שאלה

שאלה

הפגית שלי עושה בעיות עם האוכל... אז נשאר לי הרבה במקרר והמקפיא כבר מלא (אני שואבת) אחרי יממה שהבקבוקים עומדים השמנת צפה והמים נשארים בקרקעית הבקבוק. אז מה שאני עושה זה לאסוף את החלק העליו ולמלא בקבוק בחלב אם "מרוכז" ולתת לה כשהיא רעבה. ככה אני חושבת לפחות היא תקבל "תרכיז" של כל הטוב שבחלב וגם אם היא תאכל מעט, היא תרוויח האם זהו צעד נבון? או שיש איזשהו הסבר למה לא כדאי....

barm1

New member
לי הסבירו

שפשוט כדאי לערבב את הבקבוק ואז ה"פאזות", כלומר השכבות השונות, מתערבבות ונוצר חלב הדומה בהרכבו למה שהיה מתקבל ביניקה מהשד (חלב קדמי + אחורי). נכון שהחלק העליון עשיר ושומני יותר (ה"שמנת") אך גם בחלק המיימי יש מרכיבים חיוניים והם חשובים מאד בהרויית הצימאון ושמירה מפני התייבשות. מצדיעה לך על יכולת השאיבה המדהימה.

תודה חשבתי על זה

ולכן אני לכל מנה מוסיפה גם מעט מהתחתית. זה יוצא משהו כמו שליש שמנת ושני שליש מים, ככה שמבחינת הנוזלים - היא מקבלת. תודה על ההצדעה - אני לא מאמינה ששישה חודשים אני מחוברת למשאבה כל 4 שעות. וכל כך חבל לי שהיא לא אוכלת טוב. רציתי לתרום אבל בפגיות לא ערוכים לתרומות. חבל

barm1

New member
כשאת אומרת

"לא אוכלת טוב" למה את מתכוונת? האם היא ירדה במשקל? האם היא מסרבת לשתות את החלב שלך בבקבוק? מתי זה התחיל? אני מתעניינת כי גם אני מגדלת פגון קטן.

תשובה

אכלית גדולה היא אף פעם לא היתה אבל היא שילשה את המשקל לידה שלה בארבע חודשים ראשונים. אח"כ היא איבדה תיאבון. לא אכלה כמויות גדולות ולא התלהבה להתעורר לאכול. כאילו עשתה טובה שהסכימה לשים את הבקבוק בפה. חודש וחצי אחרונים היא לא עלתה גרם. בשבוע שעבר היא הורידה כמויות למשהו כמו 300 מי"ל חלב שאוב ביום. החיתולים יבשים כמעט והילדה עצבנית. מה ששבר אותי זה שהיא ירדה בשלושה ימים 200 גרם. הרופא הפרטי היקר והאהוב שלנו הציע לנו כבר מתחילת העצירה במשקל, תרופה שהיא אנטיהיסטמינית (לנזלת) אבל שיש לה תופעת לוואי מעניינת של תיאבון! הסתייגתי מזה, כי נראה לי שלתת תרופה לילד בריא, זה לא טוב. בקופ"ח (שלא מוכרים את התרופה בסל שלהם) עשו לה בדיקות (צואה, דם, שתן) והכל יצא תקין ובכל זאת אין תיאבון. אחרי הירידה במשקל לא היתה לי בררה והתחלתי עם התרופה. (בקופ"ח פשוט לא היתה להם תשובה או פיתרון אחר) והיא דחתה את הבקבוק כאילו אני מנסה להאכיל אותה בכוח, פשוט לא רצתה אותו אפילו בפה, הצלחתי להאכיל אותה רק מתוך שינה ורק מעט עד שהיא התעוררה. (נורא מוזר) עכשיו אני נותנת לה את התרופה שלושה ימים ויש כבר שיפור. אני מכירה את התרופה מהילדה הראשונה שלי, והיא ממש תרופת-קסמים. לא רציתי, אבל לא היו לי הרבה בררות. צריך לקחת את התרופה כשלושה שבועות לפחות על מנת "לעלות על דרך המלך" אבל השינוי לטובה כבר מורגש, היא מקבלת את הבקבוק ברעב מסויים, אם כי עדיין בכמויות קטנות מהרצוי. בקיצור, קשה להסביר את הסיבה לתופעה הזאת ואני לא יודעת מה הייתי עושה בלי הרופא הזה.

למעלה