שאלה..

Dror Ha

New member
שאלה..

האם ניתן לומר - שני הדרכים נכונים ? כלומר, האם דרך היא גם זכר ? תודה
 

גנגי

New member
לא.

בעבר זה היה אפשרי, ובשירה זה עדיין אפשרי, כי אפשר להשתמש גם בצורות עתיקות ולא מקובלות, אבל בעברית של ימינו זה בהחלט לא אפשרי. מכאן שאני בהחלט לא חושבת ששתי הדרכים נכונות. רק דרך אחת אפשרית.
 

RonenYi

New member
אבל, גנגי

למרות ש"דרך" היא גם זכר וגם נקבה? אגב, אם ניתן להטות אותה בשני המינים, אז ברבים ניתן "דרכות"?? (אגב, זה תקני לצרף שניים או שלושה סימני שאלה בסוף משפט כדי להביע תמיהה? או שרק "?!" הוא נכון?). תודה רבה.
 

גנגי

New member
רונן, דרך *היא* זכר

רק בעברית עתיקה. אפשר להשתמש בסוג כזה של עברית בשירה, ודאי, או בניסוחים מאוד גבוהים, ודאי, אבל תאר לעצמך את דודה בלומה אומרת לך, טרם צאתך מביתה: "מה, אתה הולך משם? אל תלך בדרך הזה, רונן, זה דרך הרבה יותר ארוך. אני מציעה לך שתלך בדרך ההוא, שהוא קצר יותר, וגם זה דרך הרבה יותר יפֶה". האם לא היית חושב שדודה בלומה יצאה מדעתה קצת?
 

mucool2

New member
לי זה נשמע בדיוק כמו דודה בלומה

שהעברית שלה לא כל כך טובה עדיין למרות שהיא עלתה לארץ לפני 50 שנה.
 

Hila87

New member
חחח אהבתי!....

ממש דודה בלומה! (רק חבל שאין לי אחת כזאת..) ודרכות.. חחחח
 

RonenYi

New member
הייתי אומר...

הייתי אומר שהיא פשוט משתמשת בצורה הלא שגורה, ולכן זה נשמע מוזר
גם אם אני אומר "גָּוֵן" יביטו עליי בחצי עין. ויש הרבה דוגמות לכך. תודה על תשובתך, גנגי
 
למעלה