היי מעריצה...
קודם כל, אני ממליץ לך לערוך חיפוש קצר בפורום עם המילים "תאילנד" "צפון תאילנד" "איים בתאילנד" וכדומה. תמצאי עשרות הודעות של גולשים בנושא. (בפורום הנ"ל וגם בפורום טיולים וחופשות בחו"ל) בכל מקרה, לשאלתך - הצפון מיועד יותר לנופים וטראקים (טיולי ג'יפים של יומיים שלושה, טיולי יום, סיורי מפעלים וכו') המקומות המומלצים בד"כ הם צ'יאנג מאי וסביבותיה (פאי, מה הונגסון) וצ'אינג ראי/משולש הזהב. באיזור שוכן לו גם הדוי אין תאנון, שהוא ההר הגבוה ביותר בתאילנד (2,500 מ') עם הפגודה למעלה והנוף המטריף. הדרום שאת בטח מדברת עליו הוא מה שהישראלים מכנים "האיים" יש לך בצד המערבי של המפרץ את איזור קראבי/פוקט, שהאי הקרוב אליו הוא קו-פיפי תנצ"בה בצד המזרחי (אזור סוראתאני) תמצאי את קו-סמוי וקו-פנגן. בעיקרון - אי זה אי זה אי. בכולם תמצאי ים כחול, חול לבן, קוקוסים ובונגלוס על החוף. חוץ מרביצה חסרת מעש על החוף, בכל האיים את יכולה לקחת אופנוע או ג'יפ ופשוט לטייל מסביב, לאורך ולרוחב האי. אני למשל משתדל כל פעם שאני בקו-סמוי (אני שם 3-4 פעמים בשנה, הוא המועדף עליי באיזור) לטייל במקומות אחרים. פשוט לקחת אופנוע ולהגיע למקומות גם פחות מתויירים. חוצמזה, כמו בכל תאילנד, תמיד תמצאי באיזורי תיירות המון פאבים ומסעדות מצויינות. היום השער יושב סביב ה9 באהט לשקל (39.5 באהט לדולר) טיול נעים. בן