שאלה..

מצב
הנושא נעול.

matan sh

New member
שאלה..

שאלה..
רציתי לדעת מה ההבדל (אם יש בכלל) בין אדריכלות לארכיטקטורה? אני אמנם חייל כרגע, אבל אני מתחיל קצת לחשוב על העתיד. עוד שאלה: מה הציון הפסיכומטרי הדרוש? אני יודע שזה תלוי בתעודת בגרות, ובתיק עבודות ובמבחני קבלה. תנו לי תשובה משוערת. תודה..

אדריכלות=ארכיטקטורה

שאלה..
רציתי לדעת מה ההבדל (אם יש בכלל) בין אדריכלות לארכיטקטורה? אני אמנם חייל כרגע, אבל אני מתחיל קצת לחשוב על העתיד. עוד שאלה: מה הציון הפסיכומטרי הדרוש? אני יודע שזה תלוי בתעודת בגרות, ובתיק עבודות ובמבחני קבלה. תנו לי תשובה משוערת. תודה..
אדריכלות=ארכיטקטורה
אדריכלות- שם עברי, ארכיטקטורה- שם לועזי ( אותה גברת.....)

4tis

New member
ארכיטקטורה זה מהשפה היונית במשמעות

אדריכלות=ארכיטקטורה
אדריכלות- שם עברי, ארכיטקטורה- שם לועזי ( אותה גברת.....)
רב-בנאי ,ואדריכלות זה עיוות השם ארדיכלות מארמית ואכן המשמעות זהה

gerson1

New member
ארדיכל-ארמית:עבד ההיכל

רב-בנאי ,ואדריכלות זה עיוות השם ארדיכלות מארמית ואכן המשמעות זהה
ארדיכל-ארמית:עבד ההיכל
אדריכל שיבוש שהשתרש ארכיטקט: רב אורג, ממונה על הטקסטיל? כלומר משדך אותנו עוד לדור האוהלים\ביי גרשון

space1

New member
תנאי הקבלה:

שאלה..
תנאי הקבלה:
מכללת אריאל: ממוצע בגרויות מעל 85, מבחן מיון וראיון אישי. תיק עבודות בגדר המלצה. אם יש לך בפסיכומטרי מעל 700 - שנת הלימודים הראשונה חינם. אוניברסיטת ת"א: ציון בבגרות במתמטיקה 5 יח"ל: 70 או ציון בבגרות במתמטיקה 4 יח"ל: 80. אם בידך תעודת הנדסאי (מכל סוג) אתה פטור מהציון הנ"ל. לפחות 450 בפסיכומטרי (אם כי ספק אם יש סטודנט שהתקבל עם הציון הזה). מבחן מיון, ובמידה ועברת אותו ראיון אישי. תיק עבודות חובה. ניתן גם ללמוד בבצלאל בי-ם ובטכניון. לגביהם לא ביררתי את תנאי הקבלה.

matan sh

New member
תודה רבה

תנאי הקבלה:
מכללת אריאל: ממוצע בגרויות מעל 85, מבחן מיון וראיון אישי. תיק עבודות בגדר המלצה. אם יש לך בפסיכומטרי מעל 700 - שנת הלימודים הראשונה חינם. אוניברסיטת ת"א: ציון בבגרות במתמטיקה 5 יח"ל: 70 או ציון בבגרות במתמטיקה 4 יח"ל: 80. אם בידך תעודת הנדסאי (מכל סוג) אתה פטור מהציון הנ"ל. לפחות 450 בפסיכומטרי (אם כי ספק אם יש סטודנט שהתקבל עם הציון הזה). מבחן מיון, ובמידה ועברת אותו ראיון אישי. תיק עבודות חובה. ניתן גם ללמוד בבצלאל בי-ם ובטכניון. לגביהם לא ביררתי את תנאי הקבלה.
תודה רבה
תיק עבודות מכינים במכינה, נכון? אני זוכר משהו כזה כשפעם ביררתי על זה. תואר של אונ' נחשב יותר מתואר של מכללה? זה מה שהסבירו לי פעם- לאונ' קשה להתקבל, לעומת מכללה שפשוט צריך בשבילה הרבה כסף.

space1

New member
המממ

תודה רבה
תיק עבודות מכינים במכינה, נכון? אני זוכר משהו כזה כשפעם ביררתי על זה. תואר של אונ' נחשב יותר מתואר של מכללה? זה מה שהסבירו לי פעם- לאונ' קשה להתקבל, לעומת מכללה שפשוט צריך בשבילה הרבה כסף.
המממ
אוניברסיטה או מכללה?? אנחנו מדברים כאן על מקצוע שניתן להשיגו ב-4 מוסדות בארץ. זה לא מנהל עסקים או משהו כזה שכל מכללה לא מוכרת יכולה לתתן לך תואר בו. מסטודנטים שלומדים באריאל הבנתי שהמקום מאוד איכותי והמרצים טובים מאוד כל בתחומם. לגבי הקטע שהם מקבלים כל אחד, זה לא כ"כ נכון (בכז"א זה לא המכללה למנהל, שם משלמים 27,000 ש"ח לשנה ואתה בפנים. באריאל שכר הלימוד הוא כמו באוניברסיטה). יש לי חבר מוכשר שניסה השנה להתקבל לשם והם דחו אותו. למרות כל הרשום מעלה, אני בחרתי לנסות להתקבל רק לאונ' ת"א, ובאמצע אוגוסט, כשאדע אם התקבלתי או לא, אני אוכל לתת לך טיפים לגבי תיק עבודות (לא הלכתי למכינה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה