שאלה:

ג ל ב ו ע

New member
שאלה:

אני לוקח לפי מירשם נוירולוג ריטלין S.R , מדובר במבוגר ( 30 ). הבנתי שלכדור השפעה ל-12 שעות , האומנם? ואם כן , מה קורה בזמן שאני ללא השפעת כדור? אני נוהג לישון מאוחר. יש כדור ריטלין חזק יותר מה-S.R ? ובכלל , האם לאחר זמן מה שאדם לוקח ריטלין אז ה"חומר" של הכדור כבר אצלו בדם/בגוף ואין לכך משמעות שבערב האדם ללא השפעת הכדור?

zivadina

New member
תשובה

ריטלין SR הוא כדור של 20 מ"ג, אשר השפעתו האפקטיבית היא כמו מנה של 8 מ"ג ריטלין למשך עד 8 שעות, ובשום פנים לא 12 שעות. יש הרבה סוגי ריטלין. גודל המנה תלוי בכמות הכדורים שלוקחים ביחד, והמינון הנכון הוא זה שעוזר לך להתרכז אבל לא גורם לך לבלבול או תופעות לוואי קשות. את גודל המנה קובעים לפי משקל האדם, גילו ותגובתו. משך ההשפעה תלוי בסוג הכדור (יש ריטלין ל-4 שעות, ל-8 שעות ול-12 שעות). כמו כן, משך ההשפעה תלוי בחילוף החומרים של האדם, כך שיכולה להיות סטיה של כ-2 שעות בין אדם לאדם שלוקחים את אותו הכדור. ההמלצה הרשמית היא לא לקחת ריטלין מעבר ל-12 שעות ביום, כדי לא לשבש את התפקוד הגופני (בעיקר כדי לא לפגוע בשינה). לריטלין אין השפעה מעבר למספר שעות. בסיום השפעתו, החומר יוצא ממחזור הדם והגוף חוזר למצבו הטבעי, כך שמבחינה גופנית מדובר על השפעה לטווח קצר וללא אפקט מצטבר. אצל מבוגרים נהוג לקחת ריטלין לפעילויות הדורשות רכוז ממושך. הלקיחה איננה חייבת להיות יומיומית.

למעלה