שאלה

שאלה

לבתי הבכורה, בת ה-9, יש בעיה, שפתאום, באמצע השיעור, היא מתנתקת מהעולם וחולמת. היא לא מפריעה למהלך השיעור. המורה הפנתה אותי להתיעצות וביקשה ממני לעשות לילדה אבחון של קשב וריכוז. רציתי לשאול, איזה סוג של אבחון אני צריכה לעשות לבתי, ואיפה (רצוי באזור השרון)??? תודה מראש אסנת

virlomi

New member
אם אין בעיות התנהגות

הייתי ממליצה על ניורולוג שמבין ב ADD איפה איך. עוד מעט יבואו ממוחים וייענו לך פרטים יותר מדויקים. חולמנות עשויה להצביע על הפרעת קשב ורריכוז. אך זה אינו סימפטום יחיד.שכחנות ובלגן מלווים זאת לעיתים קרובות.

תודה רבה ושאלה

מה זה בדיוק ADD ו ADHD ?? הבת שלי מאוד מבולגנת ושכחנית (כל בוקר צריך להסביר לה את סדר היום, כל בוקר צריך להזכיר לה פעילויות פשוטות כמו להתלבש, לצחצח שיניים, אנחנו חושבים שהיא עצלנית כרונית)

b a r b a i m a

New member
שלום אוסי של 4

סוג האבחון הינו: (וזוהי המלצה שלי אישית-ולא מקצועית-אלא רק כאמא) קודם כל אבחון TOVA. זהו מבחן בן 20 דקות-אשר הילד/ה יושבים מול מחשב ו"משחקים" משחק מחשב. ב"משחק" הזה נמדדים כל מיני מדדים אשר בסופו של דבר עוזרים למאבחן להגיע להחלטה האם הילד/ה סובלים מהפרעות קשר וריכוז ואת הרמה של ההפרעה. קלה/בינונית/חזקה. היה והתוצאה תהיה חיובית-אז לדעתי רצוי לבצע במכונים כגון ניצןאו דומיו -אבחון דידקטי. בהצלחה.

b a r b a i m a

New member
אני עשיתי בפתח תקוה במכון

שנקרא מכון "קשב" בקניון לב. ידוע לי שיש להם סניפים. לצערי אין לי את הטלפון אבל תנסי ב-144 בטח יש להם טלפון של המכון.

b a r b a i m a

New member
עוד דבר-כפי שכתבה לך virlomi

ייתכן שבאמת רצוי שתראו נוירולוג לילדים. ואולי לפני כל מבדק הוא ישלול כל הפרעה.. תשקלי גם את זה.

תודה ושאלה

ממה להתחיל? ללכת נוירולוג ילדים ואז ללכת לאבחון "טובה" או ללכת במקביל? האם צריך לקבל הפניה מנוירולוג לאבחון?

b a r b a i m a

New member
מבדק TOVA הוא פרטי ולכן לא צריך

הפניה. לדעתי תתחילי בכך-שתגשי לרופא הילדים - תתיעצי איתו, וממנו לקבל הפניה לנוירולוג לילדים. בדר"כ התורים ארוכים מאד!!! ובינתיים אפשר לעשות את מבדק TOVA. העלות לא ממש גבוהה (כ-300 ש"ח).

n e s i a

New member
מבחן "טובה"

באזור השרון יש את ניצן בנתניה ששם עושים אבחון טובה. הם מאוד נחמדים ומקצועיים. רצוי לעשות את הבדיקה עם ובלי רטלין.

zivadina

New member
אבחון נכון של הפרעת קשב

שלום אוסי של 4 וברוכה הבאה אלינו. היות שהפרעת קשב ורכוז היא הפרעה אורגנית, האבחון הנכון שלה הוא אבחון רפואי באמצעות רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר. האבחון המקיף של ההפרעה כולל בדיקה רפואית של רופא כזה, מילוי שאלוני התנהגות על ידי ההורים והמחנכת של הילדה, ולבסוף בדיקת TOVA. לצערנו, לא כל הרופאים הנ"ל מתמחים באבחון ההפרעה, ולכן כדאי ללכת לרופא שמתמחה באבחון כזה, ואז הוא ידאג לעשות את כל הבדיקות שמניתי. כדאי שתבררי בקופת החולים שלך עם אילו מכונים לאבחון הפרעת קשב היא עובדת. כך תוכלי לקחת את הילדה לאבחון מקצועי במכון כזה ולקבל השתתפות גדולה של הביטוח המשלים (אם יש לך) תחת הסעיף "ייעוץ רופא מומחה". במקרה של התנתקויות, חשוב מאוד להיבדק אצל נוירולוג כדי לשלול מקרה של אפילפסיה קלה. בדיקה כזאת היא חלק מן האבחון הרפואי של הפרעת קשב ורכוז. אחרי סיום האבחון הרפואי וטיפולים לפי המלצה, צריך לפנות לאבחון לקויות למידה רק אם לילדה יש קשיי למידה שאינם קשורים להפרעת הקשב. אני מעבירה לך חומר קריאה על הפרעת קשב ורכוז, כדי שתחליטי אם בתך מתאימה לאפיונים של ההפרעה.

למעלה