שאלה

shtuty

New member
שאלה

שמעתי שלפי הדת היהודית לא מניחים זרים על הקבר. זה באמת נכון? ואם כן, אז מה דעתכן על הנושא?

אמאל4

New member
שמעתי על זה משהו פעם,

אני נוהגת ע"פ התחושות שלי,בא לי להביא לאמא שלי פרחים אני מביאה,לא כ"כ נוהגת לפי מה מותר ומה אסור. אסור היה גם שהיא תמות לי ככה פתאום! אסור היה והיא איננה אז?למי לבא בטענות?

shtuty

New member
בהמשך לשאלה

לפני שאמא שלכן נפטרה האמנתן באלוהים, ןהאם המוות שלה קרב/ הרחיק אותכן מהדת?

אמאל4

New member
היתה לי תקופה שהאמונה התערערה

בה. זה עבר, אני אדם מאמין. ה' נתן לי המון,ואני מודה לו על מה שיש לי, וגם... על מה שאין לי לפעמים..!

אמונה

לא כל כך האמנתי, זה לא עניין אותי במיוחד אף פעם. מה שבטוח הוא,שמאז המקרה,אני ממש לא מאמינה. תפילותינו עבור אמא-לא הועילו . לפני שבועים-שלושה בערך הייתה שבת שבה נאמרת תפילת "יזכור" היה לי קשה להתפלל,ועוד כזו ברכה .. עשיתי זאת בשביל אמא, היא הייתה אומרת "יזכור " על הוריה.

לונה..

New member
בוודאי שהרחיק

למרות שאצלנו בבית הדיעות תמיד חלוקות. אבא שלי אתאיסט ואמא שלי מאוד האמינה. איכשהו יצא שהלכתי בדרך של אבא, אבל עוד היו לי ספקות. לאחר שהיא נפטרה הספקות בקשר לדת נעלמו והתחילו שאלות אחרות בנוגע לקיומו של אלוהים, דבר שבעיניי מאוד רחוק מהדת. אני עדיין מסופקת, אגב

לונה..

New member
...

מסופקת זה המילה הנכונה? טוב, נאשים את השעה...
מסופקתני, נלך על הרשמי

g o t

New member
אמונה...

לא מאמינה באלוהים אולי קיים איזה שהוא גורל או כוח מסויים

האמונה באלוהים אצלי..

היא אמונה של מישהו/משהו שברא את העולם. העולם נברא באיזושהי דרך. וזה אלוהים מבחינתי. לרוב קורים ניסים. זו עובדה! רוב הילדים בעולם נולדים בריאים וזה נס ענק בפניי עצמו. לפעמים הטבע/אלוהים מפקשש, כמו במקרה שלנו עם אמא. אבל..אף אחד לא הבטיח לנו גן של שושנים...

perach75

New member
מה שידוע לי...

הוא שלפי הדת היהודית לא שמים פרחים על הקבר רק בגלל שזה מנהג נוצרי, לא בגלל שיש בזה משהו שלא כדאי לעשות. אני, באופן אישי, עושה מה שאני מרגישה.כשבא לי להביא פרחים, אני מביאה וכשלא בא לי, אני לא מביאה. אם זה חשוב לך ללכת לפי הדת, אני יכולה לנסות לבדוק לך את הנושא

יש גם אמונה..

(לא יודעת אם היא לפי הדת) שבה בשנה הראשונה לאחר הפטירה, אסור לעלות הרבה לקבר, על מנת שהנשמה תנוח כמו שצריך. אני אישית, עושה איך שאני מרגישה והולכת מתי שיש צורך.

לגבי האמונה הזו..

הלכתי עד לרב כדיי לוודא שאני לא עושה נזק לאמא שלי... והוא אמר שיש דברים בגו, אך אם מאוד קשה, דווקא להגיע מקל גם על המת.. ובקיצור.. הכל תלויי אסוציאציה אישית. בדת היהודית גם לא מתלבשים שחורים באבל..זה "נרכש" מהגויים. אבל עובדה שזה השתרש, וכולנו מתחברים לזה... ואני אומרת, שאם זו הדרך שלך להגיע אל אמא שלך, אז זו הדרך הכי נכונה בעולם בשבילך! אני מתחברת לאמא דרך מים...בטח נשמע הזויי..אני שופכת על המצבה המון מים. אמא שלי מאוד אהבה לשתות, כך שאני ממש מרגישה שאני מרווה את צמעונה.. ומלטפת אותה... אם ישאלו לאן נעלמה הכנרת...אפשר למצוא אותה אצל אמא שלי...

למעלה