שאלה.... אני אנסע או אסע? הוא יסע או ינסע? הרי השורש זה נ.ס.ע... אז מה קורה בפועל זה?
ר רועי החזאי הצעיר New member 30/3/05 #1 שאלה.... אני אנסע או אסע? הוא יסע או ינסע? הרי השורש זה נ.ס.ע... אז מה קורה בפועל זה?
O or99 New member 30/3/05 #2 הנ' נבלעת ובמקומה מופיעה דגש... הכללים מתי היא נבלעת ומתי לא לא מוחלטים. לפי האקדמיה ללשון העברית הצורות הנכונות במקרה זה הן אֶסַּע ויִסַּע בלבד. וראה כאן תחת הכותרת "פועלי פ"נ".
הנ' נבלעת ובמקומה מופיעה דגש... הכללים מתי היא נבלעת ומתי לא לא מוחלטים. לפי האקדמיה ללשון העברית הצורות הנכונות במקרה זה הן אֶסַּע ויִסַּע בלבד. וראה כאן תחת הכותרת "פועלי פ"נ".
א אִיתַי New member 30/3/05 #3 גזרת חפ"נ - חסרי פ' הפועל נ' היי רועי, יש לומר: אני אֶסַּע, אתה תִּסַּע. פה"פ נ' עוברת הידמות מלאה לעה"פ, ואז חלה התמזגות של שני העיצורים לעיצור אחד בעל דגש חזק משלים: *תִּנְסַע (כמו תִּלְבַּש) -הידמות מלאה-> *תִּסְסַע -התמזגות-> תִּסַּע.
גזרת חפ"נ - חסרי פ' הפועל נ' היי רועי, יש לומר: אני אֶסַּע, אתה תִּסַּע. פה"פ נ' עוברת הידמות מלאה לעה"פ, ואז חלה התמזגות של שני העיצורים לעיצור אחד בעל דגש חזק משלים: *תִּנְסַע (כמו תִּלְבַּש) -הידמות מלאה-> *תִּסְסַע -התמזגות-> תִּסַּע.