שאלה

RockBoy2

New member
שאלה

אז ככה: לפני כמה ימים ראיתי את הקליפ של Knock Me Down ופתאום נזכרתי בקליפ של fortune faded . השירים לא דומים,אבל הקליפים בהחלט דומים(מי שראה את שניהם יבין ) יכול להיות שב-fortune faded הם מנסים להיזכר בעבר? האם זה באמת ככה,או שזה רק אני?

Reign In Blood

New member
מההה???

עכשיו להוריד מקאזה!! ויש משהו במה שאתה אומר שהם כאלו קופצניים ויש יותר דיטורשיין אבל עדיין אין מה להשוות הם פשוט הזדקנו כל האורות והשטויות וכאלו יאללה תורידו חולצות תדפקו על הקירות!!! (מי שראה תקליפ יבין )

stas51

New member
פורטון פיידד זה קנוק מי דאון

של זקנים.... קנוק מי דאון זה אחד הקליפים האהובים אלי...

lollapalooza

New member
*אהם*

אנחנו לא מכירים את המושג "להוריד מקאזה" בפורום הזה. תודה.

angel 0f r0ck

New member
וואי הדס.. עשיתי היום הרצעה בכיתה

עלדיסקים צרובים והורדות שירים. הזכיר לי אותך. האמת,שגם אני בעיקרון נגד..אבל אני חוטאת לפעמים..

Reign In Blood

New member
אני גם

נגד, ואפילו אין לי קאזה והכל אצלי מקורי- מה שאני מרשה לעצמי אבל איפה עוד אפשר להוריד?? כאילו מה תישבי שעתיים מול הטלזויזיה? אני מבין אותך שאת לא צריכה להגיד לי או משהו כי את תעשי הפירת זכויות יוצרים בפורום אבל תמיד את יכולה לשלוח מסר לבקש מחבר או להוריד בלי שאף אחד יידע..:)

lollapalooza

New member
../images/Emo128.gif

אני נגד. לא רק כפוזה של מנהלת שאסור לה, פשוט נגד. זו גניבה לכל דבר, זה לא חוקי, זה לא מוסרי ולא לגיטימי.

idanem

New member
נכון

אבל זה גם לא כל כך לגיטימי שהאמנים האלה מוכרים לי את הדיסק שלהם ב-80 ש"ח, אז מצד אחד-אני קונה כשיש לי כסף לבזבז על משהו, ועד אז אני מוריד שירים..כדי להנות מהם כמה שיותר...

lollapalooza

New member
ושוב- ../images/Emo128.gif

באותה מידה אתה יכול לטעון שמאה שקל לחולצה זה מוגזם, ו- 300 שקל לבושם זה המון, ושמונים שקל לספר זה בזבוז מוחלט, שלקנות DVD ב(נגיד) 400 שקל זה פסיכי ושמחשב חדש זה בכלל יקר בטירוף. אבל את כל אלה אתה לא גונב, נכון
אז מה ההבדל בין זה לבין מוזיקה

idanem

New member
נכון

חלק מהדברים שאמרת שם הם באמת יקרים יחסית למוצר..וזאת הסיבה שאני לא אקנה גם אותם..אבל יש דברים כמו דיסקים שאני קונה רק כשיש לי כסף לבזבז עליהם, אפשר להגיד שאני מאוד אוצה לקנות דיסק של דייר סטרייטס אבל בינתיים אני לא קונה כי אין לי כסף לבזבז עליו, אז למה שאני לא אשמע עד אז..?

lollapalooza

New member
מאותה סיבה

שעד שלא יהיה לך כסף לטלוויזיה, לא תהיה לך טלוויזיה, מאותה סיבה שאם אין לך כסף למחשב, לא יהיה לך מחשב וכן הלאה. זה שמוזיקה היא לא דבר מוחשי, לא אומר שאי אפשר לגנוב אותה. אתה לא צריך להחזיק חפץ ביד כדי שהוא ייחשב גנוב.

משתתפת בדיון...

אני כן "גונבת את הדברים האלו... לדוגמא בשמים, אני נכנסת לבית מרקחת מתבשמת ויוצאת? חולצות, אני יכולה לקחת תמונה של מה שאני רוצה להדפיס איפה שהו יש מלא אפשרויות, אז גם זה נקרא גניבה... אז כמו שעושים את זה אפשר גם להוריד מוסיקה... תלוי אם את מעריכה את היוצר או לא, אני לדוגמא לא אצרוב ולא אוריד רד הוט, כי אני מעריכה אותם, את גרין דיי לדוגמא, עם כל הכבוד, אין לי בעיה לצרוב או להוריד.

dafnaleh

New member
אז את גנבת,

וזה בדיוק אותו דבר כמו לגנוב מעיל מחנות, או רולס רויס. פשוט כאן הרבה יותר קל לך להתחמק עם זה. החבר שלי מתכנת. אם יום אחד הוא יוציא תוכנה ואת תורידי (כמו כולם) אותה מהאינטרנט במקום שהוא יקבל על זה כסף, אחרי שלמד חמש שנים באוניברסיטה והשקיע המון כדי לפתח אותה, עם כל הכבוד, אני אתבע לך את התחת.

lollapalooza

New member
מצטרפת לדפנה- אז את גנבת.

ויש הבדל- כשאת שמה בושם בחנות, לכך הוא מיועד, שתנסי אותו. והקטע הזה של "מעריכה" או "לא מעריכה", עם כל הכבוד- לא רלוונטי בכלל. אם יתחשק לך לגנוב אוטו, ותגנבי אותו ממישהו שאת שונאת, זה יהפוך את זה לבסדר
לא יעזרו לכם כל התירוצים. רוצים לגנוב
תגנבו. אבל אל תצטדקו. ובקשר למה שדפנה אמרה בסוף- אם אני אעשה אי פעם סרט ואת תורידי אותו- אני גם אתבע לך את התחת. (יה, דפנה, נתבע ביחד
)

dafnaleh

New member
הדס

נעשה סרטים ביחד. יהיה מדהים! כי גם אני קצת בתחום, וזה. אבל פחות

lollapalooza

New member
וואי,

בדיוק היום חשבתי על זה שנורא בא לי לעשות סרט אנימציה, רק בלי לצייר את זה.

idanem

New member
נכון מאוד

אני "גנב" לפי החוק, אבל זה לא אומר שאני גנב לפי המוסריות...לא, אני לא אגנוב דברים מוחשיים כי אני פשוט לא יכול..מוזיקה אני יכול "לגנוב", אבל רק לפי ההגדרה ע"פ החוק של המונח "גנב"..אז מבחינתי אני לא גנב, אני לא אסכים עם כל מה שהחוק אומר...ובכלל, לרוב האמנים זה לא ממש מפריע, היחידים שתבעו חברה על ייצור והפצת התוכנה, היו מטאליקה כשהם תבעו את נפסטר, וניצחו..נפסטר נחסמה ע"י כל המשתמשים שלה..מאז אף אמן לא עשה כלום כדי לעצור את תהליך ה"גניבה" הזה, סימן שלאף אחד לא איכפת אם אני מוריד את השירים שלו או קונה אותם, אולי חוץ מהאמנים הישראליים..שבמקרה שלהם הם לא יכולים להלחם בחברות האלה, אז מהצד הזה אני מסכים-זה לא מוסרי להוריד מאומנים ישראליים, אבל זה לא אומר שמי שמוריד שירים פועל בדרך מוסרית...

lollapalooza

New member
אוקיי,

אז אני אלך מחר ואגנוב מכונית, כי מה אכפת לי שזה אסור לפי החוק, לדעתי אני לא גונבת וזה בסדר. עכשיו תסביר לי, אם החוק לא מגדיר מה זו גניבה, מה כן
אתה ושיקול הדעת שלך
אז מחר אני אחליט שאני קובעת מה נחשב לרצח ומה נחשב לאונס. ואז כולנו נחיה בעולם שבו כל אחד מחליט לעצמו. אנרכיה נפלאה. שוב- תגנבו, שיבושם לכם, אבל אל תנסו לתרץ את זה. בטח לא בתירוצים כל כך מטופשים.

למעלה