpad

New member
אבל אז

זה כבר לא ישנה כי ברגע שאפקט הקאווש מסתיים יכול לעבור חומר דרך השער והקשתית באה למנוע מכזה דבר לקרות.

Chelnak

New member
למה מפוקפק?

כמו שאמר Hakarpad, הקשתית נמצאת במרחק קטן מדי מאופק המאורעות מכדי לאפשר לחומר "להתגשם" חזרה. ב-A Hundred Days היה מספיק רווח מעל האופק כדי לאפשר התגשמות כזאת.

lenin972

New member
אבל עדיין, הווש בולע הכל

והרעיון זה שהקשתית תיסגר מייד אחרי הווש. לדעתי ההסבר נובע מזה שבהתחלה האפקט של הווש עדיין עלה להם הרבה כסף והם רצו לחסוך קצת. אחרי שזה נהייה זול הם פשוט לא רצו להיות לא עקביים. בכל מקרה, הרעיון הכללי שלי זה שמייד אחרי הווש הם יסגרו את הקשתית, לפני שמישהו יספיק לעבור (לא לשכוח שאם הוא יעמוד ליד השער ויחכה לשנייה שהשער יפתח כדי לעבור הווש השני יבלע אותו).

uriai

New member
האם הוושים בשני צידי השער

קורים באותו זמן בדיוק? גם זה לא ברור...

lenin972

New member
אין לזה משמעות

בגלל שאם הם קורים קודם בשער שממנו חייגו אז גם ייקח זמן למי שעובר להגיע ואז הקשתית כבר תהייה סגורה.

kanshoof

New member
כל זה נכון בהנחה שה"ווש" הזה

הוא חומר, ואז הוא לא מצליח להתגשם בגלל הקשתית. הווש נראה יותר כמו פרץ אנרגיה מהסוג שמרכיב את הבריכה המוכרת, ואם כך - הווש נוצר גם כשיש קשתית וצריך לבלוע אותה. עוד משהו - הוסבר כאן שכאשר השער קבור (קרי, יש מחסום צמוד אליו) הוא לא יכול להיפתח, אז למה כשהקשתית סגורה (כנ"ל, יש מחסום שצמוד לשער) השער בכל זאת נפתח ?

Chelnak

New member
כשהשער קבור, הכוונה היא שחומר ממש

ממלא אותו: כבר נאמר בסדרה במפורש שכאשר מתקינים את הקשתית קצת קרוב יותר מאשר מיקומה הנוכחי - כלומר במקום בו אמור להווצר אופק המאורעות - חור תולעת כלל לא יכול להווצר. וגם קרטר הסבירה מפורשות שהקשתית לא נאכלת מאחר והיא מונעת התגשמות של כל דבר. רק חלקיקים קטנים מאד מסוגלים, במאמץ רב, לחדור מבעד לקשתית (למשל - הטקטיקות של סוקאר ב-Serpent's Song, של אנוביס ועוד).

Echelon

New member
או פצצה טולאנית

לצורך העניין

למעלה