שאלה

didiaa

New member
שאלה

שלום, אני בת 25, ומאז שאני זוכרת את עצמי נחשבתי לילדה מאוד מעופפת. הדבר בא לידי ביטוי בחולמנות, פיזור, קושי בהקשבה בשיעורים, איבוד חפצים... בגיל צעיר הייתי תלמידה ממוצעת, אך מרגע שהמודעות לחשיבות ההישגים עלתה אצלי השתפרתי באופן משמעותי בלימודים. כיום יש לי תואר ראשון בתחום שנחשב לא קל. העניין הוא שעד היום יש לי נטייה לשקוע בהרהורים באופן בלתי נשלט, ולעיתים אני ממש מכריחה את עצמי להתרכז, דבר שבסה"כ מעייף אותי. קורה שאנשים משוחחים איתי, ואני מוצאת אחרי מספר דקות שלא שמתי לב מה אמרו לי. דבר נוסף- אני מתקשה להתחיל משימות מורכבות ודוחה אותן עד כמה שניתן. אז ראשית רציתי לדעת האם זה נשמע כמו הפרעת קשב כלשהי, ושנית- למרות שהדבר כביכול לא הפריע לי להגיע להישגים, אני מרגישה שקצת יותר פוקוס היה מביא אותי רחוק יותר. האם אפיונים אלו מצדיקים טיפול תרופתי?

בהחלט מחשיד שזו בעיית ריכוז ובהחלט

כדאי לך להתעניין יותר במה שתרופות וטיפולים לא תרופתיים יכולים לתת כדי לשקול אם כדאי לך לגשת לאבחון ולקבל המלצות מפורטות יותר לאחדים מהטיפולים.

zivadina

New member
מבוגר עם ADHD

שלום רב didiaa וברוכה הבאה אלינו . אני חושבת שכל טיפול שיעזור לך לממש את היכולות שלך באופן המיטבי, מוצדק. את מוזמנת לקרוא כאן על מבוגרים עם הפרעת קשב, לעשות לעצמך אבחון וירטואלי, ואז להחליט אם כדאי לך לעבור אבחון מקצועי. האבחון יכול להסביר לך הרבה דברים על עצמך ולהמליץ לך על טיפולים, ואת זו שתחליט אילה טיפולים היא לוקחת ואילו טיפולים "יישארו על הנייר". טיפול תרופתי בהפרעת קשב הוכיח את עצמו מאוד, במיוחד שאם משתמשים בתרופה ריטלין, ניתן לקחת אותה רק כאשר צריך, ואין צורך לשמור על רצף בשמוש בה. למבוגרים עם הפרעת קשב וללא בעיות רגשיות משמעותיות, מומלץ להעזר בריטלין ובמאמן אישי (coach) שידריך אותם בארגון חייהם ובניהול זמן. אני תמיד ממליצה על בדיקות ואבחונים, כי הם הכלי החשוב ביותר שיכול להבהיר לנו את מצבנו ולהחליט במה אנחנו צריכים עזרה חיצונית ובמה פיתחנו מנגנוני פיצוי משלנו.

למעלה